Førresbrekka 26

Tysvær
Prisantydning

3 990 000,-

 • BRA376㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1985
 • Omkostninger116 900,-
 • Totalpris4 106 900,-

Førre - Velholdt familiebolig (351 BRA) m/to garasjer - 4(5) soverom, Badstu & 3 bad - Pent opparbeidet tomt!

Visning

onsdag 29 mai

17:00-18:00

Påmelding
Beskrivelse

Vindfang og gang i god størrelse. Flislagt gulv med varmekabler. God plass til å henge ifra seg yttertøy og sko. Sikringsskap i vindfanget. Stor og koselig kjellerstue. Stuen er romslig med god plass til en større sittegruppe. Vedovn kombinert med panel i vegg og tak sørger for lun og fin atmosfære. Flislagt gulv med varmekabler. Baderom med ny flott dusj og opplegg til badekar. Baderommet er renovert med baderomsbelegg og baderomsplater i 2020. Inngang til sauna i god størrelse. Gjestetoalett med gulvstående toalett og en liten vask i rommet ved siden av. Ellers i kjelleren er det et stort vaskerom med ny VVs fra 2020, utslagsvask, opplegg til vaskemaskin og generelt godt med lagringsplass. Kjølerom i god størrelse og hobbyrom med bi-inngang.

Hovedetasje med en romslig stue med utgang til usjenert terrasse. Stuen er delt i dagligstue og spisestue, begge rom i gode størrelser. Varmepumpe og to peiser gir gode oppvarmingsmuligheter. Store vindusflater i stuen gir flott utsikt og slipper inn rikelig med naturlig lys. Parkett på gulv og downlights i tak. Velholdt Huseby kjøkken i heltre eik fra byggeår. Godt med skap og benkeplass, fliser over benkeplaten. Utgang til baksiden av boligen og terrasse. Frittstående hvitevarer medfølger handelen, det gis av selger ingen garanti. Tilstøtende vaskerom/grovkjøkken. Praktisk plassert gjestetoalett som er helfliset. Gulvstående toalett, en vask og downlights i taket. Stort hovedsoverom med luftebalkong og plassbygd garderobeskap. On-suite baderom med dusjkabinett, bidé, håndklevarmer, vask i seksjon og varme i gulvet. På loftet har en totalt 3(4) soverom, alle i gode størrelser. To boder i gode størrelser. Bad med dusjkabinett, gulvestående toalett, baderomsinnredning med vask og gulvstående toalett. Varme i gulvet og plassbygde hyller til oppbevaring.

Frittstående garasje med bod/vedskjul i bakkant. Automatisk garasjeport. Det er også en garasje innfelt i boligen.

Bygningsinformasjon

Enebolig er innredet over 3 etasjer med tilhørende garasje/bod. Boligen er bygget i 1985, men fikk i ca 2010 en større oppgradering utvendig og noe mindre arbeid utført innvendig, dette er hovedsaklig overflater. Huset holder derfor noe varierende alder og kvalitet. Det er endel anmerkninger i tilstandsrapport, men de fleste er knyttet til naturlig elde og slitasje. Utvendig er 1.etasje i betong, men ved hoveddøren er mur tekket med teglstein. Huset for øvrig har fasade og vinduer i treverk. På taket er det glaserte tegl.

Kjeller og loft samsvarer ikke med byggegodkjente tegninger. Byggtegning viser 4 soverom på loft, men grunnet bruksendring er det nå kun 3 godkjente soverom. Det største soverommet er kun godkjent til disponibelt rom og kan derfor ikke benyttes som rom for varig opphold. her må det søkes bruksendring til kommunen for godkjenning. Soverom med balkong var opprinnelig 2 godkjente soverom, dette kan enkelt endres med å sette opp en lettvegg.

Samtlige interessenter oppfordres å sette seg nøye inn i vedlagt tilstandsrapport. Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport/ oppsummering av avvik:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK - TG 3: Utvendig > Takvindu Våtrom > 2 Etasje > Bad > Generell Våtrom > 1 etasje > Vaskerom > Generell Våtrom > Loft > Bad > Generell Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Tomteforhold > Forstøtningsmurer

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG 2: Utvendig > Taktekking Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Spesialrom > 1 etasje > Kjølerom > Overflater og konstruksjon Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Terrengforhold

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK - TG 2: Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Utvendig > Vinduer Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Innvendige trapper Innvendig > Innvendige dører Våtrom > 1 etasje > Dusjrom > Overflater vegger og himling Våtrom > 1 etasje > Dusjrom > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 1 etasje > Dusjrom > Ventilasjon Kjøkken > 2 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Spesialrom > 1 etasje > Badstue > Overflater og konstruksjon Tekniske installasjoner > Ventilasjon Tekniske installasjoner > Varmesentral Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 13.11.1985 foreligger med følgende anmerkninger: - Taknedløp tilkobles avløpsledninger. - Tette rundt røykavløp til pipe for ovn. Frist for utbedring utløp: 01.11.1986 .

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Peis i kjellerstue, stue og spisestue. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i et attraktivt og barnevennlig område med gangavstand til skoler, barnehager, butikker, turløyper og idrettanlegg. 5 min med bil til Aksdal og Raglamyr.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 3 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 116 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 106 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 18 732,- pr. 2024. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann, avløp og feiing. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon til HIM med kr 3811,- pr år.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.05.2024 og selgers Egenerklæring datert 06.05.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240132
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.