Karmøygata 50A

Haugesund
Prisantydning

5 500 000,-

 • BRA271㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom7
 • Byggeår1929
 • Omkostninger154 650,-
 • Totalpris5 654 650,-

Innholdsrik og oppgradert bolig med sentral beliggenhet på nedsiden av Salhusvegen mot Karmsundet

Beskrivelse

Boligen er meget tiltalende og jevnlig oppgradert.

 • Leilighet i kjelleren ble innredet i 2011, men ikke omsøkt godkjent innredet.
 • Stua og kjøkken i leiligheten ble pusset opp på nytt i 2021.
 • Påbygget av hagestua m/mellomgang og m/terrasse, garasjen m/treningsrom og omfattende murarbeid samt drenering og asfaltering av innkjørsel og parkering ble gjort i 2022.

Ellers kan det nevnes større oppgraderinger som skifte av tak, kledning (2012), etterisolert, vinduer (2013 m. fl.), drenering, elektrisk og røropplegg.

El-bil lader.

Detaljer
 1. etasje: Inngang under tett tak og skiferbelagt trapp. Inngang til gang med 30*90 fliser og varmekabler på gulv, vegger med malte gipsplater og fin tapet og trapp opp til 2.etasje med lite kott under.

Flislagt bad med varmekabler på gulv, dusjkabinett, wc, moderne stor servant med tre underskap, tre speilskap og integrert lys i speil. Elektrisk vifte på vegg. Det er opplegg for å ha vaskemaskin og tørketrommel.

Dobbelt soverom med laminatgulv, malte gipsvegger, to triple garderobeskap og liftgardin i vindu.

Stue/kjøkken med åpen løsning med en stavs laminatgulv, moderne tapet på to vegger, malte gipsplater på de andre to veggene, vedovn med glassfront og varmepumpe. Kjøkkeninnredning fra IKEA med lang laminatbenkeplate med glassplate over hele, stor induksjon koketopp, stor underlimt vask, int. micro og stekeovn og int. kjøleskap, int. oppvaskmaskin. Det er også en mindre benkeplate med fire underskap på motsatt vegg.

Utgang i fra stua via glassdør ut til en påbygget (2022) mellomgang med store vindusflater og utgang til liten veranda med morgensol og trapp videre ned til tomta på baksiden av boligen.

Videre leder mellomgangen inn til en nydelig påbygget (2022) og fullisolert hagestue med fint tapetserte vegger, en stavs laminatgulv, spotter i tak, store vinduer og to skyvedører ut til stor og veldig lun og solrik treterrasse med høye rekkverk rundt og utebelysning. Terrassen er vendt mot sør og vest med husveggen mot nord.

 1. etasje: Det er lagt laminat i trappa av samme type som i gangen man kommer opp til. Gangen har også trapp videre opp til loft, samt utgang til en kjekk terrasse med en fantastisk utsikt ut på Karmsundet og kveldssol. Vendt mot nord, men flott utsikt rett ut på Karmsundet mot vest også.

Stue med vedovn, trestavs eikeparkett, tapetserte vegger og liftgardiner i vinduene.

Soverom med trestavs eikeparkett, nytapetserte vegger og liftgardin.

To stk. doble soverom med trestavs eikeparkett, rullegardin i vinduene og tapetserte vegger.

Flislagt bad med varmekabler, wc, egen varmtvannsbereder, dusjkabinett, servant med underskap og speilskap og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rommet mangler elektrisk vifte og ventil, men det er laget tilluft under døra og det er et vindu som kan åpnes.

Loft: Trapp opp til gang med eikeparkett og malte gipsplater på vegger.

Dobbelt soverom med eikeparkett, malte gipsplater på vegger og liftgardin.

Soverom / garderoberom med eikeparkett og rullegardin.

Kjeller: Inngang til gang med 30*60 fliser på gulv og malte gipsplater på vegger.

Dobbelt soverom med eikeparkett og malte gipsvegger.

Flislagt bad med wc, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, rør-i-rør skap, el. vifte, moderne servant med dobbelt underskap, speil med integrert lys og dusjkabinett.

Stue med 60*60 fliser på gulv, liftgardin og malte nymalte (2021) gipsplater på vegger. Kjøkken med flott mørk innredning fra IKEA med laminatbenkeplate, stekeovn med induksjon koketopp, nedfelt vask og int. oppvaskmaskin. Ekstra benkeplate med barløsning mot stua og skap mot kjøkkenet.

Hele leiligheten har varmekabler på gulv.

Frittstående uthus m/medfølgende jacuzzi: Uthuset har betongpanner på tak og liggende trekledning. Ved siden av uthuset mot nord er det en god jacuzzi med støpt plate under og skillevegger mot nabo. Uthuset er isolert, har støpt gulv, innlagt belysning og stikkontakter. En god lagringsplass og ellers byr på store muligheter for kjøper. Jacuzzi med inngjerding er fra 2021.

Påbygget garasje m/treningsrom: Garasjen ble påbygget i betong i 2022 og har stor port med portåpner samt sidedørinngang. Støpt gulv, gipsvegger mot boligen og skyvedør inn til isolert treningsrom med teppe på gulv. Innlagt belysning og stikkontakter.

Rett utenfor garasjen er det montert El-bil lader, utvendige stikkontakter og utedelen til varmepumpa.

Bygningsinformasjon

Boligen er registrert som en tomannsbolig med leilighet i første og andre etasje. Boligen er i dag benyttet som en enebolig med innredet kjeller. Kjeller er ikke omsøkt godkjent innredet til sitt formål. Det mangler plantegninger for boligen i kommunen. Det er imidlertid tegninger for påbygget. Men siden plantegninger mangler kan ikke megler undersøke bruken av rommene mot hva som er godkjent.

Den 17.02.2009 ble det av tidligere eier sendt inn søknad om bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel. Dette ble aldri ferdigmeldt til kommunen innen fristen og saken er annullert.

Boligen har mest sannsynlig støpt plate mot grunn. Bygget er oppført i tegl mur som er pusset. Garasje/påbygg har betong. Veggene har tømmerkonstruksjon. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk.Fasade/kledning har liggende bordkledning. Saltak konstruksjon. Takrenner og nedløp er i aluminium. Boligen har mursteinspipe og vedovn (ny) . Pipeløp har beslag utvendig. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Dette er under påbygg.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer det ingen TG3 avvik med store eller alvorlige avvik.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer følgende: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Våtrom > kjeller > Bad > Ventilasjon Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Tekniske installasjoner > Ventilasjon Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Forstøtningsmurer

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Dører Innvendig > Overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Krypkjeller Innvendig > Innvendige trapper Våtrom > 2 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Våtrom > 2 Etasje > Bad > Overflater Gulv Våtrom > 2 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > kjeller > Bad > Overflater vegger og himling Våtrom > kjeller > Bad > Overflater Gulv Våtrom > kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > kjeller > Bad > Sanitærutstyr og innredning Våtrom > kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater Gulv Våtrom > 1 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmesentral

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for oppføring av garasje og bod med terrasse og hagestue over. Ferdigattesten er datert 15.01.23. Det foreligger også en ferdigattest på et eldre garasjebygg som er datert 09.04.1959.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for nybygg. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Adgang til utleie

Leilighet i kjeller er ikke godkjent innredet som en egen boenhet eller for utleie.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt

Oppvarming

Vedovn med glassfront og varmepumpe i stua. Ellers en del varmekabler, bl.a. i hele leiligheten.

 • Beliggenhet

  Familiebolig med sentral beliggenhet like utenfor sentrum på baksiden av Karmsund Videregående skole og på nedsiden av Salhusvegen. En flott eiendom som kombinerer det beste av både beliggenhet, utsikt og moderne kvaliteter. Med en sentrumsnær plassering er denne eiendommen ideell for de som ønsker å være nær alt byen har å tilby. Karmøygata har en sentral beliggenhet, like utenfor bykjernen i Haugesund. Urban og attraktiv beliggenhet med kort vei til de fleste fasiliteter. En av eiendommens fordeler er den fantastiske sjøutsikten til Karmsundet. Området er rolig og fredelig, har lite trafikk eller støyende næringsvirksomhet. Meget gode solforhold i flott villaområde. Uteområdet for skolen er på motsatt side av skolebygget.

  Planlagt sykkelvei til sentrum, men har også gangavstand og fortau. Fra boligen har man sykkel- og gangsti hele veien til Lillesund barneskole (1-7 kl.), Håvåsen skole (8-10 kl.), barnehage , Tennishallen og Sakkestad Idrettsanlegg. Salhusvegen hjemmebakeri, samt Kiwi dagligvareforretning ligger en liten spasertur unna. Enkel adkomst til E134 og Karmsundgata med bl.a. Meny og Aerobicsenteret.

  Gode bussforbindelser til sentrum og nord i byen, Amanda østover, eller Oasen og Helganes flyplass etc. mot sør.

  Adkomst

  Fra gågata i Haugesund følger man Haraldsgata sørover inn i Salhusvegen. Like før Karmsund Videregående skole tar man av til høyre ned Karmøygata. Boligen ligger på høyre hånd og er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Regulert til bolig

  • kr 5 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 154 650,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 654 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 23 831,- pr. 2023. Avløp kr, 7 856,- Eiendomsskatt kr. 5 604,- Feiing kr. 486,- Vann kr. 6 474,- Renovasjon til HIM kr. 3411,- Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse
  • Leilighet i underetasje(ikke godkjent) er utleid delvis møblert for kr. 9000,- per mnd med forhåndsbetaling den 1. hver mnd. Leien er inklusiv strøm. Tidsubestemt avtale med 2 mnd oppsigelse. Selger opplyser å være meget fornøyd med leieboer og vil anbefale kjøper å beholde leieboeren, hvis kjøper også vil leie ut. Det er utstedt depositumgaranti på kr. 18000,-. Leies ut "som den er".
  • Megler har ikke befart leiligheten, men laget beskrivelsen sammen med eier og med bildedokumentasjon.
  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 25.03.24 og selgers Egenerklæring datert 02.02.24. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240034
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.