Vatlandsvågen 23

Suldal
Prisantydning

3 490 000,-

 • BRA418㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår1979
 • Omkostninger100 980,-
 • Totalpris3 590 980,-

Vatlandsvåg - Svært innholdsrik enebolig med dobbel garasje og store lokaler i underetasjen - Mulighet for båtplass

Beskrivelse

Stor og romslig gang hvor det er med skyvedørsgarderobe med speilskap.

Lys og trivelig stue og kjøkken i åpen løsning med ekstra takhøyde i stue og store vindusflater. God plass til både sofagruppe og spisegruppe. Pen vedovn som gir lun og god varme. Gjennomført og meget påkostet kjøkkeninnredning fra HTH med glatte fronter og benkeplate av laminat. Oppgraderte og påkostede hvitevarer som kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, dampovn, stekeovn, micro, kaffemaskin og induksjonstopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Praktisk vaskerom kombinert biinngang hvor det er belegg på gulv og malte vegger. Flott vaskeromsinnredning fra HTH, opplegg for vaskemaskin og godt med skap- og hylleplass.

Lyst og pent helfliset baderom med italienske fliser av merket Casalgrande Padana. Servant og pen innredning fra HTH, vegghengt toalett og dusjhjørne.

Mellomgang med garderobeskap og inngang til soveromsfløyen.

Hovedsoverommet av god størrelse med eget bad og walk-in-garderobe.

Lyst og fint helfliset baderom med med italienske fliser av merket Casalgrande Padana. Flott baderomsinnredning fra HTH med dobbel servant og speil på vegg, vegghengt spyletoalett og dusj på vegg.

I walk- in- garderoben er det innbydende teppe på gulv og malte vegger og den populære Pax-garderobesystemet.

Der er 4 soverom av god størrelse.

Underetasjen består dags dato av vindfang, gang, vaskerom/grovkjøkken, soverom, trapperom/gang, hobbyrom, gang til garasje og garasje. Det er varmekabel i underetasjen foruten baderom, gang til garasje og garasje.

Detaljer

Svært innholdsrik bolig som er innredet med bolig på hovedplan og næringslokaler/kontor i underetasjen. Eiendommen er i kommunen bruksendret til rent boligformål. Første etasje: Entrè, stue, kjøkken, bad, biinngang/vaskerom, gang, bad, 5 soverom og garderobe. Underetasje: Vindfang, gang, vaskerom/grovkjøkken, soverom, trapperom/gang, hobbyrom, gang til garasje og garasje.

Bygningsinformasjon

Eiendom med bolig fra 1980 med sokkeletasje, hovedetasje og koffertloft. Boligen er tilbygget med garasje. 1. etasje er påbygget og totalrenovert i 2015. Godt vedlikeholdt utvendig og i 1. etasje, variabelt vedlikeholdt i sokkeletasjen.

Oppført i trekonstruksjoner på grunnmur av betong, vegger med trefasader, vinduer med isolerglass, etasjeskille i tre, tak med betongpanner.

Megler har mottatt godkjente tegninger fra kommunen med påbygg, ominnredning av hovedetasje og garasje. Mindre avvik fra tegningene som ble mottatt er at noe av gangen er omgjort til walk-in-garderobe.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG3 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

TG 3 - Utvendig > Snøfangere - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

TG 3 - Våtrom > Generell > Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG 3 - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Blanding av eldre og nyere anlegg.

TG 3 - Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

Primærrom

Bruksareal -1. underetasje: 181 kvm Vindfang, gang, vaskerom/grovkjøkken, soverom, trapperom/gang, hobbyrom, gang til garasje og garasje. 1. etasje: 237 kvm Entrè, stue, kjøkken, bad, biinngang/vaskerom, gang, bad, 5 soverom og garderobe. Primærrom -1. underetasje: 127 kvm Vindfang, gang, vaskerom/grovkjøkken, soverom, trapperom/gang og hobbyrom. 1. etasje: 224 kvm Entrè, stue, kjøkken, bad, biinngang/vaskerom, gang, bad og 5 soverom. Sekundærrom -1. underetasje: 51 kvm Gang til garasje og garasje. 1. etasje: 13 kvm Garderobe.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Det foreligger godkjennelse for påbygg og bruksendring fra instutisjon til bolighus i henhold til reguleringsplan. Men det er ikke utstedt noe ferdigattest.

Det foreligger tegninger tegninger på påbygg, ominnredning og garasje.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og privat avløp.

Tilkomst fra offentlig vei.

Oppvarming

Vannboren varme i hele hovedetasje og vedovn ellers elektrisk oppvarming.

 • Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i Vatlandsvåg på Hebnes i landlige og naturskjønne omgivelser. Umiddelbar nærhet til båthavna og lokalbutikken og kort vei til barnehage og grendahus samt flotte turområder.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er godkjent som enebolig. Det foreligger godkjennelse for påbygg og bruksendring fra instutisjon til bolighus i henhold til reguleringsplan.

  Eiendommen ligger i et område hvor selve boligen er et kombinert forhold mellom bolig/forretning/kontor, mesteparten er tomten er regulert til kjørevei og et lite stykke heilt øst er regulert til friluftsområde.

  Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 3 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 100 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 590 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 863,- pr. 2023. De kommunale avgiftene betales to ganger i året og inkluderer renovasjon og slamtømming.

  Ligningsverdi

  kr 896 658,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er installert SENSIO mobilstyrt lys- og varmesystem i den nye delen av boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring, da selger er et foretak(juridisk person). Ved en evt. oppløsning/konkurs av selskapet vil det være begrenset anledning for å fremme et mangelskrav.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 19.04.2023 og selgers Egenerklæring datert 24.02.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 1. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230160
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.