Kirkegata 190

Haugesund
Prisantydning

990 000,-

Solgt
 • BRA38㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår1909
 • Omkostninger36 500,-
 • Totalpris1 026 500,-
 • Felles/mnd2 100,-

Lys og tiltalende 2-roms hjørneleilighet med attraktiv beliggenhet midt i sentrum. Gangavstand til alt!

Beskrivelse

Boligbygg med flere enheter oppført i 1909, men oppgradert i 2000.

Tilstanden på boligen fremstår som generelt god. Det må allikevel påregnes normalt vedlikehold, men også enkelte oppgraderinger.

 • Det er lagt nye gulv i stue, kjøkken og soverom
 • Overflater er nylig malt over i samme rom
 • Det er mulighet for bredbånd og tv fra Telia i leiligheten
 • Sentralvarme med ovn i stuen
Bygningsinformasjon

Leilighet i andre etasje i et kombinert nærings- og leilighetsbygg.

Boligen skal være bygget etter datidens krav, byggeskikk og standard. Den må ikke forveksles med nyere boliger.

Bygningen er fra 1909, og har oppnådd en høy alder og det er behov for noe vedlikehold og utskiftning av utvendige bygningsdeler.

Selve leiligheten ble renovert / ombygget i 2005 og den fremtrer i grei stand, men noe vedlikehold må det kunne forventes på en leilighet som ikke er ny.

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av TM Taksering AS datert 14.05.2024 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Overflater gulv

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Vinduer Innvendig > Radon Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Andre utvendige forhold Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom > 2. Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning Kjøkken > 2. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for ominnrednig kjeller datert 29.10.1955 og for bruksendring ominnredning datert 25.11.1983.

Det foreligger også ferdigattest for leilighetsbygg datert 14.02.2014. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig. Selger opplyser at leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Sentralvarme i stue. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger midt i hjerte av Haugesund Sentrum. Det er fra eiendommen kort avstand til alle fasiliteter. Beliggenheten i sentrum byr på flere restauranttilbud og et hav av butikk-, shopping- og kulturtilbud. Samtidig ligger leiligheten nært nydelige turterreng og flotte parker.

  Adkomst

  Boligen merkes med «til salgs»-plakat fra Eiendomsmegler A.

  Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til nærings- og boligformål. Sentrumsplanen gjelder. Kopi av reguleringsplankart, kommuneplankart, eiendomskart og grunnkart følger med som vedlegg til denne salgsoppgaven. Kommunedelplan for sentrum er innhentet og kan sees hos megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 36 500,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 026 500,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 100,- Felleskostnadene inkluderer: - Sentralovn i stuen - Varmtvann - Felles bygningsforsikring - Forretningsførsel - Noe vedlikehold - Strøm fellesarealFellesutgifter faktureres a-konto månedlig med årlig av regning. Felleskostnader til forsikring, oppvarming, varmtvann, forretningsførsel, vedlikehold etc fordeles etter faktiske kostnader med 10% påslag for administrasjon. Nytt a-konto beløp settes i forbindelse med avregning i Q1. Felleskostnadene er oppgitt pr. 29.04.2024.

  Kommunale utgifter

  kr 6 727,- pr. 2023. Avløp: kr. 1 151,24 Eiendomsskat: kr: 1 240,00 Vann: kr. 925,00 Renovasjon (HIM): kr. 3 411,00Det er montert vannmåler i boligen. De kommunale gebyrene vil variere etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 354 970,- for 2022

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Tilstandsrapport Egenerklæring Grunnkart Eiendomskart Kommuneplankart Reguleringsplankart Reguleringsplanforslag Oversiktskart

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. jun. 2024

 • Oppdragsnummer: 01240111
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.