Haukakvamsvegen 9

Vindafjord
Prisantydning

1 690 000,-

Solgt
 • BRA84㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1960
 • Omkostninger59 400,-
 • Totalpris1 749 400,-

Flott enebolig med garasje og nydelig utsikt i sentrum av Sandeid.

Beskrivelse
 • Huset ble flyttet hit fra annet sted i Sandeid rundt 1962.
 • Nytt dusjkabinett
 • Varmekabler på bad, i gang og på kjøkken.
 • Nye overflater i gangen (vegg/tak/gulv) samt ny trapp montert.
 • Nytt gulv og vegger i hovedsoverom.
 • Nytt gulv i stue/kjøkken.
 • Ny varmtvannsbereder
 • Laget bedre parkeringsforhold
 • Laget ny mur med drenering i bakkant av parkeringen på oppsiden av huset.
 • Drenert rundt på tomta, men ikke inntil grunnmur.
 • Lameller i de store vinduene mot vest i stua.
 • Utvendig krane og slangekarusell.
 • Sentralstøvsuger.
 • Takrenner er tilkoblet dreneringsrør.
 • Eldre skrusikringer.
 • Feier var sist i huset 15.06.2022. Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.
Detaljer
 1. Etg.: Tak med spotter og støpt trapp til inngangsdør. Gang med laminatgulv, og ny trapp opp til loftsetasjen. Gangen er renovert med nye overflater på gulv, vegger og i tak. Spotter i tak.

Bad ble oppusset av forrige eier og har fliser og varmekabler på gulv, baderomsplater på vegger, wc, baderomsinnredning med fire underskap, to speilskap, nytt dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, elektrisk vifte på vegg og spott i tak.

Glassdør fra gangen og inn til kjøkken. Kjøkkenet har åpen løsning til stua og ny en stavs laminat på gulv. Det er også utgang til terrassen fra kjøkkenet. Terrassen er vendt mot sør, har stor motorisert markise og trapp ned til hagenivå. Flott kjøkkeninnredning med laminatbenkeplate, FiboTrespo plater over benkeplata, halvannen nedfelt vask, opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og skap helt til taket. Varmekabler i gulvet på kjøkken.

Spiseplass mellom stue og kjøkken. Kjekk stue med både vedovn med glassfront og varmepumpe samt utsikt til fjorden.

Loft: Trapp opp til loftsetasje og gang med laminatgulv, kott i knevegg med fire skapdører til kottet.

Soverom med laminatgulv, hvitmalt panel på vegger.

Dobbelt soverom med nytt en stavs laminatgulv og malt panel på vegger og tak. Tre doble garderobeskap.

Soverom med eikeparkett på gulv, flott utsikt på fjorden og malt panel på vegger og i tak. Skapdør til kott.

Kjeller Inngang via kjellerhals med sluk til stort kjellerrom med lav takhøyde, støpt gulv, støpte vegger, ny varmtvannsbereder, innlagt belysning og vinduer for dagslys. Tilgang til røropplegg her. Stikkontakter. Motor til sentralstøvsuger er plassert her.

Innerste del er krypkjeller med takhøyde på ca. en halv til en meter.

Garasje: Garasjen er frittstående og har ny drenslist foran port, to sidevinduer, støpt gulv, arbeidsbenk i bakkant og plass til lagring. Opplagt strøm.

Bygningsinformasjon

Bygningen har betonggrunnmur. Boligen har støpt plate mot grunn. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Taktekkingen er av betongtakstein.

Det foreligger ikke tegninger på huset. Megler kan derfor ikke kontrollere planløsning eller innredning av rom opp i mot godkjent bruk.

I vedlagt tilstandsrapport fra tasktmann fremkommer følgende TG 3 avvik: Utvendig > Veggkonstruksjon Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

TG2 avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig > Utvendige trapper Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater Gulv Våtrom > 1 Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Kjøkken > 1 Etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

Taktekking, Nedløp og beslag, Vinduer, Dører, Overflater, Radon, Pipe og ildsted, Bad > Overflater vegger og himling, Bad > Sluk, membran og tettesjikt, Stue/kjøkken > Overflater og innredning, Avløpsrør, Ventilasjon, Varmesentral, Drenering, Grunnmur og fundamenter, Terrengforhold og Utvendige vann- og avløpsledninger.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Haukakvamsvegen er kommunal, men den lille avstikkeren til eiendommen på denn siden av veien er privat. Offentlig vann og avløp.

Oppvarming

Vedovn med glassfront i stua. Varmepumpe i stua. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i sentrum av Sandeid med gangavstand til alt Sandeid har å by på. Skole, barnehage, butikk, bussforbindelse, bensinstasjon, kirke, bank med mer like i nærheten av boligen. Flott utsikt fra eiendommen!

  Adkomst

  Når man kjører fra sentrum mot Vikedal så tar man til venstre like etter broa i Sandeid sentrum. Følg veien oppover og man får da boligen på høyre side.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til bolig.

  • kr 1 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 59 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 749 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 20 688,- pr. 2023. Avløp 6 737,20,- Eiendomsskatt 3 572,40,- Feiing 551,00,- Vann 6 385,92,- Renovasjon 3 441,-Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.04.24 og selgers Egenerklæring datert 21.03.24. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 10. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240140
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.