Lervikvegen 22

Tysvær
Prisantydning

3 750 000,-

Solgt
 • BRA425㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1987
 • Omkostninger110 900,-
 • Totalpris3 860 900,-

Bud foreligger! Enebolig i første rekke med nydelig sjøutsikt og flotte uteområder. 5 soverom, 2 bad og dobbel garasje.

Beskrivelse

Boligen er innredet over 3 etasjer.

Stuen har utgang til terrasse med utsikt til sjøen.

Klassisk kjøkkeninnredning med profilerte fronter.Kjøkkenet har følgende integrerte hvitevarer: stekeovn i høyskap, platetopp og oppvaskmaskin. Side by side kjøleskap medfølger.

Begge badene har fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Begge bad har dusjkabinett og bad i 2. etg har i tillegg badekar.

Generell informasjon om boligen: - Tv og internett fra Altibox levert av Haugaland kraft. - Automatsikringer - Det er eget sikringsskap for garasje - El-billader i garasjen - Vannrør av plast (rør i rør) - Det er montert varmepumpe "luft til luft".

Bygningsinformasjon

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Knutsen Takst AS datert 07.05.2024 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Vinduer Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Våtrom > Kjeller > Bad/vaskerom kjeller >Ventilasjon Våtrom > 2.etasje > Bad 2.etasje > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 2.etasje > Bad 2.etasje > Ventilasjon Kjøkken > Kjeller > Grovkjøkken kjeller > Avtrekk Kjøkken > 1.etasje > Grovkjøkken 1.etasje > Overflater og innredning Kjøkken > Kjeller > Kjøkken kjeller > Avtrekk Spesialrom > 1.etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Terrengforhold

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Taktekking Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Dører Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom > Kjeller > Bad/vaskerom kjeller > Overflater vegger og himling Våtrom > 2.etasje > Bad 2.etasje > Overflater Gulv Tekniske installasjoner > Vannledninger - kobber Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmesentral Tomteforhold > Drenering

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon.

Ferdigattest

På eiendommen er det gitt i rammetillatelse 09.10.1986. Igangsettingstillatelse 27.02.1987 og registrert tatt i bruk 1987.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på boligen. Jf. plan- og bygningsloven § 21.10, 5 ledd utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Megler har fått følgende info fra kommunen.

" Det finnes flere tiltak/bygninger på eiendommen som ikke er registrert i matrikkelen (markert orange på kart). Kommunen har ingen opplysninger om disse i sine arkiv. Tiltak som er utført eller oppført på eiendommen uten tillatelse etter plan- og bygningsloven er å regne som ulovlig oppført. Kommunen kan pålegge grunneier å rive/fjerne, avhengig om det er denne eier som har utført/oppført tiltaket"

"Det finnes ikke brukstillatelser/ferdigattester for tiltak på eiendommen i våre arkiv. Både bolig og garasje er registrert «tatt i bruk» i matrikkelen".

Se vedlegget Tilleggsinfo for eiendommen mottatt fra Tysvær kommunen.

Selger har følgende forklaring: "For ca 25 år siden kontakta me kommunen om å få sette opp drivhus, Fekk beskjed om at ein trong ikkje byggeløyve, men måtte snakka med naboen. Det gjorde me, og dei sa det var ok. Vedsjulet, og boden til varmkompost dunken og hageredskap var og ok for dei. Me har og i fellesskap med naboen i nord støypt grensemur. Om hagastua ringde me til kommunen (husker ikkje årstalet), dei sa det var ok bare me holdt oss under 15 m2"

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vei. Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Det er peisovn i stuen. Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Lervik

  Boligen har meget gode solforhold og panoramautsikt til sjøen og omgivelsene rundt. Boligen ligger på første rekke mot sjøen.

  Det er ifølge selger trolig mulighet til å leie båtplass like i området.

  Her er det fri og vakker natur, men samtidig kort avstand til Aksdal og til Haugesund via T-forbindelsen.

  Det er skolebussordning til Tysværvåg barne- og ungdomsskule. Bussholdeplassen er ikke ved boligen.

  I Tysværvåg er det stort idrettsanlegg med flere aktivitetstilbud.

  Adkomst

  Boligen merkes med «til salgs»-plakat fra Eiendomsmegler A.

  Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan REGULERINGSFØRESEGNER I TILKNYTING TIL REGULERINGSPLAN FOR DEL AV GNR. 56, BNR. 2, 14, 15, 16 OG 11 LEIRVIK gjelder. Kopi av eiendomskart, kommuneplan etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 3 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • 3 750 000,00 (Prisantydning)
  • Omkostninger
  • 120 000,00 (Dokumentavgift)
  • 240,00 (Gebyr etingslysning)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr pantedokument kjøper)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr skjøte)
  • --------------------------------------------------------
  • 121 240,00 (Omkostninger totalt)
  • --------------------------------------------------------
  • 3 871 240,00 (Totalpris inkl. omkostninger)
  • --------------------------------------------------------
  • kr 110 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 860 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 19 729,- pr. 2023. Avløp: kr. 9 180,10 Feiiing: kr. 582,18 Vann: kr. 6 555,92 Him/renovasjon: kr. 3 411,00 Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 911 124,- for 2022

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Tilstandsrapport Egenerklæring Grunnkart Reguleringskart Tilleggsinfo for eiendommen mottatt fra Tysvær kommunen

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. jun. 2024

 • Oppdragsnummer: 01240074
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.