Vestvegen 54

Karmøy
Prisantydning

2 690 000,-

Solgt
 • BRA115㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1855
 • Omkostninger80 980,-
 • Totalpris2 770 980,-

Sjarmerende eldre enebolig med idyllisk beliggenhet på Salvøy - Garasje - Stor tomt på 1213 kvm - Godt vedlikeholdt!

Beskrivelse

Boligen fremstår som godt vedlikeholdt tatt alder i betraktning. I følge opplysninger ble boligen vesentlig påkostet i perioden/ renovert i perioden 2001- 2003.

Hovedetasjen består av en romlig entrè med skyvedørsgarderobe og mulighet for øvrig oppbevaring. Hovedsoverom med god plass til både dobbeltseng, nattbord og oppbevaring. Dette rommet passer også ypperlig til tv- stue om ønskelig. Helfliset baderom som inneholder toalett, vask i seksjon, dusjkabinett og badekar. Lyst og trivelig kjøkken med utgang til terrasse. Etter overtakelse av dagens eier er kjøkkenfrontene malt i en tidsriktig farge og det er montert ny benkeplate. Det er god plass til spisebord på kjøkkenet. Boligens stue er malt i moderne fargevalg og har plass til flere sittegrupper. Det er både vedovn og varmepumpe i rommet.

Loftsetasjen består av to romslige soverom samt et tredje rom som tidligere er benyttet som både soverom, kontor og walk- in garderobe. Gode muligheter for oppbevaring i gang bak praktiske skyvedører.

Delvis uinnredet grovkjeller med vaskekjeller og oppbevaring. Det er innvendig trapp ned til kjeller fra boligens entrè, samt bi- inngang.

Kjekk frittstående garasje med gode muligheter for oppbevaring.

Deler av arealer på loftet er ikke måleverdig grunnet takhøyden etter dagens målekrav. Arealet i kjelleren er ikke måleverdige grunnet lav takhøyde.

Detaljer

Boligen er over tre plan og inneholder: Kjelleretasje: Kjellerrom. Første etasje: Gang, soverom, baderom, kjøkken og stue. Loftsetasje: Gang, to soverom samt kontor/ stue.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av enebolig med 1.etasje og loft. Frittstående garasje. Grunnmur av sparestein og betong, pusset utvendig overflate. Yttervegger med ukjent oppbygging, kled med liggende bordkledning. Takkonstruksjon av tre utført som halvvalmtak, tekket med tegltakstein. Vinduer av tre, isolerglass. Dører av tre, isolerglass i dører med glassfelt. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger ikke bygningstegninger av enebolig i Karmøy kommune sine arkiv. Dette er ikke uvanlig mtp. boligens alder. Megler kan av den grunn ikke kontrollere hva som er godkjent innredet/ oppført. I følge forrige eier er ikke tilbygg kjøkken/ rom over kjøkken byggemeldt og godkjent i kommunen. Det foreligger tegninger av garasje datert 2005.

Ukjent byggeår. Det foreligger ikke dokumentasjon som kan bekrefte boligens byggeår. Det antas at eiendommen ble oppført ca. 1855 ihht. tidligere opplysninger.

Følgende momenter har fått tilstandsrapport 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket. Det ble registrert påbegynnende rustdannelse på beslag i sløys, TG2. -Innvendig: Døren er defekt. -Våtrom: Det er ikke høydeforskjell fra topp av sluk til topp av tettesjikt ved dørterskelen (-4mm) TG3. Det er ingen oppbrett av tettesjikt (membran/belegg) ved dørterskelen. Kravet er minimum 15 mm oppbrett målt fra ferdig gulvoverflate. Det er motfall til sluk i dusjsonen. Kravet er minimum fall i forholdet 1:50, 80 cm ut fra dusjens nedslagsfelt. Det er sprekk i gulvflis ved døren. TG2: -Utvendig: Det ble registrert manglende museband og liten/manglende lufting bak kledningen. Glasset i takvinduet er punktert. Det ble registrert skade på entredøren. Det er rustdannelse på hengsler. Det er skade på ytterdør i tilknytning til kjøkkenet. Det ble registrert noe malingsflass på rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det ble registrert noe malingsflass på rekkverk. -Innvendig: Det er noe skade i tapet på loftet. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. 20 mm skjevhet målt gjennom hele kjøkkener. Det er noe knirk i gulvet på kjøkkenet. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er registrert forhøyede fuktverdier i utforet kjellervegg, men ikke synlige fukt/råteskader. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. -Våtrom: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er vindu av tre i badekarets våtsone. Det ble ved måling ikke registrert fuktighet i vinduet. Det er sprekk i flis og fuge over døren. Det ble registrert sprekk i vasken. -Tekniske installasjoner: Rørene er avsluttet i rom uten tettesjikt. Vannrør i kjøkkeninnredningen er avsluttet uten veggboks. Varmtvannstanken er koplet med plugg i stikkontakt. Det er ikke tettesjikt i rommet. Varmtvannstanken er eldre enn 20 år. Automatsikringer. Hovedsakelig skjult elektrisk opplegg. -Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. En må forvente noe riss/sprekkdannelse i pussede overflater. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløp og vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 76 kvm 2. etasje: 39 kvm Primærrom 1. etasje: 76 kvm Stue, gang, soverom, trapperom, bad, kjøkken. 2. etasje: 39 kvm Soverom, gang, soverom 2, stue.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest. Garasje har fått rammetillatelse og igangsettingstillatelse 2005, og er registrert tatt i bruk 2010.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue.

 • Beliggenhet

  Flott beliggenhet på Salvøy i Veavågen. Salvøy byr på fine felles uteområder, blant annet sandstrand, fotballslette, lekepark og fine turløyper. Salvøy Velforening står også i regi av flere sosiale arrangement på øya.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i ett område regulert til boligbebyggelse. Deler av tomtearealet er eksisterende vei. Det er regulert inn ny/ bredere vei i området, noe som også Vestvegen 54 vil bli påvirket av. Se vedlagt reguleringsplankart.

  • kr 2 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 80 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 770 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 042,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her annet, eiendomsskatt, feiing, renovasjon, slam og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 524 808,- for 2021

 • Diverse

  Hønsehus på bilder vil bli fjernet før visning og medfølger ikke.

  Det foreligger kulturminner på eiendommen. Våningshuset er SEFRAK registrert da det er oppført før år 1900. SEFRAK er register for eiendommen bygget før 1900 tallet, som har kulturell/ historisk/ antikvarisk verdi som skal bevares. Utvendige tiltak er søknadspliktige og må utføres i samråd med kommunen. Jordkjeller på eiendommen er også SEFRAK registrert.

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

  Boligen er digitalt innredet med møblement på bilder.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport, selgers Egenerklæring, grunnkart, ledningskart og reguleringsplankart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. nov. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230449
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.