Engvegen 17A

Karmøy
Prisantydning

2 250 000,-

 • BRA81㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1999
 • Omkostninger68 000,-
 • Totalpris2 318 000,-

Svært kjekk bolig med alt på ett plan - Garasje - Hage - Trappefri adkomst - Sentralt!

Beskrivelse

Boligen holder hovedsakelig standard fra byggeår og det må forventes at oppgradering av blant annet baderom nærmer seg. Likevel fremstår bygget som godt vedlikeholdt og boligen har en kjekk og praktisk planløsning. - Lys og tidsriktig kjøkkeninnredning med god plass til spisebord eller annet ønskelig møblement. Oppvaskmaskin medfølger. - Stuen og kjøkkenet er i delvis åpen løsning, men likevel naturlig inndelt i soner. I stuen er det plass til både sofagruppe og spisebord. Utgang til en romslig sørvendt terrasse fra stuen. - Store vindusflater gir rikelig med naturlig lysinnslipp. - Det er pipe i boligen, med mulighet for å montere vedovn. - Baderommet er av god størrelse og er innredet med gulvbelegg på gulv og våtromstapet på vegger. Dagens eier har benyttet utvendig bod ved entrè som vaskerom. - Begge soverommene er av god størrelse og har medfølgende garderobeskap. - Praktisk bod for oppbevaring.

Detaljer

Boligen inneholder: Entrè, to soverom, baderom, bod samt stue og kjøkken i åpen løsning. Utgang til terrasse. Utvendig teknisk bod/ vaskerom. Garasje i felles garasjebygg.

Bygningsinformasjon

Ringmur av betong. Støpt plate på mark. Isolert. Yttervegger i bindingsverk av tre. Fasade kledd med liggende trepanel. Takkonstruksjon av tre. Synlig takkonstruksjon fra kaldt loft. Tak er tekket med betongtakstein. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av tomannsbolig datert 1998. Tegningene stemmer med dagens bruk. I tegningene er utvendig vaskerom godkjent som bod. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes i kommunen. Det foreligger tegninger av garasje datert 2002.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/ nedløp/ beslag. - Garasje: Lekkasje i tak og endestykke som mangler på takrenne. TG2: - Tak: Det ble registrert noe mosedannelse på takpanner og vindskier. - Det er ingen lusing/ musebånd i nedre kant av konstruksjon. Noe malingsflass på trepanel. - Noe sprekker i maling i vinduer. - Sprekk i dørblad til entrèdør. Rust på hengsler, misfarging og malingsflass på dører fra byggeår. - Noe malingsflass og værslitte terrassebord. - 12 mm skjevhet på gulv ved kjøkken. - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygger er heller ikke utført med radonsperre. - Det kan forekomme maur om sommeren. - Skade i oppbrett av gulvbelegg ved dørterskel i bod/ teknisk rom. - Bad: Det ble registrert noe løs tapet og misfarging på gulvbelegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsning og slukløsning. - Noe slitasje på skapdører og lekkasje i blandebatteri på kjøkken. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger og avløpsledninger. - Varmtvannstanken er montert med plugg i stikkontakt. - Alder på sentralstøvsuger. - Det anbefales el- kontroll hvert 5. år. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann og avløpsledninger.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 1998. Ansvarshavende pålegges å utføre følgende arbeider: 1. Brannslukningsutstyr må monteres umiddelbart. 2. Det må monteres hendel på innvendig stoppekran. 3. Det må monteres stakeluke på innvendige nedløpsrør. 4. Terrassedør må sperres fysisk inntil terrassen er ferdigstilt. 5. Veirett over gnr. 15 bnr. 1108 tinglyses. 6. Det må sendes inn målsatt tegning som viser hvor utvendig stoppekran er plassert.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Det er pipe i boligen.

 • Beliggenhet

  Boligen har svært attraktiv og sentral beliggenhet med gåavstand til det aller meste man trenger i hverdagen. Blant annet flere dagligvare, skole, barnehage, treningssenter, idrettsanlegg, spisesteder, handlemuligheter og flotte turområder.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 68 000,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 318 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 433,- pr. 2023. Kommunale avgifter gjelder her avløp, eiendomsskatt, renovasjon og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 508 046,- for 2022

 • Diverse

  Eiendommen har ikke et aktivt sameie og per dags dato ikke fellesutgifter, praktiserende vedtekter eller styre.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport, selgers egenerklæring, ledningskart og grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01240194
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.