Vestli 30, 5563 TYSVÆR

Vestli 30

Tysvær
Prisantydning

2 850 000,-

 • BRA171㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1967
 • Omkostninger85 070,-
 • Totalpris2 935 070,-

Enebolig med nydelig utsikt, stor hage, dobbel garasje og tomt på 1,7 mål.

Visning

tirsdag 27 september

16:30-17:30

Påmelding
Beskrivelse

Bolig: Sokkeletasje: Inngang til hall m/skyvedørsgarderobe, fliser og varmekabler på gulv og trapp opp til hovedetasjen.

Hobbyrom som er innredet som et soverom. Rommet er kun godkjent som hobbyrom på tegninger fra kommunen. Varmekabler og laminat på gulv i hobbyrommet. Malte trepaneler på vegger.

Bad (ikke godkjent) med fliser og varmekabler på gulv, wc, baderomsinnredning med dobbelt underskap, dobbelt speilskap, romslig dusj med regnvannfall samt elektrisk vifte.

Bod/disponibelt rom med laminatgulv, vedovn, utgang til baksiden av huset (denne døra har katteluke). Det er malt strie på vegger. Rommet er innredet som en kjellerstue, men er på tegningen fra kommunen inntegnet som «disponibelt rom» noe som gjør bruken som kjellerstue til - ikke godkjent.

Vaskerom/bad/badstu med fliser på gulv, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, vvb er plassert her, det er flislagt dusjnisje og badstu.

 1. etasje: Trapp med eiketrinn opp til gang/stue/kjøkken med åpen løsning. Kjøkkenet har eikeparkett, spotter i tak, halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate, induksjon koketopp, integrert micro og stekeovn, int. kjøleskap med frys og int. oppvaskmaskin.

Stua har eikeparkett, vedovn med glassfront, stort vindu mot fjordutsikt og skyvedør ut til vinterhagen.

Vinterhagen er uisolert, har flott utsikt ut på fjorden samt skyvedør ut til romslig terrasse mot sør og vest samt hage.

Bad med varmekabler og polerte fliser på gulv, baderomsplater på vegger, wc, baderomsinnredning med dobbel underskuff, dobbelt speilskap, høyt ekstra skap, spotter i tak samt badekar med dusjløsning m/regnvannsfall.

Soverom1 er dobbelt soverom med skyvedørsgarderobe og eikeparkett på gulv. Rullegardin i vindu.

Soverom2 har eikeparkett, dobbelt innebygget skap og rullegardin i vindu.

Mellomgang med trapp opp til loftsetasjen, eikeparkett på gulv, tapetserte vegger og skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Loft: Loftsetasjen har ikke målbart areal da det ikke er 1,9m i 60cm bredde. Hadde arealet vært målbart ville det vært ca. 20 kvm.

Man kommer opp til gang med kott på begge sider.

Ett stort soverom(ikke godkjent) med kott på begge sider, laminatgulv og strie på vegger samt malt panel i skråtak.

Soverom4(ikke godkjent) med kott på begge sider, eikeparkett, strie på vegger og hvitmalt panel i skråtak.

Garasje (47 kvm.): Sidedørsinngang og to porter med to portåpnere. Trekledning og støpt grunnmur. Shingel på tak. Støpt gulv. Arbeidsbenk. Innlagt belysning og stikkontakter (16 amp kurs). Sidevinduer for dagslys i garasjen.

Frittstående uthus i dårlig stand.

 • Tilbygget med vinterhage i 2008 (ikke omsøkt godkjent).
 • Tilbygget hjørne i stuen i 2013 (godkjent).
 • Varmepumpe i trappa.
 • Bad oppe pusset opp i 2021 (TG3 pga ufaglært).
 • I 2013-2014 ble det lagt nye fliser på gulv og vegg på badet i sokkeletasjen (TG3 pga enkel utførelse og manglende dokumentasjon).
 • Forstøtningsmur i bakkant av huset er laget mellom 2008-2013.
 • Sikringsskap med automatsikringer. -. Kjøkken i god stand.
 • Avløpsrør (synlige) er i plast.
Detaljer
 • Landlig, naturskjønn og solrik beliggenhet i Førre med nydelig utsikt utover landskapet og utover Førresfjorden. Her har du stor hage med usjenert terrasse og hagestue. Boligen har oppusset stue, bad og kjøkken. Fra stua er det utgang til hagestue og videre til terrasse og hage. Garasjen på 47 kvm. ble renovert i 2015 og har to leddporter med automatisk portåpner.
 • Man har bad, kjellerstue og soverom i underetasjen som ikke er godkjent. To godkjente soverom og bad i hovedetasjen. Samt to soverom på loft som ikke er søkt godkjent.
 • Stor og fint opparbeidet tomt. Høyspentledning skal i følge infobrev fra Haugaland Kraft flyttes lengre bort fra huset. Mastepunktene er nå markert med trepinner med rødmalt topp.
Bruksareal per etasje

Sokkeletasje: 71 kvm. 1. Etasje: 100 kvm. Loft: 0

Bygningsinformasjon

Bygget i ringmur i betong. Oppført i tre med utvendig trekledning. Pappshingel på tak.

Et tilbygg er inntegnet på tegninger mottatt fra Tysvær Kommune, men ikke datert. Det gjaldt et mindre påbygg av boligens nord/vestre hjørne på ca. 1,25m*1,40m.

Vinterhagen er bygget uten søknad eller godkjenning av Tysvær kommune. Dette medfører risiko for at kommunen kan pålegge å søke dette godkjent i ettertid eller pålegge riving.

Forstøtningsmur i bakkant av huset er laget mellom 2008-2013. Megler kan ikke finne dokumentasjon på den hos kommunen / ikke omsøkt.

Fasadetegningene på huset ser litt merkelige ut da det ser ut som det er inntegnet to forskjellige hus, hvorav det ene ser ut til å stemme ganske godt overens (med unntak av vinterhage), mens den andre tegningen viser et annet hus.

I boligens underetasje er det godkjent vaskerom, boder og hobbyrom på de originale byggetegningene som ble godkjent 04.07.1967. Innredning av kjellerstue, bad og soverom i underetasjen er ikke godkjent.

Megler har ikke mottatt tegninger på loftsetasjen så man må anta at innredning av loftsetasjen til gang og to soverom ikke er godkjent omsøkt hos kommunen.

Garasjen ble i følge forrige selger renovert i 2015. Søknad for den doble garasjen ble godkjent 02.11.1978 og opprinnelig bygget da. På de godkjente tegningene så har garasjen skråtak, men etter renoveringen i 2015 har den nå fått flatt tak. Dette er ikke omsøkt godkjent.

I tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven er følgende TG3 avvik funnet: - Bad innredet før 1997. Pusset opp i 2021, men selvgjort og ikke faglært. Sluk, rør m.m. er fra byggeår og det er forventet at membran ikke er faglig utført, selv om takstmannen mener badet ser pent ut. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Bad kjeller: Innredet før 1997. I 2013-2014 ble det lagt nye fliser på gulv og vegg i rommet. Badet fremstår derfor som vesentlig nyere, men arbeidet er av enkel utførelse. Mangler dokumentasjon. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000. - Vaskerom: Innredet før 1997. Det er ikke sluk i dusjhjørne og vann må ledes gjennom rom til sluk. Fungerer som vaskerom i hovedsak. Rommet må totalrenoveres for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-.

AvTG2 avvik som bør nevnes spesifikt er at taket er over halvparten av forventet brukstid, noen innvendige overflater og inn kledd pipe i stue. For flere TG2 og TG1 avvik se vedlagt rapport fra takstmann.

Primærrom

Sokkeletasje: Entrè, kjellerstue, bad, hobbyrom og vaskerom. 1. Etasje: Stue/kjøkken, 2 soverom og gang. Loft: Gang og 2 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest. Manglende brukstillatelse kan medføre risiko for at boligen ikke kan bebos.

Det ble i 1969 foretatt en ferdigbefaring. Boligen er i matrikkelen registrert «tatt i bruk» 15.01.1967.

Følgende måtte utføres før midlertidig brukstillatelse kunne gis den gang: 1. Fylling inntil murene. Utført i følge selger. 2. Drenering rundt murene og bunnledning for taknedløp. Utført i følge selger. 3. Kjellerinngang på oppsiden. Utført i følge selger. 4. Støyping og pussing av ca. 1/3 av kjellergulvet. Utført i følge selger. 5. Et glass og kjellerdør på baksiden. Utført i følge selger. 6. Utvendig og innvendig puss på kjellermurene. Utført, men det mangler fortsatt puss på en vegg i følge selger. 7. Maling og gulvbelegg på ett soverom. Utført i følge selger. 8. Rensetank med rensegrøfter skal plasseres som vist på situasjonskart. Her er selger usikker på om dette er gjort eller hva som menes.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stua og i kjellerstue. Varmepumpe i trapp. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Vestli i Førre

  Gunstig beliggende i enden av vei, høyt i terrenget og med en aldeles nydelig utsikt! Eiendommen grenser til beiteareal for sau (p.d.d.) på 2 sider som gir følelse av frihet og kontakt med natur.

  Boligen ligger i Førre med kort avstand til barneskolen. Her er det ballbinge, lekeområder og kunstgressbane.

  Mot Stakkestad og Nesheim er det flotte turdestinasjoner til blant annet Håvås-hytta og Valhest.

  Et lite stykke unna og du kommer til område med ungdomsskole og barnehager. Her er det også idrettsanlegg tilhørende Stegaberg IL.

  Her er det flust av gode turløyper. Det er trygg vei til dette område.

  Boligen har en rolig beliggenhet nær naturen. Her er du nær skogen og beiteområder og kan du kan benytte deg av de mange turmulighetene som er i nærområdet.

  Det er ca. 6 km. til handelssentrum på Raglamyr og ca. 4 km. til Aksdal.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 850 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 71 250,-
  • kr 85 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 935 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 899,- pr. 2022. Kommunale avgifter faktureres månedlig og varierer etter forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Det gis fra selger ingen garanti på hvitevarene.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 16.09.22 og selgers Egenerklæring datert 19.09.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00222
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.