Heddaroi 4A

Vinje
Prisantydning

2 650 000,-

 • BRA92㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår2020
 • Omkostninger76 080,-
 • Totalpris2 726 080,-
 • Felles/mnd1 000,-

Flott rekkehytte med 3 soverom.

Beskrivelse
 • I vedlagt tilstandsrapport skriver takstmannen at "bygget fremstår i stor grad som nytt og holder god hytte standard". Og at "det er lavt vedlikeholdsbehov".
 • Bygget med rør-i-rør.
Detaljer

Inngang under tett tak og med støpt plate foran inngangsdør og inn til boda. Man går tørrskodd fra hytta og inn i boda. Boda har støpt gulv og innlagt belysning.

Hall med 60*60 cm. fliser og varmekabler på gulv og trapp opp til hovedetasjen. Spotter i tak.

Bad med 60*60 cm. fliser og varmekabler på gulv, baderomsplater i dusjen og panel på resten av veggene, wc, el. vifte på vegg, servant med dobbel underskuff, stort speil med integrert lys og spotter i tak.

Teknisk rom/vaskerom med belegg på gulv, sluk, opplegg for å ha vaskemaskin og tørketrommel, vvb, rør-i-rør skap og sikringsskap.

Dobbelt soverom med eikeparkett, dobbel køyseng nede og enkel oppe samt nattbord.

Dobbelt soverom med eikeparkett, dobbel køyseng nede og enkel oppe samt nattbord og rullegardin i vindu.

 1. etg.: Trapp opp til stue/kjøkken med åpen løsning. Vedovn med glassfront og stålrørspipe. Utgang til sørvendt og romslig balkong. Eikeparkett. Sprosser på vinduer.

Kjøkkenet har eikeparkett på gulv, spotter i tak, hvit Aubo kjøkkeninnredning med skap både over og under laminatbenkeplate med nedfelt aluminiumsvask. Det er integrert oppvaskmaskin, int. stekeovn, int. induksjon koketopp, int. kjøleskap og frys. Fastmontert stige fra kjøkken og opp til hems med sponplater på gulv, lav takhøyde og vindu i den ene enden.

Soverom med eikeparkett, dobbel køyseng nede og enkel oppe samt nattbord, et lite skap og rullegardin.

Bygningsinformasjon

Byggegrunn er sprengsteinsfylling / steinmasser. Bygget har støpt plate mot grunn. Betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Grunnmuren ble støpt høsten 2019. Veggene har bindingsverkskonstruksjon av tre. Bjelkelag i tre. Nybeiset fasade/kledning med stående bordkledning. 3-lags vinduer i tre/aluminium. Stålpipe. Sperretakskonstruksjon. Taktekkingen er av torv. Takrenner og nedløp i aluminium.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG 3 store eller alvorlige avvik: - Utvendig > Nedløp og beslag Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er skader på flere taknedløp i tillegg ledes ikke vann vekk fra bygget. Beslag montert i ende på terrasse har liten nedkant. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-. - Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom Rommet har ingen ventilasjon. Det er ikke ventil i rommet. (Tilluft under dør). Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Tg pga manglende dokumentasjon. Hvis hems benyttes til soverom anbefales det brannstige utenfor vinduet.

TG 2 avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Veggkonstruksjon Det er avvik: Det er registrert at kledning har under 10 cm fra terreng ved inngangsparti, men det er ikke registrert at dette medfører noe problem. Det bør fuges over ventiler og 1 ventil har fått en mindre skade. (Ubetydelig). Det er noe usikkert om det er tilstrekkelig lufting bak fasade under/over balkong. Kostnadsestimat: Under 10 000,-. - Utvendig > Vinduer Det er avvik: Soverom er det skader på 1 vindu. Soverom i 1 etasje er det noe feil montert barnelås. (Benyttes ved å lukke og ikke å åpne) Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

Av TG 2 avviks om ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer informasjon om følgende: - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad - Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Tomteforhold > Terrengforhold.

Primærrom

Fritidsbolig i rekke: Bruksareal 1. etasje: 49 kvm Hall m/trapp, bad, vaskerom, 2 soverom og bod. 2. etasje: 43 kvm Stue/kjøkken og 1 soverom. Primærrom 1. etasje: 43 kvm Hall m/trapp, bad, vaskerom og 2 soverom. 2. etasje: 43 kvm Stue/kjøkken og 1 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra byggeår.

Adgang til utleie

Seksjonen er en utleiehytte. Utleieklausul 70/30. Vågslid Booking håndterer utleie. Man kan bruke hytta så mye man ønsker i tiden den ligger for utleie. Men den skal ligge tilgjengelig for utleie hos Vågslid booking 70% av tiden. Man disponerer hytta i minimum 30% av tida selv og melder inn ved årets start når man ønsker å bruke hytta selv. I tillegg har du som eier en eierweb der du har mulighet til å booke hytta utover de helgene du allerede har reservert. Du har full kontroll. De ukene du ikke bruker hytta selv har du mulighet til å leie den ut og tjene en god inntekt som kan dekke driftutgifter ved hytta. Dagens eiere har sittet igjen med ca 45 000 - 70 000 kroner per år etter at Vågslid Booking har trukket sin del. Andel av inntekten fra utleien som går til Vågslid Booking er 30%. Andel av utleien som går til eier er 70%. Du som eier er med på å bestemme utleieprisen.

Vask kan utføres av vaskebyrå, eller utføres av leietaker. Utvask etterkontrolleres av Vågslid Booking etter hver utleieperiode. Dersom vask ikke er skikkelig utført, faktureres dette etterskuddsvis.

Vei/vann/kloakk

Det er felles innkjørsel med Vågslidtun Hotel. Veien er privat fra E-134 og frem til eiendommen. Privat vann - skal tilknyttes kommunalt vannverk når dette kommer. Offentlig avløp med private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stua.

 • Beliggenhet

  Velkommen til Heddaroi 4 A - en flott rekkehytte med noe utsikt til Vågslidvannet og fjellene rundt. Leiligheten ligger ved Vågslidtun Hotell på "solsiden" av Haukelifjell, Vågslid midt imellom øst og vest. Vågslidområdet ligger på østsiden av vannskillet og er kjent for sitt gode klima. Vågslidtun ligger idyllisk til ved Vågslidvannet ca 830m. over havet. Her har man et ypperlig utgangspunkt til et løypenett som gir fantastiske turopplevelser både sommer og vinter. Snøforholdene i området er meget gode og kan regnes som sikre i perioden nov/des. - april/mai. Området er et ypperlig utgangspunkt for naturopplevelser, både på sommer- og vinterstid. Et eget selskap har ansvaret for det omfattende løypenettet som normalt starter sin virksomhet så snart snøforholdene tillater det. Løypenettet er meget variert. Løypetraseene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper og ligger fra ca. 800 - 1600 moh. Her kan en spenne på seg turskiene ved hyttedøren og oppleve storslagen natur i flott turterreng. Her kan du velge å gå i lysløypen, på Vågslidvatnet eller til en av flere fjelltopper i nærheten. Om en heller ønsker en dag med fart og spenning er det bare til å ta den korte turen til alpinsenteret som tilbyr Telemarks beste offpiste forhold i tillegg til tre skiheiser og et meget barnevennlig trekk. Haukeli Skisenter ligger ca. 4 km. fra leilighetene med sine 6 heiser og barneskitrekk, laveste høyde 845 moh. Største høyde 1216 moh. 8 km nedfarter med varierende vanskelighetsgrad.

  Adkomst

  Avstander og tilgjengelighet: Veiforbindelsen E 134 øst og vestover er av god standard og under stadig utbedring. Gode bussforbindelser med de største byer og tettsteder på øst og vestsiden. Oslo - Bergen 4 ganger daglig. Avstander i km.: Vågslid - Skien 185 km. Vågslid - Haugesund 185 km. Vågslid Stavanger 245 km. Vågslid - Bergen 245 km. Skitrekk 4 km. Dagligvare/Senter m/apotekervarer 12 km. Bensinstasjon 12 km. Det er felles innkjørsel med Vågslidtun Hotel. Veien er privat fra E-134 og frem til eiendommen.

  Regulering

  Området er i følge kommuneplanen innenfor en sikringssone for ras og skredfare.

  Ihht seksjoneringen er dette en næringsseksjon - Camping/utleiehytte.

  Enheten er registrert i kommunen som en fritidsbolig.

  Eiendommen er regulert som Annet byggeområde - utleiehytter ihht. eldre reguleringsplan 100/1 Botn og Vågslid HH med ID 19910004.

  • kr 2 650 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 76 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 726 080,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 000,- Forsikring samt amt avsetning til vedlikehold som inkludere f.eks maling og felles behov.Eiendommen har privat fellesanlegg med hotellet for brøyteutgifter og vedlikehold av vei. Eier har betalt kr. 6000 per år for dette.

  Kommunale utgifter

  kr 7 164,- pr. 2022. Feiing. Renovasjon. Offentlig avløp med private stikkledninger.

 • Diverse

  Sameiet er ikke organisert med leder eller årsmøter per nå. Boligen er én av totalt 3 seksjoner og inngår som en del av et eierseksjonssameie. Sameiet er imidlertid ikke organisert, og har ikke et aktivt styre. Det foreligger ikke regnskap eller budsjett. Eierseksjonslovens regler gjelder imidlertid for slike sameier.

  Det foreligger kun vedtekter som ble opprettet ved seksjonering. Disse er ikke oppdatert siden.

  En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

  Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 28.09.23 og selgers Egenerklæring datert 14 og 29 september 2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. mar. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230383
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.