Vestvegen 57

Veavågen
Prisantydning

2 690 000,-

Solgt
 • BRA201㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1987
 • Omkostninger80 980,-
 • Totalpris2 770 980,-

Kjekk familiebolig over tre plan - Garasje - Pent opparbeidet tomt - Barnevennlig beliggenhet på Salvøy!

Beskrivelse

Boligen har en svært kjekk planløsning, hvor samtlige soverom er av god størrelse. I løpet av de siste årene har det blitt utført oppgraderinger i boligen, blant annet: - Stekeovn, koketopp, vask og batteri samt benkeplaten på kjøkken er fra 2019. - Loftet ble delvis innredet av tidligere eier i 2018. Det ble satt inn trapp og åpnet opp, i tillegg ble etasjen ble avdelt til to soverom og loftstue. - Nyere terrassedør i stue. - Det ble bygget vegger og tak på deler av terrassen i 2019. - Nytt toalett på bad i 2019, samt baderomsseksjon og dusjkabinett 2022. - Ny varmepumpe 2021. - Boligen ble malt utvendig 2022 (trepanel og grunnmur). - Flere rom, blant annet stue og kjøkken, ble malt i 2021.

Detaljer

Enebolig over tre plan. Underetasjen inneholder: Entrè, vaskerom, to soverom, gjestetoalett, bod og garasje. Første etasje inneholder: Gang, bad, kjøkken, stue og soverom. Loftsetasjen inneholder: loftstue, to soverom og bod. Stor terrasse i forbindelse med stuen.

Bygningsinformasjon

Saltak oppført som sperretak. Tekket av betongtakstein. Vinduer med karmer av tre. Isolerglass. Ytterdører med karmer av tre. Dørblader av teak. Tofløyet balkongdør av pvc i stue. Leddport av tre i garasje. Yttervegger oppført i bindingsverk av tre, kledd med trepanel. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Megler har kun mottatt byggetegninger av fasade, og ikke innvendig planløsning. Megler har derfor ikke anledning til å sjekke hva som er godkjent innredet. Loft er innredet av tidligere eier. Ved bruksendring og bruk til varig opphold må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Følgende momenter har fått TG2(avvik som kan kreve tiltak) i tilstandsrapporten: - Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på renner/ nedløp og beslag. - Vinduene er normalt vedlikeholdt, men en må forvente noe slitasje som følge av alder. - Dører: Det ble registrert noe varierende slitasje. Rustdannelse på hengsler. Enkel dør til bod under terrassen. - Fundamenteringen under terrassen er delvis montert med bjelke helt ned til terreng. Enkel montering av vinduer i levegg. Rekkverkshøyder. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Ytterveggene i garasjen fremstår som tørre. Det ble registrert noe fuktighet i bod under terrasse. - Det er stedvis slitasje på innvendige dører. - Det er ikke montert fall til sluk i tilknytning badekar. Sluk under dusjkabinett er ikke tilgjengelig. Det er ikke anordnet opphøyet terskel. Det foreligger ikke dokumentasjon. - Vaskerom: Gulvbelegget er fra byggeår og en må forvente stedvis slitasje. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. - Varmtvannstank er over 20 år. Det ble også registrert at el- tilkoblingen er plassert nærmere sluk. - Det er ikke anordnet drenering rundt utvendig bod og det ble registrert noe fuktighet på innsiden av boden. - Det ble registrert sprekk på utsiden av grunnmuren ved vindu til wc. - Det er anordnet fall fra Vestvegen og ned til gårdsplassen og underetasjen.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 77 kvm 1. etasje: 88 kvm 2. etasje: 36 kvm Primærrom Kjeller: 51 kvm Gang, vaskerom 2 soverom, mellomgang og toalettrom 1. etasje: 88 kvm Gang, bad, soverom, kjøkken og stue 2. etasje: 34 kvm Gang og 2 soverom

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse. Ansvarshavende pålegges å utføre følgende arbeider: 1. Matbod gjøres ferdig. 2. Pipe føres over tak og pusses. 3. Nedløpsrenner tilkobles overvannsledning. 4. Røykvarslere monteres (straks). Arbeidet må være utført innen 07.10.1988.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik. Det ligger kommunale vannledninger over tomten sør for boligen og i innkjørsel.

Oppvarming

Vedovn i stue. Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. Varmekabler på bad i første etasje samt entrè, soverom og wc underetasje. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Flott beliggenhet på Salvøy i Veavågen. Salvøy byr på fine felles uteområder, blant annet sandstrand, fotballslette, lekepark og fine turløyper. Salvøy Velforening står også i regi av flere sosiale arrangement på øya.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse. Eiendommen grenser til lekeplass mot nord.

  • kr 2 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 80 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 770 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 381,- pr. 2021. Kommunale avgifter gjelder her annet, eiendomsskatt, feiing, renovasjon, slam og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 562 362,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/ konsesjon på denne eiendom.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 10.11.2022 og selgers Egenerklæring datert 08.11.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 02220017
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.