Kirkegata 217

Haugesund
Prisantydning

9 900 000,-

 • BRA245㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1917
 • Omkostninger264 650,-
 • Totalpris10 164 650,-

Sentrums kuleste by-villa? Totalrenovert både inne og ute i 2023. Spektakulært særpreg uten sidestykke! Garasje. Lader

Beskrivelse

Den sentrumsnære murvillaen fra 1917 har blitt totalrenovert hvor det har vært mye fokus på å rehabilitere det originale og tilbakeføre sjelen fra byggeåret men samtidig få inn det enkle og moderne. Utvendig har det blitt oppført garasje og mur for å få en helhet på fasaden av huset, samt få terrasse og byhage for vår og sommermånedene. Garasjen er satt opp med innvendig isolert bod med inngang direkte inn til huset. Selger har engasjert hagearkitekt og har fått laget forslag til dette for en optimal byhage. Tegningene kan sees hos megler. Boligen har sol store deler av dagen. Mot sørøst har man sol fra morgenen av hvor boligen fungere som en stor levegg for nordavinden. Terrassen mot nordvest har god størrelse og også her er det laget forslag fra hagearkitekt. Her har man solen lenge i sommermånedene.

Villaen entrés gjennom en lys og luftig hall hvor det er satt inn et stort vindu mot Øst for lysinnslipp samt bygget en skobenk for praktiske og estetiske grunner. Gangen er åpnet opp med trapp ned til kjeller og en enorm takhøyde opp til skråtaket i 2.etasje. Det har blitt brukt mye tid og kostnader på å få delvis gjenoppført den gamle murveggen som fungerer som en bærer gjennom hele huset. Alle mursteinene er originale teglstein som er revet ned andre steder i huset. Disse har blitt impregnert for å få et lysere preg. Alt bjelkelag i huset er blitt pusset ned og lutet. Garderobeskap har blitt bygget inn i veggen for en sømløs utførelse.

Via hallen har man rask tilgang til stort vaskerom med fliser, mye oppbevaring og et ekstra kjøleskap/frys. Badet er utført med delvis mosaikk på vegg og gulv og det meste av speil, baderomsinnredning og dusjsone er spesiallagd på mål. Takhøyden i disse rommene er på rundt 2,7 meter og rommene føles luftig og lyse. For å presisere takhøyden er det blitt satt inn ekstra høye dører på 2,4m i store deler av boligen.

Soverommene i 1.etasje har god størrelse med innebygde garderobeskap som går i ett med veggene. Gode lysinnslipp gjennom store vinduer fra morgen til kveld. På hovedsoverom er det bygget opp sengegavl fra resterende tegl for å bringe inn sjelen i huset.

Via trappen kommer man opp til andre etasje hvor takhøyden strekker seg opp til omtrent 5,5 meter til mønet. Her er det tidligere loftet revet ned hvor man kun har beholdt en hems for å få den åpne luftige følelsen og kunne bringe frem det karakteristiske preget fra takbjelkene. Via gangen har man tilgang til et ekstra bad i samme utførelse og preg som første etasje. Det som en gang var kjøkken er blitt laget om til ekstra soverom som i dag fungerer som kontor. For å få mest mulig lysinnslipp ble det laget vindu og dør i stål og rilleglass på mål hos en lokal entreprenør. Dette står godt i stil til det røffe gulvet og den særpregede teglsteinen.

Peisen som er satt inn i stuen kan sees allerede på vei opp trappeløpet. Den fungere som et holdepunkt i den åpne stue/kjøkkenløsningen og kan nytes både fra middagsbordet men også fra sofakroken. Peisen er en av toppmodellene fra Rais og har selvrensende glass. I utførelsen av denne er det bestilt tv-benk på mål. Stuen har god plass til stor sofa og mange gjester rundt middagsbordet. Lyset kommer inn fra alle sider i stuen men også fra de fire takvinduene som er satt inn i taket.

Kjøkken er laget i en minimalistisk og tidløs stil fra HTH med integrerte hvitevarer. Her har en full frys og full kjøl, samt vinskap fra AEG. Skap/skuffer har touch funksjon for å holde på det stilrene utseende. Furugulvet skaper varme og lunhet til de klassisk hvite veggene og er originalt fra byggeåret. Disse ble behandlet med lut og såpevask da det var vanlig på denne tiden og får et melkeaktig preg. Mange av bjelkene i taket er blitt fjernet for et finere og roligere estetisk preg samtidig som bæringen av taket har blitt beholdt. I mønet på veggen mot vest er det blitt satt inn et rundt vindu kun av estetiske grunner. Takhøyden i stue/kjøkken skaper en åpen og luftig følelse med mye naturlig lys. Videre har en spesial laget ståltrapp opp til hemsen hvor en må over en bro i glass for å komme til det som i dag brukes som kontor. Her er det satt inn to store takvinduer hvor det ene kan brettes ut og brukes som en liten balkong med et glimt av sjøutsikt mot vest. Arbeidsbordet er laget på plassen etter mål og teglmur er blitt reparert og impregnert. Fram hemsen kan en nyte solnedgangen og samtidig ha full oversikt ned mot stue/kjøkken. Kjøkkenet har mye god benkeplass med belyste skuffer og skap.

Det er lagt opp smarthusløsninger i alle rom. Alt av lys, varme, dører er integrert med Apple HomeKit.

Det er lagt på ekstra isolasjon i alle vegger og den eneste oppvarmingen som har blitt brukt siden renoveringen er to panelovner og varmekabler i gulv, huset holder godt på varmen i og med at det er mur og god isolering.

1.ETG: Hall: - Italienske terazzo fliser i overgang til furugulv. Skreddersydd skobenk med terazzofliser som topp. Varmekabler i gulv. - Egendesignet ytterdør både i hovedgang og leilighet. - Delvis egendesignet hovedtrapp. - Innebygget skap i gang. - Murstein er delvis bygget opp på nytt for helhetsinntrykk. - Ekstra høye dører spesialbestilt, 2.7m. Alle dørhåndtak fra Buster&Punch, samt dørstoppere på samtlige dører. - Vegglamper fra Arne Jacobsen. - Alle lamper i første etasje er fra Flos (Glo Ball).

Hovedsoverom: - Innebygget garderobeskap med sjenk. - Murvegg bygget opp etter innlytning for særpreg. - God størrelse på rommet.

Ekstra soverom: - Innebygget garderobeskap. - God størrelse på rommet.

Vaskerom: - Importerte italienska terazzofliser på gulv. Innredning fra IKEA, her er det lagt inn integrert frys og kjøleskap. - God plass til Vaskemaskin/Tørketrommel. - Benkeplater og vask fra HTH, blandebatteri fra IKEA. - Rommet er praktisk for hverdagen i samme etasje som soverommene og kles-skapene.

Bad 1.etg: - Baderomsinnredning laget på mål, skuffeseksjon fra IKEA, benkeplater fra HTH. - Vask fra Copenhagen Bath. - Speil laget på mål med utskjæringer for Flos (Glo ball) lamper. - Blandebatteri fra Tapwell. - Mosaikkfliser. - Dusjvegg laget på mål og infellt i vegg, gulv og tak. - Rommet er av god størrelse. - Alle løsninger er sømløse.

2.ETG: Trapperom: - Murvegg er delvis tatt ned og bygget opp igjen, det samme med bjelkelag i taket for en finere estetikk og tilstrekkelig bæring. - Stringhylle på vegg følger ikke med salget. - Vindu og dør i ubehandlet smijern er selvdesignet og laget på mål fra Stian Johnsen, VolundX, rilleglass fra Tysvær glass.

Soverom/Kontor: - Stringhylle følger ikke med salget. - Rommet er av god størrelse for tiltenkt bruk. Soverom eller kontor.

Bad: - Vask fra Copenhagen Bath. - Blandebatteri fra Tapwell. - Dusjservant fra Tapwell. - Mosaikkfliser. - Speil laget på mål fra Tysvær Glass. - Vegglamper fra Flos (Glo Ball). - Alle løsninger er sømløse.

Kjøkken: - Vegglamper over kjøkkenbenk vil bli byttet ut og de som henger nå vil ikke følge med i salget. - Hylle over kjøkkenbenk følger ikke med i salget. - Innredning fra HTH. - Full frys og full kjøleskap. - Vinskap. - Lys i alle skuffer/skap. - Hvitevarer fra AEG. - Enkelt, stilfult og tidløst med kompaktlaminat som benkeplate. - Alle hvitevarer integrert.

Stue: - Lamper over spisebord følger ikke med salget. - Loftsetasje åpnet helt opp, bjelker er flyttet på for estetiske grunner samt bæring. - Peis toppmodell fra Rais. - Murvegg i tvstue mot øst er bygget opp ved bruk av originale teglstein og bjelker. - Mesteparten av furugulvet er originalt fra byggeår, det som manglet ble fyllt ut med furu fra tilsvarende år fra et annet bygg. - Furugulvet er pusset ned og lutet samt såpevasket på gamlemåten. - Det runde vinduet i mønet er satt inn for estetiske grunner. - Takhøyden i stue/kjøkken er omtrent 5,5 meter. - Trapp opp til hems/bro og rekkverk er selvdesignet og laget på plassen av VolundX. Glass i rekkverk fra Tysvær glass. Glass i gangbro. - Rommet er lyst, åpent, har takhøyde, stilrikt og bærer preg av bevaring av materialer.

Hems: - Her er det satt inn gammelt furugulv, behandlet på samme måte som i resten av huset. - Takvinduet mot Vest fungerer som en liten balkong når det åpnes. - Skrivebordet er laget på mål fra VolundX.

Underetasje: Leilighet: Like enkelt å bruke selv som og benytte den til utleie. - Her er det lagt dør inn til hovedhus for å kunne brukes som en del av huset. - Kjøkkeninnredning fra IKEA med kjøl/frys - Furugulv som er lutet og såpevasket - Ekstra lyddempende isolering i tak opp til hovedhuset - Lekkert flislagt bad med alle nødvendige fasiliteter - 2 soverom.

Gang Kjeller: - Stor garderobe fra IKEA med speil. Utgang direkte til isolert garasje og leilighet. - Varmtvannstank til hovedhus og leilighet - Stort elektrisk skap, leiligheten har egen strømmåler - Trapp delvis selvdesignet fra Trapperingen - Fliser og varmeklabler - Inngang til garasje. Her parkerer du bilen og går direkte inn i huset fra garasjen.

Garasje: - Isolert. Spesiallagte plater med huller på vegger for oppheng - laget av Stian Johnsen, VolundX. - Dør inn til hus med smartsystem slik at døren kan låses via telefon.

Utvendig: - Lamper over kjeller og hoveddør er Arne Jacobsen.

Elektrisk anlegg: - Komplett nytt elektrisk anlegg med mulighet for smarthusløsninger.

Detaljer

Bi-inngang, gang m/trapp, teknisk rom og garasje. Leilighet: Entre, 2 soverom, stue/kjøkken og bad.

Entre, hall m/trapp, baskerom, bad, gang og 2 soverom

Gang m/trapp, bad, soverom, stue/spisestue og kjøkken.

Hems(Kontor)

Bygningsinformasjon

Boligen er i sin helhet totalrenovert i 2023 av Sentralbygg AS med tilhørende partnere på rør, elektro, mur, flis, brannsikkerhet

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 01.07.2022 for sammenføyning, fasadeendring, ombygging, bruksendring, tilbygg med garasje og ny adkomst/mur. Foreligger med følgende anmerkninger: - Ny ytterdør, beslag rundt pipe, maling utvendig, flis i inngangsparti, noe listverk, montering av dusj og vask på bad i 2. etg, garasjetak og mur med adkomstport. Frist for utbedring utløp: 01.09.2022.

For at ansvarlig søker, Sentral Bygg, kan søke om ferdigattest må rekkverk på plass iht. søknad og midlertidig brukstillatelse. Dette blir ny eiers ansvar å få på plass for egen regning. Eier har fått utsatt frist i midlertidig brukstillatelse. Ny frist for utbedring/ferdigstillelse er 01.07.2024.

Adgang til utleie

Leilighet i sokkeletasje er ikke innredet og omsøkt som en egen boenhet, men som en del av egen bolig. En kan fritt leie ut deler av egen bolig.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv hvor det er fliser. Etterisolert under totalrenovering. Nytt tak. Fasade. Vinduer. Elektrisk. Vedfyring. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral beliggenhet i sentrum. Nærmeste nabo til byparken. Nordre del av sentrum er i full utvikling og spesielt nord i Kirkegata. Her er samtlige eneboliger i gaten kjøpt opp og pusset opp de siste årene. Nærmeste nabo holder på i dette øyeblikk. Gaten er nyrenovert og har flotte fortau med granittstein og ny asfalt. Ca 25 meter til Byparken og noen hundre ekstra til Asalvika om du skulle ønske et bad. Fra huset bruker du ca 5 minutter i rolig gange til indre kai og resten av sentrum. Like over gata kommer Teater cafe hvor man får kjøpt seg nykvernet kaffe på en søndag. På Vanjas Kafe ca 1 minutt fra ytterdøren får man til og med kjøpt seg en øl eller et glass vin alle dager.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 9 900 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 264 650,- (Omkostninger totalt)
  • kr 10 164 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 6 681,- pr. 2023. Kommunale avgifter for eiendommen er ikke beregnet da boligen ikke har vært i bruk i hele 2023. En må minimum påregne følgende avgifter: Årgebyr feiing kr. 486,- Abon. vann kr. 1 053,- Abon. avløp kr. 1 308,- Målerleie kr. 181,- Eiendomsskatt kr. 3 653,- Vannforbruk beregnet til kr. 2 850,- pr. person i husholdningen. Renovasjon fra HIM på kr 6 472,- pr år (stort abo.)Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Lamper hengende over spisebord og hengende på vegg over kjøkkenbenk følger ikke med i handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 06.02.2024 og selgers Egenerklæring datert 14.02.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01240028
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.