Haraldsgata 191

Haugesund
Prisantydning

1 750 000,-

Solgt
 • BRA100㎡
 • EierformSameie
 • Soverom0
 • Byggeår1912
 • Omkostninger44 750,-
 • Totalpris1 794 750,-

BUD FORELIGGER Haugesund sentrum - Pågående rehabiliteringsprosjekt (ca 100 kvm) på loftet på Cupcakehuset

Detaljer

Loftet har en egen separat inngang fra Tuhauggata med trapp opp til loftsetasjen (3.etasje). Hjemmelshaver har sett for seg at loftet skulle bli 2 mindre leiligheter og har påbegynt arbeid i den retningen. Bygget er også seksjonert med to seksjoner (snr. 5 og 6) på loftet. Byggetillatelse er gått ut og kommunen har i epost bekreftet at de anser loftet som en lovlig etablert boenhet (h-0301) og ikke slik som påbegynt. Det må søkes på nytt om evt omdisponering av loft til 2 boenheter og det vil kunne medføre krav om frikjøp av utenomhus- og parkeringsareal. Mye arbeider er gjort med å isolere, sette opp stender og platet med gipsplater. Gjør oppmerksom på at deler av areal er i seksjoneringstegningene avsatt som fellesareal. Det er etter seksjoneringsdokumentene 2 boder i kjeller.

Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført med engelsk hulmur. Tak tekket med glasserte panner. Ingen rom er ferdigstilt og takstmann har derfor gitt TG3 på tilnærmet alle innvendige elementer, se for øvrig vedlagte rapport fra takstmann for detaljer.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Kommunen anmoder om å søke om godkjenning om en tenker å ferdigstille loftet slik som planlagt i seksjoneringsdokumentene. Om ikke, anmoder kommunen om at det foretas en reseksjonering av seksjoneringsdokumentene er i tråd med den faktiske situasjonen. Nyere regler gjør at tiltaket må være godkjent for at reseksjonering kan gjennomføres, dette gjelder også for de øvrige seksjonene i sameiet slik at en reseksjonering gir et korrekt bilde av hva som faktisk er godkjent.

Leder av sameiet opplyser: "Hvis det bygges ut på tomten mot øst - så vil verken eierne av 2.etasje i bygget eller 3.etasje i bygget lengre ha tilgang til verken bakgård eller kjeller...Det finnes nemlig ingen "intern" gjennomgang".

I følge vedtektene bærer eier av 3.etasje kostnader knyttet til utbedring/vedlikehold av altan i 3.etasje.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet når den er ferdigstilt.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Haraldsgata 191 ligger meget fint til midt i sentrum av Haugesund. Kort gangavstand til en rekke spisesteder, kino og teater. Nærhet til flere matbutikker, andre butikker, Markedet kjøpesenter og Haugesund sjukehus samt kaien og småbåthavna. Kort rusletur til Byparken som har fine grøntområder. Fine turområder og gode bussforbindelser.

  Adkomst

  Eiendommen ligger på hjørnet Haraldsgata - Tuhauggata. Inngang fra Tuhauggata.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen, bolig/forretning/kontor. Haraldsgata 191 er i sentrumsplanen klassifisert som høy bevaringsverdi. Det betyr at utvendige endringer skal godkjennes av byantikvaren, dette omfatter bl.a. også gavlvindu som mangler.

  • kr 1 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • kr 44 750,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 794 750,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  Det er per dags dato ingen faste felleskostnader eller struktur på sameiet. Dog skal utvendig forsikring fordeles etter eierbrøken.

  Kommunale utgifter

  Det er p.t. ingen kommunale avgifter på seksjon 5 og 6. Det vil bli beregnet av Haugesund kommune. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg vil det komme kostnader til HIM for renovasjon på kr. 3 411,- per seksjon per år.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges i henhold til bestemmelsene i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring. At eiendommen tvangsselges innebærer at det er tingretten, og ikke eier av eiendommen, som tar beslutningene i salgsprosessen. Bestemmelsene om gjennomføring av tvangssalg av fast eiendom og andeler i borettslag finnes i kapittel 11 og 12 i Lov om tvangsfullbyrdelse og midlertidig sikring av 26. juni 1992. Det vises til "Informasjonsskriv om tvangssalg" som følger vedlagt denne salgsoppgave. Alle interessenter oppfordres til å besiktige boligen grundig, gjerne sammen med bygningskyndig person. Boligen selges slik den står med de mur- og nagelfaste innretninger som i dag befinner seg i boligen. Kjøper er kjent med å ha begrenset adgang til å påberope seg feil og mangler ved et tvangssalg. (Avhendingslova gjelder ikke). Det gjøres spesielt oppmerksom på at kjøpetilbud ikke kan trekkes tilbake innen akseptfristen fra det tidspunkt selger/megler er gjort kjent med budet. Se vedlagt informasjon om budgivning.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring på tvangssalg.

  Boligkjøperforsikring

  Det er ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring på tvangssalg.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 5. jul. 2024

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01230651
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.