Åkravegen 246D

Karmøy
Prisantydning

1 890 000,-

Solgt
 • BRA72㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2005
 • Omkostninger59 000,-
 • Totalpris2 109 147,-
 • Felles/mnd2 810,-

Lekker leilighet i 2.etasje - Flere terrasser - Moderne innredet - Svært sentral beliggenhet med gangavstand til "alt"!

Beskrivelse

Kjekk leilighet med praktisk planløsning. Leiligheten holder gjennomgående bra standard og fremstår som moderne og lyst innredet. Her kan en flytte rett inn! - Leiligheten har gjennomgående moderne laminatgulv. Moderne og tidsriktige fargevalg på vegger som gjør at det meste av interiør passer inn. - Åpen kjøkken/stue løsning med tidsriktig hvitt kjøkken og godt med oppbevaring. Kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, komfyr og naturlig plass for frittstående dobbelt kjøleskap i enden av kjøkkenet. Det er også plass til en liten spisegruppe i kjøkkensonen. God plass til hjørnesofa i tv sonen, samt øvrig møblement. - Utgang til balkong fra kjøkken/stue og en romslig uteplass ved entrè. - To soverom i leiligheten. Romslig og lyst hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og oppbevaring. - Helfliset bad med varmekabler, dusjkabinett, vask i seksjon og frittstående toalett. - Romslig entrè med plass til oppbevaring. - Vaskerom/teknisk rom i forbindelse med entrè. - Utvendig bod for oppbevaring.

Detaljer

Leiligheten inneholder: Gang, bod/ vaskerom, baderom, to soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Utvendig sportsbod og høyloft.

Bygningsinformasjon

Leiligheten ligger i andre etasje i en vertikal,- og horisontaldelt firemannsbolig. Utvendig bod ved entre i felles bygg med nabo. Saltak oppført med takstoler i trekonstruksjon. Tak er tekket med sarnafilbelegg. Synlige takkonstruksjoner og sutaksplater fra kaldt loft. Vinduer med karmer og foringer av tre, isolerglass. Yttervegger i bindingsverk av tre, kledd med stående trepanel. Ytterdører med karmer og foringer av tre, isolerglass entredør og terrassedør. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk. Tegningene er godkjent med forbehold i 2004.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. -Våtrom: Det ble registrert ca. 5mm fall til sluk i nedslagssonen under dusjkabinett. Midt på baderomsgulvet ble det registrert motfall. Gulvet gis en TG3 på grunn av motfall og fallforholdene tilsier at bruksvann/lekkasjevann kan finne veien inn i konstruksjoner. Det er ukjent hvordan oppbrett ved terskel er utført. -Kjøkken: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Kjøleskapet har vann/isbitmaskin. Det opplyses om at vann/isbitmaskin er defekt og må ikke brukes på grunn av lekkasje fra kjøleskapet. Det ble søkt etter fukt på befaring. Ingen utslag på fuktighet ble registrert. TG2: -Utvendig: Det ble registrert noe misfarging av sutaksplater på kaldt loft. Det ble ikke registrert fuktighet ved fuktmåling på befaring. Det ble registrert dører med bruksmerker, misfarging og rustdannelse på hengsler. Liten sprekk i nedre del av dørblad. Det ble registrert misfarging, rust og sprekk i nedre del av dørblad. -Innvendig: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. -Våtrom: Det ble registrert noen små riss i fuger på vegg og merker etter tidligere oppheng. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er synlig smøremembran i sluk, men det mangler slukmansjett og klemring. Det er ukjent tettemetode i sluk. -Tekniske installasjoner: Det ble registrert irr på fordeler rør. Det er spor etter en tidligere lekkasje i rørsystemet. Det var ikke vann i skapet på befaring. Vanntilkopling til sprinkler anlegg har symptomer på lekkasje/tidligere lekkasje. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det ble registrert rust på varmtvannstank ved vanntilkopling. Det var tørt ved tilkopling på befaring. TG2 gis på sentralstøvsuger pga. alder.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg, annet småhus med 3 eller 4 boliger datert 02.01.2006.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger fint til sentralt i Åkrehamn. Fra eiendommen har du Skoi treningssenter i umiddelbar nærhet. Skole, barnehage, turområder, idrettsbaner og dagligvare ligger også innenfor gåavstand.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 890 000,- (Prisantydning)
  • 160 147,- andel fellesgjeld pr. dato 8. mar. 2024
  • 2 050 147,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 59 000,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 109 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 810,- Felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel renter og fellesgjeld, grunnpakke tv/ internett Altibox og avsetning til vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 11 177,- pr. 2023. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 475 039,- for 2022

 • Diverse

  Følgende fastmonterte momenter medfølger ikke: - svart vegglampe i stue - svart vegghylle i stue - 2 hvit vegglamper soverom - stativ under vaskemaskin - nøkkelboks på utsiden - utekamera - svart skoskap i gang

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Betingelser fellesgjeld

  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 96660148628, BoligBanken ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 08.03.2024: 7.8% pa. Antall terminer til innfrielse: 342 Saldo per 08.03.2024: 2 855 195 Andel av saldo: 160 147 Første termin/første avdrag: 31.07.2022 ( siste termin 31.08.2052 ) Vedtak ekstraordinært årsmøte 1.5 mill. Har 1.5 mill i lån fra før.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport, selgers egenerklæring og vedtekter. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01240102
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.