Gilavegen 105

Etne
Prisantydning

3 600 000,-

Solgt
 • BRA263㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1994
 • Omkostninger107 150,-
 • Totalpris3 707 150,-

Stor enebolig med flott opparbeidet tomt og nydelig utsikt

Beskrivelse
 • 2 bad har fått nye overflater og innredninger. Ny dusj i hovedetasjen. Ny dusjvegg i underetasjen. Nye fliser ble lagt oppå eksisterende belegg.
 • Kjøkken er oppgradert. Nytt Ikea kjøkken i 2019.
 • Omtrent hele 1. etasje har malt br. panel med tapet over. Hele etasjen har også varmekabler i gulv (unntatt bodene og garasjen).
 • Nyere vedovn (2016), 2 varmepumper (2019/2020).
 • Ventilasjon skiftet i 2019 (balansert ventilasjon med varmegjenvinning og filter).
 • Det er rullegardiner for blending på alle soverom.
 • Garasjeport er ny i 2012.
 • Sentralstøvsuger med motoren plassert i garasjen. Motoren ble skiftet ut i 2019.
 • Huset har opplegg for brannsentral med sløyfer og detektere til alle rom. Selve brannsentralen i sikringsskapet er fjernet, men kan erstattes av kjøper om ønskelig med brannsentral.
 • Easee 7 kw - El-bil lader fra 2021.
 • 26.05.2021 Feiing utført siste gang. 13.10.2022 Tilsyn fra feier utført. Ingen anmerkninger.
 • Boligen er registrert tatt i bruk for første gang i desember 1994.
Detaljer

Inngang via treterrasse med takoverbygg. To innganger til huset.

Hovedinngang til hall med eikeparkett, varmepumpe (2019), skyvedørsgarderobe med innredning og hvitbeiset panel i tak. Åpen løsning inn til gang med trapp opp og utgang til garasje.

Vaskerom med bi-inngang, belegg på gulv, våtromsplater på vegger, vaskeromsinnredning med lang benkeplate m/nedfelt utslagsvask, under- og overskap, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder.

Bod med fastmonterte hyller for oppbevaring av sko og yttertøy. Boda har belegg på gulv og malte plater på vegg.

Matbod med fastmonterte hyller, panelte vegger og belegg på gulv.

Soverom med laminatgulv og tapetserte vegger. Fire doble garderobeskap.

Bad med flislagt gulv, baderomsplater på vegger, romslig dusj, liten servant med underskap, speilskap med belysning og badstu.

Garasje i flukt med boligens underetasje. Garasjen har port fra 2015 med portåpner, betongvegger, innlagt belysning og stikkontakter, eldre kjøkkeninnredning med mye skapplass, benkeplate, el-bil lader og gips i tak. Moderne verktøyinnredning med benkeplate i garasjen vil ikke medfølge salget. Utgang fra garasjen til sportsbod i enkel utførelse som også har utgang til parkeringsområdet. Boda har støpt gulv. Utvendig krane med slangekarusell plassert her.

 1. Etasje: Trapp med stort vindu for dagslys og parkett i trinn opp til gang. Gangen har eikeparkett og lysmalt br. panel med tapet over. Trapp videre opp til loftsetasjen.

Bad med flislagt gulv, baderomsplater på vegger, baderomsinnredning med stor servant med to underskuffer, to høye sideskap og dobbelt speilskap med integrert belysning, vegghengt toalett, dusjkabinett, plissè gardiner i vindu, spotter i tak og skyvedør til soverom.

Hovedsoverom med eikeparkett, skyvedørsgarderobe, panelplater og tapetserte vegger. Utgang til luftebalkong med tett tak og sarnafilbelegg.

Soverom med laminatgulv, persienner og liftgardin i vindu, to doble garderobeskap og ett enkelt samt tapetserte vegger.

Kjøkken med en stavs laminat på gulv, stor Ikea innredning med underlimt vask i heltre benkeplate, stor induksjon koketopp, FiboTrespo plater mellom innredningene, integrerte hvitevarer som kjølehjørne, stekeovn, microovn (kombi med ekstra stekeovn), kaffenisje m/timer og oppvaskmaskin. Ellers spotter i tak og plissè gardiner i vindu.

Stue med klebersteins vedovn med glass på tre sider og fin brannmur i pynteskifer. Varmepumpe (2020). Plissè gardiner i vindu og spotter i tak. Utgang fra stua til en romslig og fullstendig overbygget terrasse med mykt sarnafilbelegg, spotter, utebelysning, stikkontakt og trapp ned til terrasseplatting på bakkeplan i tre og plen.

Loft: Loftsetasjen er ikke omsøkt godkjent i kommunen og ble innredet etter byggeår.

Trapp opp til gang med heltre gulv, hvitbeiset vegger og takplater.

Bod med fastmonterte hyller og laminatgulv.

Loftstue med laminatgulv, hvitbeiset vegger og skråtak og kott i knevegger. Spotter i tak.

Wc med heltre gulv, servant, speil og luke til kott.

Kontor med belegg på gulv, to luker til kott, takvindu, fastmonterte hyller og panelte vegger og skråtak.

Soverom med belegg på gulv, panelte vegger og skråtak samt liftgardin.

Soverom med belegg på gulv, panelte vegger og skråtak samt liftgardin.

Bygningsinformasjon

Boligen har støpt plate mot grunn. Huset er bygget med ringmur i betong. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Boligen har elementpipe og vedovn (2016) i stue. Beslag på pipeløp utvendig. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Tak er tekket med betongtakstein.

Loftsetasjen ble ikke søkt innredet da huset ble bygget, men ble innredet året etterpå uten å omsøke etasjen godkjent. Det er derfor ikke plantegning for loftsetasjen hos kommunen.

På tegningen mottatt av kommunen står det at det må være sluse ved dør til garasjen. Selger opplyser at det var sluse der ved byggeår, men at de fjernet denne og erstattet slusa med pumpe på døra i stedet. Dette er ikke godkjent.

Sportsbod utenfor garasjen (med enkel utførelse) er ikke omsøkt godkjent.

Vedlagt tilstandsrapport fra takstmann har ingen TG3 avvik.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Utvendig > Dører - Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater Gulv

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: - Utvendig > Taktekking Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Vinduer Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Innvendige trapper Innvendig > Innvendige dører Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Overflater vegger og himling Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Overflater Gulv Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sanitærutstyr og innredning Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 1 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt

Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Terrengforhold Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra nybygg utstedt av Berge Sag og Trelast.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Sillavegen er kommunal. Gilavegen er privat. Det er også veien fra krysset (innkjørselen og inn til boligen). Kommunalt avløp. Eiendommen er tilknyttet privat brønn. Felles med nabo gard. Det er tinglyst at denne har delt ansvar.

Montert vannmåler som avleses til kommune og gir grunnlag for kloakkavgift i følge selger.

Oppvarming

Nyere vedovn (2016), 2 varmepumper (2019/2020). Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har en usjenert beliggenhet med sol fra morgen til kveld. Nydelig utsikt! Grenser til landbruksareal.

  Boligen ligger i ytre kant av et større byggefelt på Kambe med flott utsikt og mange "lekekamerater". Det er en fotballbane og kort vei til lekeplass. Gangavstand til sentrum via gang- og sykkelvei (med et par unntak av bl.a. ca. 200m der en må i veien hvor det er etablert fartshumper samt siste stykket mot eiendommen).

  I sentrum har en skoler, barnehager, fritidstilbud som kino, idrettsanlegg, kunstgressbane, kjøpesenter, kommunehus, kulturhus, nytt bibliotek, klatrevegg m.m.

  Adkomst

  Fra Etne sentrum følger man veien forbi kulturhuset og over broa over Etneelva. Når en har passert avkjørsel til turistveien til Skånevik tar en første vei til venstre opp Silde byggefelt. Følg veien oppover til en kommer til en liten flate hvor det er en grusbane med fotballmål. Følg veien litt videre oppover og kjør rett frem på "toppen". Boligen ligger rundt svingen på venstre side av veien.

  Regulering

  Eiendommen er for det meste uregulert. 164 kvm ligger innenfor reguleringsplan for Kambe og er regulert til bolig. Resten av eiendommen ligger ihht kommuneplanen i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  Delarealer i hht kommuneplanen: Delareal 1 073 m Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Framtidig OmrådenavnLNF1

  Delareal 55 m Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende OmrådenavnLNF3

  Delareal 3 m Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende

  Delareal 167 m KPHensynsonenavnR-4 KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde - generalisert (utgått)

  Delareal 164 m Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende.

  Cirka halve tomta ligger innenfor et aktsomhetsområde for snøskred klasse S3.

  Et veldig lite areal av tomta helt borte ved innkjørselen ligger akkurat innenfor aktsomhetsområde for flom- og jordskred.

  Hele tomta ligger i et område for Kulturmiljø og landskap av nasjonal interesse. Området har ikke et formelt vern, men det kan i noen tilfeller påvirke muligheten for å få fradelt en tomt.

  • kr 3 600 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 107 150,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 707 150,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 218,- pr. 2023. Avløp kr. 1597,- Eiendomsskatt kr. 8179,- Feiing kr. 1031,- Renovasjon kr. 3411,- Avgifter vil variere etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240177
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.