Vidars gate 31A

Haugesund
Prisantydning

1 090 000,-

Solgt
 • BRA68㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår1962
 • Omkostninger11 033,-
 • Totalpris1 302 424,-
 • Felles/mnd3 946,-

Haugesund - 3-roms leilighet i 2. etasje - Ingen dok.avgift - Renoveringsbehov!

Beskrivelse

Leiligheten bærer i stor grad preg av elde og slitasje og anses som et renoveringsobjekt.

Detaljer

Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder gang, stue, kjøkken, bad og 2 stk soverom. Det er i tillegg 2 boder kjelleranlegg.

Bygningsinformasjon

Sammendrag av boligens tilstand:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Våtrom - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet vurderes til å ha vært forsiktig brukt, slikt at evt. normal bruk etter dagens standard vil gi sterke negative symptom rakst.

Kjøkken - avtrekk: Rommet har ingen ventilasjon.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - dører: Balkongdør er vanskelig å åpne eller lukke.

Innvendig - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Gjelder også ildsted.

Våtrom - Bad: Det er synlig fuktskade i nedkant på tapet.

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Gjelder også vaskemaskin.

Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventet på et kjøkken. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjeegrad.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Eldre elektrisk anlegg med sikringsskap i trappegang.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.06.1963.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Blokken ligger tilbaketrukket til i et rolig boligområde. Sentral beliggenheten med kort avstand til de fleste fasiliteter. Innenfor kort avstand har en barnehage, treningssenter, bensinstasjoner og butikker.

  Gangavstand til Høyskolen Stord/ Haugesund og Haugesund sentrum med alt som medfølger.

  Adkomst

  En kan åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 090 000,- (Prisantydning)
  • 201 391,- andel fellesgjeld pr. dato 16. nov. 2022
  • 1 291 391,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-.
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-.
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-.
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo kr.3.823,-.
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-.
  • kr 11 033,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 302 424,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 3 946,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring og kabel-tv/internett.Styret i borettslaget har besluttet å øke felleskostnadene med kr.65,- fra 01.01.2023. Årsaken til dette er økte kostnader vedrørende tv/bredbånd.

 • Diverse

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler. Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen. Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes. Det er videre en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo. Konferer megler ang. Regler for dyrehold. Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling. Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Borettslaget vedtok på ekstraordinær generalforsmaling 13.09.22 å låne kr.135.000.000,- til rehabilitering. Borettslaget skal bl.a. utvide og innglasse balkonger. Rehabilitere resterende fasader. Vedlikehold av alle oppganger, maling og nytt gulvbelegg. Nedgravd renovasjon. Rehabiliteringen vil medføre økte månedlige felleskostnader på gjennomsnittlig kr.1.500,-.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 26. jan. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01220044
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.