Jøsendal 143

Ullensvang
Prisantydning

890 000,-

 • BRA35㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom1
 • Byggeår1959
 • Omkostninger35 980,-
 • Totalpris925 980,-

Koselig hytte godt egnet for utleie til turister som skal til Trolltunga

Beskrivelse
 • Selges møblert. Det medfølger sofa, to stoler, skjenk, kjøleskap, stekeovn, senger og brannslukningsapparat.
 • Innlagt strøm. Skrusikringer.
 • Ulovlig avløp fra den gamle vasken på kjøkkenet går rett ut i naturen.
 • Nøkkelboks på hytta brukes i forbindelse med utleie. Selger har drevet utleie gjennom AirBnB og dette har gitt en årlig inntekt på 120 000-150 000 kroner, i følge selger. Det har vært utleid til utenlandske som vil til Trolltunga. Det er inngått noen avtaler om utleie utover året på totalt 12 dager og for kr. 6000 som kjøper kan enten kan overta eller så vil selger kansellere bookinger.
 • Bonden ved siden av tar seg av snømåking og selger ved. Snømåking koster kr. 2000 per år.
 • Utedo fra rundt 2008-2010 med dør og varme.
 • Fremlagt sommervann fra bekken høyt i terrenget med naturlig fall/trykk.
 • Byggeår noe usikkert. Anslått til 1959 siden tomta ble utskilt da.
 • Etter besøk fra feier fikk selger følgende anmerkninger, men ingen fyringsforbud:
  1. Huseiger har ikkje sørget for tilstrekkelig adkomst til hele fyringsanlegget.
  2. mangler godkjent tak stige /tak trinn. Det ble derfor ikke utført feiing.
  3. Ildstedet Har defekte/sprekt innersteiner.
  4. Fra sotluke til brennbart materiale skal det være minst 30x30cm og under sotluke. Det er ikke tilstekkelig avstand.
  5. Taksperr skal være minst 23 cm fra røykanalen på loft. Her er det 10 cm. Frist: 12.12.2022 - ikke utført.
Detaljer

Hytte: Adkomst inn i vindfang med fint laminatgulv, panelovn og malt panel på vegger.

Stue med vedovn og nyere stort vindu mot den flotte utsikten. Utgang via balkongdør med vindu til terrasseområdet (ca 80 kvm.) og fastmontert gapahuk. Panelovn. Panelte vegger og tak. Spisebordkrok med spisebord og to benker.

Kjøkken med heltre benkeplate, overskap og underskap. To vasker. Vifte. Hvitevarer medfølger.

Soverom med fastmontert dobbeltseng nede og fastmontert enkel køyseng oppe. Dobbelt garderobeskap som medfølger. Laminatgulv og panelte vegger. Panelovn. Ekstra kommode medfølger også.

Hems: Stige til hems fra kjøkken. På hemsen kan man ha ekstra madrasser for overnattingsgjester. Ikke godkjent som soverom.

Anneks (10 kvm. BTA): Liggende trekledning og aluminiumstak. Man kommer inn i entre med litt lagringsplass og en liten bod samt soverom med køyseng (dobbel nede og enkel oppe).

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong. Liggende trekledning på hytta. Tegl pipe med topphatt. Skifer på tak på hytta og aluminiumplater på tilbygg.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 35 kvm Entrè, stue, kjøkken og soverom. Primærrom 1. etasje: 35 kvm Entrè, stue, kjøkken og soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Utedo og fremlagt sommervann fra bekken høyt i terrenget med naturlig fall/trykk.

Oppvarming

Vedovn i stue. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Kommunesenteret Odda finnes ca 15km fra hytta. Her finnes et bredt utvalg av butikker og andre kulturelle tilbud. Herfra er det kort tur til Tyssedal som er startpunktet for fjelltur til Trolltunga – en nypopulær turistmagnet med muligheter for helt unike bilder. Hytta har vært utleid mye til turister som skal til Trolltunga. Nærmeste dagligvarehandel er Joker i Skare som ligger i gangavstand fra hytta.

  Mange turmuligheter i nærheten bla. topptur til Kyrkjenuten, fottur til Rukleknuten eller Simlebu, familietur rundt Oddavarden eller Storevarden som den egentlig heter, skitur fra Røldal mot Seljestadjuvet. Lontjørn skistadion ligger like øst for Jøsendal. Her finner man lysløyper med preparerte skispor og en egen skiskytterstadion. Litt lengre mot øst er det preparerte løyper til Korlevoll skistadion og opp til høyfjellet. Fint for familier og mosjonister. Kort kjøretur til alpinsenter i Røldal med to stolheiser. Med sine store snømengder og to stolheiser er skisenteret blitt et populært vintersportsted for folk i alle aldre. Røldal Skisenter kan tilby noe for enhver smak, enten du trives best i de grønne løypene, søker utfordringer i bratthengene eller foretrekker løssnøkjøring. Stolheisen transporterer alle opp i anlegget. Her er nybegynnerheisen med varmestue like ved et fint utgangspunkt for barnefamilier og nybegynnere. For de mer erfarne er det fire skitrekk til. Anlegget har til sammen seks heiser. De øverste skitrekkene ender på 1284 m.o.

  Adkomst

  Når man tar av fra E134 mot Odda så tar man første avkjørsel fra Riksvei 13 opp til venstre.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF område i kommuneplanen sin arealdel.

  • kr 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 35 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 925 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 092,- pr. 2020. Avgiftene gjelder renovasjon og feiing. Det er fire terminer pr år.

 • Diverse
  • Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.
  • Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Det gis fra selger ingen garanti.
  • Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.
  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 30.03.21 og selgers Egenerklæring datert 05.04.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler. Det opplyses om at boligsalgsrapporten har en gyldighet på 6 mnd og at denne rapporten således kun er å regne som et "hjelpedokument" for mulig interessante opplysninger om eiendommen slik tilstanden var da rapporten ble utarbeidet.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01220076
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.