Ålmannvegen 3

Vinje
Prisantydning

5 850 000,-

 • BRA118㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2011
 • Omkostninger163 400,-
 • Totalpris6 013 400,-

Flott tømmerhytte beliggende i høyden like ved skitrekket. Flott opparbeidet uteområder. Ski in, ski out! Utsikt!

Beskrivelse

Hytten ble levert ferdig fra Jørn Pettersen v/BB-Bygg juli 2010/2011. Hytten er oppført i grovt tømmer med minimum 70% al i veden (høy kvalitets tommer). Kjøkken, senger og klesskap ble spesialbestilt/skreddersydd og levert sammen med hytten.

Med hyttens stilige tregulv og originale trevegger får man den gode hyttefølelsen. God takhøyde i stue med synlige tømmerbjelker. Klebersteinspeisen er plukket ned fra et gammelt sel i Våggå og reinnstallert av fagfolk. Det er også en mer normal vedovn. Innvendig har hele 1. etasje gulvvarme som kan styres fra telefon/PC. Tregulv er laget i bred eikeplank. Gulv i kjøkken, entre, og bad er utført i bruddskifer.

Romslig gang til å henge fra seg yttertøy og skitøy.

Hovedsoverom av god størrelse med plass til garderobe.

Soverom 2 og 3 er identiske med plassbygget køysenger (120 cm i bunn). Garderobe.

2 komplette baderom med alle nødvendig fasiliteter. Opplegg for vaskemaskin på det ene.

Lekker og tidløs kjøkkeninnredning som er spesialbestilt og plassmontert i grå utførelse. Integrerte hvitevarer. Flotte utsmykkinger og heltre benkeplate.

Stor hems med plass til flere soveplasser i tillegg til sofa og tv krok. Hemsen kan lukkes av fra resten av hytte for å redusere støy.

Hytten har «Ring hytta varm», innlagt kabel for TV/internett, og 30A el.bil lader med 17m ladekabel.

Utvendig har hytten en stor og god sittekrok som er lun i de fleste vindretning og godt skjermet i forhold til naboer. Sittekroken er vendt på sør-øst, sør og vest med sol fra morgen til sen ettermiddag. Vestsiden av hytten har man sol til den går ned om kvelden. Hele dette uteområdet er belagt med store bruddheller. Også inngangspartiet er laget i bruddheller.

Bod med hems for ski- og utstyrslagring.

Detaljer

Gang, Bad, Bad/Vaskerom, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Stue, Kjøkken, bod

Bygningsinformasjon

Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskiller i tre. Vurdering av avvik: • Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Det er registrert skjevhet i etasjeskiller loft på inntil 40mm. Konsekvens/tiltak • For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Avviket har ingen umiddelbar konsekvens. Skjevheter kan også endre seg med årstider i laftede konstruksjoner. Kostnadsestimat: Under 10 000

Vei/vann/kloakk

Privat vann. Offentlig kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

2 x vedovner, varmekabler tlf styring i hele 1 etasje. Elektrisk. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende i høyden med flott utsikt og gode solforhold. Ski in og ski out. Her spenner man på seg langrennskiene like utenfor ytterdøren og begynner å gå. Flotte oppkjørte løyper oppe på viddene samt oppkjørt lysløype som er perfekt for kveldsturer eller mosjonsturer for hele familien.

  Regulering

  Ligger i område for fritidsbebyggelse

  • kr 5 850 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 163 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 6 013 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 276,- pr. 2024. Det er tolv terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 22.02.2024 og selgers Egenerklæring datert 18.02.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 3. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01240082
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.