Veiteborbakken 1B

Karmøy
Prisantydning

1 390 000,-

Solgt
 • BRA75㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1994
 • Omkostninger46 500,-
 • Totalpris1 436 500,-
 • Felles/mnd600,-

Kjekk og praktisk leilighet på Brekke - Nydelige turområder like ved - Barnevennlig beliggenhet!

Beskrivelse

Leilighet beliggende på første plan med to soverom. Leiligheten har enkel og funksjonell standard. Fra gangen er det inngang til de to soverommene og bad. Soverommene er av god størrelse og har innebygde garderobeskap. Det er gulvbelegg på de fleste gulv i leiligheten, hvorav kjøkkenet er utført med laminat. Baderom er utført med gulvbelegg og baderomsplater på vegger. Badet inneholder dusjkabinett, toalett, opplegg for vaskemaskin samt en enkel seksjon med servant og skap/hylleplass. Kjøkken er utstyrt med stekeovn, vask i seksjon og benke/skapplass. De fleste overflater på vegg og tak er utført med plater som enkelt kan males i ønsket fargevalg.
Leiligheten har utvendig bod i forbindelse med inngangspartiet samt innvendig bod for å skape oppbevarings plass.

Detaljer

Leiligheten er over et plan og inneholder: Gang, to soverom, bad, stue/kjøkken, innvendig bod og utvendig bod.

Bygningsinformasjon

Fundamenter av betong. Støpt plate på mark. Isolert med skumplast. Grunnmur av betong mot terreng. Yttervegger av bindingsverk i tre mot sør og øst. Fasade kledd med liggende trepanel. Takkonstruksjon av tre, tekket med betongtakstein. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger plantegninger mottatt fra Karmøy kommune. Plassering av bod/ bad og soverom stemmer ikke helt overrens med tegningene. Det foreligger ikke tegninger av utvendig fasade.

Følgende momenter har fått TG2 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: - Ventilasjon bad: Motorenhet på mekanisk avtrekksanlegg fungerer ikke. - Kjøkken: Kjøkkenventilator er defekt. TG2: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak, taktekking, renner/ nedløp og beslag. - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det ble påvist råteskadet trepanel, vannbord, dekkbord og gesimer på bygget. - Karmene i vinduene er slitte og det er sprekker i trevirket. Det ble registrert innvendig kondensering og vindu som mangler ventil. Foringer til vinduer har svellinger etter fukt. - Entredør trenger litt justering og en må forvente vedlikehold som rengjøring og maling. - Kosmetiske skader på innvendige overflater. - Det er ikke foretatt radonmåling, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Det ble registrert dampsperre i vegg mot terreng. - Bruksmerker på innvendige dører. - Bad: Det ble registrert avvik i montering av baderomspanel. Hjørnene er ikke tilstrekkelig limt/ fuget. Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger og avløpsledninger. - Varmtvannstank er fra 1994. Det er ikke påvist tilfredsstillende el- tilkobling iht. forskrift. - Det anbefales el- kontroll hvert 5. år. - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 75 kvm Primærrom 1. etasje: 70 kvm Stue/ kjøkken, Gang, bad og to soverom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 28.10.1994 med følgende merknader (utføres innen 30.11.1994): 1. Brannslukningsutstyr monteres i alle 4 leiligheter (straks). 2. Stakeluker monteres på alle nedløpsrør fra hovedetasjen. Eventuelt krav fra brannvesenet må etterkommes umiddelbart.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Pipe i stue.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har barnevennlig beliggenhet i det etablerte boligområdet på Brekke i Kopervik. Kort avstand til bussforbindelse, dagligvare, barnehager, skoler, Kopervik og Veavågen sine fasiliteter. Like utenfor leiligheten flotte turområdet ved Aureivatnet, Tistreivatnet og Søre Brekkevatnet.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse.

  • kr 1 390 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 46 500,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 436 500,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 600,- Per i dag er ikke sameiet organisert. Det jobbes nå med å få dette på plass. Sameiet har tegnet felles forsikring i Frende, og ønsker også å opprette en buffer via felleskostnader. Estimert felleskostnader blir ca. kr. 600,- pr. mnd pr. leilighet.

  Kommunale utgifter

  kr 10 414,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, renovasjon, eiendomsskatt og avløp. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 464 275,- for 2022

 • Diverse

  Per i dag er ikke sameiet organisert. Det jobbes nå med å få dette på plass. Sameiet har tegnet felles forsikring i Frende, og ønsker også å opprette en buffer via felleskostnader. Estimert felleskostnader blir ca. kr. 600,- pr. mnd pr. leilighet.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger tilstandsrapport og egenerklæringsskjema. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 9. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230654
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.