Alvanutvegen 40

Tysvær
Prisantydning

4 250 000,-

 • BRA234㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1994
 • Omkostninger119 980,-
 • Totalpris4 369 980,-

Flott familie enebolig med hybel på toppen av Alvanutvegen. Flott utsikt. 2 nye bad (2023). Alle overflater (2023).

Beskrivelse

Denne imponerende familieboligen strekker seg over tre etasjer og ligger majestetisk høyt i terrenget, og byr på en fantastisk utsikt. Hovedetasjen (2.etasje) har i stor grad høy standard. Åpen og luftig løsning med stue og kjøkken. Det flommer av naturlig lys gjennom de store vinduene og den romslige terrassedøren som fører ut til den nylig oppgraderte terrassen fra 2023. Rommet har god plass til sittegrupper, spisegrupper og ønsket møblement. Hovedfokuset i dette rommet er å invitere til møblering ved de store vindusflatene slik at en får maksimal utnytte av den flotte utsikten eiendommen tilbyr. Koselig vedovn som avgir deilig varme og atmosfære. Det naturlige spisestedet blir på mange måter et sted man hygger seg og kan se utover utsikten. Hvem vil vel ikke nyte måltidene i utsøkt utsikt?. Videre er det et innholdsrikt og romslig kjøkken med masse av arbeidsplass og skaper. Kjøkkenet er i lyse farger og er utstyrt med integrert stekeovn med induksjonstopp, kjøkken ventilator, vask i seksjon, oppvaskmaskin og stort kjølehjørne. I forbindelse med kjøkkenet finner man et vaskerom med egen utgang.

Badet i hovedetasjen er nyoppusset i 2023 og fremstår moderne med lyse fliser i størrelsen 60x60 på gulvet, og baderomsplater på veggene. Varmekabler sørger for komfort på gulvet, og det vegghengte toalettet gir et stilrent preg. Med en kombinasjon av skap, vask og høyskap har badet god lagringsplass. Moderne speil med innebygd lys, dusjhjørne og downlights i tak som gir en komfortabel lysatmosfære. Et romslig soverom i hovedetasjen, med plass til stor dobbeltseng og garderobe.

3.Etasjen inneholder en koselig loftstue, 2 kjekke soverom, samt et kontor og et bad som har enkel standard. De fleste rom oppe har i senere tid blitt oppgradert og har fine moderne gulv og slette vegger i gips og nøytrale farger. Utgang til balkong via loftstuen.

1.Etasje inneholder romslig entrê, stue/kjøkken, 1 soverom og et renovert bad fra 2023. Her er det klargjort til leilighet, trenger bare å montere kjøkken i stuen. Fint laminatgulv og gips på vegger og tak med sømløs overgang uten lister i tak. 2 Store vinduer som gir rikelig med dagslys til rommet. Bad er renovert i 2023 og har 60x60 fliser på gulv, gips på vegger og tak med nøytrale farger. Lyse materialer er valgt for å gi rommet en større romfølelse. Vask i seksjon, speil med integrert lys, dusjkabinett, frittstående toalett og vannuttak for vaskemaskin.

Garasje bygd i tilknytting huset med terrasse over. Fint uteområde som inneholder diverse beplanting og hage. Terrasse er oppgradert i 2023 med fin utførelse. Eget grill hjørne med støpt grill for den som elsker å tilberede mat utendørs. Fin utførelse med "røff" pergola med flott fasadeskifer på vegger som passer perfekt til grillen og stilen.

Detaljer

Gang m/trapp, Stue , Bad , Soverom , Entré

Stue/spisestue , Kjøkken , Bad , Vaskerom , Soverom

Stue , Soverom , Soverom 2, kontor, Bad

Bygningsinformasjon

Utvendig > Dører Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er betydelig skader på balkongdøren. Det er også fuktskader på dør i underetasje mot øst som er forenelige med fuktskader. Det er enkelte knekte føringshjul på leddet garasjeport. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Våtrom > Generell > Vaskerom Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 108 kvm 2. etasje: 85 kvm 3. etasje: 41 kvm Primærrom 1. etasje: 67 kvm Gang m/trapp, stue, bad, soverom og entre 2. etasje: 85 kvm Stue/spisestue, kjøkken, bad, vaskerom og soverom. 3. etasje: 41 kvm Stue, 2 soverom og bad. Sekundærrom 1. etasje: 41 kvm 2 boder og garasje.

Ferdigattest

Det foreligger "mellombels bruksløyve" datert 07.07.94 med følgende merknader: 1.Bod i hybelleilighet mangler tilfredsstillende ventilasjon. 2.Avstand fra feieluke til brennbart materiale skal være min. 300 mm. 3. Brannslukningsutstyr mangler i begge husvære. 4. Nedløp for takvann må tilkoples overvanns ledning. 5. Det må tettst rundt vindu og dør i underetasjen. 6. Ventilhetter må demonteres. 7. Pipe må ferdigpusses utvendig. 8. Yttervegger i bod i underetasje er ikke isolert. 9. Dør fra vaskerom må sikres inntil trapp er montert på utsiden. Gjenstående arbeid må utføres snarest og ferdigsynfaring avholdes innen 07.07.94

Adgang til utleie

Bolig er opprinnelig bygget som en enebolig med hybel og er godkjent til dette formål.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i gulv på 2 av badene.

 • Beliggenhet

  Beliggende helt øverst i Alvanutlia med suveren utsikt til fjord, fjell og vann. Gå ut ytterdøren og du er i skogen med etablert tursti innover og oppover mot den attraktive toppturen "Alvanuten".

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert bolig.

  • kr 4 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 119 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 369 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 993,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp og feiing. Renovasjonsavgift kommer i tillegg gjennom fakturering fra HIM AS. Faktura blir sendt ut 2 ganger årlig og totalsummen for et år er på 3130 kroner per boenhet. Denne eiendommen er oppført med 2 boenheter og blir da på 6260 kroner.

  Ligningsverdi

  kr 839 982,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 28.08.2023 og selgers Egenerklæring datert 25.07.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 4. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230281
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.