Våga, 5550 Sveio

Våga

Sveio
Prisantydning

900 000,-

 • BRA0㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår
 • Omkostninger33 820,-
 • Totalpris933 820,-

To fantastiske og unike tomter på toppen av en haug med vidstrakt utsikt i flere retninger

Beskrivelse

Strøm/fiber (info fra selger): Ut i fra Haugaland Kraft sin anbefaling er det i følge selger best å hente strøm fra trafohuset nede ved sjøen (Fv1). Det ligger i dag trekkrør under veien. Lengden er totalt 280m. Det legges kabelsand og fiber i samme grøft. Cirka 2-3 koblingsskap må påregnes.

På veien passerer man et nytt prosjektert pumpehus/pumper fra Sveio kommune (vann og avløpsavdeling). Kabel fra koblingsskapet i vest trekkes dit. Lengde på kabel/grøft er ca. 70m.

Vann (info fra selger): Det ble lagt kommunal vannledning til området i 1986. Man går med vannet fra pumpehuset og i samme grøft som strøm/fiber.

Avløp (info fra selger): Det er tanken at man setter ned et felles renseanlegg og avløpskum i området ved disse tomtene.

Vei (info fra selger): Veien ble bygget i 2001 av Staupe A/S.

Vei og veirett: Det medfølger en tinglyst veirett langs eksisterende vei til bruksnummer 144 over hovedbruket 83/3 mot deltagelse i kostnader sammen med de andre brukerne av veien. Den andre tomta, bruksnummer 240 har automatisk veirett som følge av at tomta er fradelt fra bnr. 144. Men den er ikke tinglyst.

Detaljer
 • To tomter som i kommuneplanen er lysegule avsatt til fremtidig boligområde. Tomtene ligger på et platå helt for seg selv og omkringliggende tomter vil ikke påvirke utsikt. Det er ca. 270 graders utsikt fra tomtene og aldeles nydelig utsikt fra eget platå. Det er bygget vei frem, grov planert tomtene og skoget.
 • Beliggenhet

  Tomtene ligger i et eksklusivt område med den ene lekre eiendommen etter den andre i et av de nydeligste områdene til Ålfjorden. Området består av en blanding av boliger og fritidseiendommer med landlig preg. Beliggenheten er nok noe de fleste av oss drømmer om, men ikke har funnet eller fått anledning til å skaffe oss. Tomten bør besiktiges, den er helt rå. Her vil den heldige kunne bygge seg det paradiset de selv vil forme og føle seg litt som konge på haugen. Med nydelig utsikt i flere retninger får man naturens vakre maleri inn vinduene.

  Adkomst

  Fra Haugesund, kjør til krysset på Haukås (E39) og ta til høyre. Ta så første avkjørsel til venstre inn i Vågavegen. Følg Vågavegen nesten helt til Vågakaien, men rett før de skarpe svingene ned til Vågakaien tar man av til høyre mellom en garasje og en løe som står nokså tett på veien. Når man kjører oppover holder man til høyre og følger grusvei helt til toppen hvor tomtene ligger. Veien ble laget i 2001 og er bratt, men kjørbar for bil/lastebil.

  Regulering

  Her er det kommuneplanen som er gjeldende. To tomter som i kommuneplanen er lysegule avsatt til fremtidig boligområde

  • kr 900 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 22 500,-
  • kr 33 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 933 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Det er pr i dag ikke kommunale avgifter.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger forslag til situasjonsplan og kart vann og strøm. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. okt. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00111
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.