Gurivegen 7

Haugesund
Prisantydning

2 490 000,-

 • BRA201㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1957
 • Omkostninger79 400,-
 • Totalpris2 569 400,-

Nordre bydel - Enebolig med stort potensial - Garasje - Frittstående basseng!

Beskrivelse

Velkommen til Gurivegen 7, En velholdt, men eldre enebolig i nordre bydel!

En stor entré med gode opphengs muligheter for yttertøy. Varmekabler i gulvet.

Boligen har en koselig liten utestuer med fliser og varmekabler i gulvet, perfekt for koselige stunder året rundt! Terrassedør åpner inn i en påbygd forlengelse av stuen. Et herlig areal, perfekt som lesekrok eller tv-stue og med god takhøyde. Den andre delen av stuen er i god størrelse, med rikelig plass til større spise- og sittegruppe. Her har du store vinduer som slipper inn mye naturlig lys. I tillegg til en vedovn, er det også installert en varmepumpe.

Kjøkkenet, selv om det er eldre, er romslig og funksjonelt, og det er god plass til alt en behøver! Mye god lagringsplass i innredningen og store flater på kjøkkendisken. Frittstående hvitevarer medfølger handelen, det gis av selger ingen garanti.

I tillegg til gjestetoalettet i første etasje, har boligen bad i andre etasje. Badet har dusjkabinett, vask i seksjon og gulvstående toalett. Boligen har tre soverom, hvorav to er romslige med garderobeløsninger og ett er noe mindre.

I kjelleren finner du et praktisk vaskerom med varmekabler i gulvet, dusjnisje opplegg til vaskemaskin, utslagsvask og generelt gode lagringsmuligheter. en romslig kjellerstue med parkettgulv. Ellers er det matbod, snekkerbod og lagrings bod i kjelleren.

Utvendig har du mye fin beplantning, en god gressplen, flere koselige soner hvor en kan nye solen og et frittstående basseng. Bassenget er 5,5m i diameter, 122cm dypt. Stålramme ny i 2017. Sand rense-anlegg, PH-måling, støvsuger og vinderdekke. Terrasse i tilknytning til bassenget. Dette medfølger handelen, men det gis av selger ingen garanti.
Bassenget er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen.

Enkel garasje med nyere tak. Automatisk garasjeport. Bod i tilknytning til garasje.

Bygningsinformasjon

Enebolig på 3 etasjer og med tilhørende garasje. Boligen fremstår som velholdt, men alder tilsier at normalt vedlikehold/oppgraderinger må kunne forventes i årene fremover. Dette gjelder innvendig og utvendig. Rapporten inneholder enkelte anmerkninger, men de fleste er pga eldre byggeskikk eller naturlig elde. Kjøper anbefales for øvrig å gjøre seg kjent med rapportens innhold.

Kommunen har ikke opprinnlige bygningstegninger i sitt arkiv, kun tegninger i forbindelse med søknad om påbygg. Disse inneholder ikke kjeller og megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som opprinnelig var godkjent innredet i kjelleren.

Sammendrag av TG2-3 hentet fra takstmanns tilstandsrapport:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Utvendig > Vinduer Innvendig > Overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Generell Våtrom > Loft > Bad > Generell Tomteforhold > Drenering

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig > Taktekking Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Pipe og ildsted Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmesentral Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Forstøtningsmurer

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig > Andre utvendige forhold Innvendig > Radon Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Krypkjeller Innvendig > Innvendige trapper Innvendig > Innvendige dører Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Kjøkken > 1 etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Spesialrom > 1 etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Terrengforhold Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Det foreligger dog godkjente vedtak fra kommunen angående tilbygg enebolig datert 01.02.1978. Det foreligger også søknad om fornyet byggetillatelse på garasje datert 06.07.1972, men ingen ytterligere dokumentasjon. Garasje har dog bygningsstatus "tatt i bruk" i matrikkel datert 22.09.2005. I matrikkel er enebolig, tilbygg (igangsettingstillatelse 01.09.97) og garasje registrerte bygg på eiendommen.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers vedovn og elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger nord i Haugesund i et veletablert og barnevennlig boligområde. Boligen har meget sentral beliggenhet i forhold til butikker, skole, barnehage, idrettsanlegg mm. Kvalasenteret ligger i umiddelbar nærhet med apotek, dagligvarebutikk og mer.

  Adkomst

  Er du på annonsen på Finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibreskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 79 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 569 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 295,- pr. 2023. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, feiing og eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 19.03.2024 og selgers Egenerklæring datert 17.04.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240119
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.