Maurlitone 16

Bykle
Prisantydning

7 750 000,-

 • BRA252㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår2020
 • Omkostninger210 900,-
 • Totalpris7 960 900,-

Hovden - Særdeles flott og stor laftet hytte på ett plan m/garasje, baksthus og gapahuk

Beskrivelse

Høy innvendig standard med kraftig laft, flotte fliser på gulv, flott kjøkken, dekorativ og kostbar stor peisovn kledd i naturstein og plassbygde garderobeskap/baderomsinnredning. Høy utvendig standard med flotte detaljer, inngjerdet hage/hundegård/jacuzziområde m/skigard rundt, støpt plate med varmekabler under jacuzzi. Baksthus i laft, gress på tak. Innvendig m/vedfyrt bakeovn med plass til 16 brød eller 4 store pizzaer, perfekt for sosiale lag eller som et gjestehus. Gapahuk i gårdsplass, bygget i villmarkspanel, gress på tak og gode sitteplasser rundt bålpannen. Se også selgers info under diverse.

Detaljer

Entrè, garderoberom, kjøkken/allrom, stue, hovedsoverom m/dør til bad m/badstue. Mellomgang, vaskerom/teknisk rom m/utgang til jacuzziormråde, 4 soverom og i enden er det dør til garasjen.

Bygningsinformasjon

Oppført i laft på støpt grunnmur. Taket er tekket med torv og det er doble vinduer. Tilstandsgrad 3: Ventiler er ikke benyttet som er veldig vanlig på laftet byggverk. Tilstands grad 2 Punktene er selger uenig i og mener selv at alt bør være tilstandsgrad 0 og 1, men ifølge takstmann så er reglene slik og dette må stå. Interessenter bes sjekke dette med fagfolk selv om ingen av punktene er en reell trussel mtp standard ifølge selger.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og peisovn. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser i enden av feltet til friområde. Preparerte skiløyper like bak eiendommen. Kun 10-15 minutters kjøring fra Hovden Alpinsenter. Badestrand til vann og golfanlegg (2.5 km) like ved. Rekreasjonsområder og turområder utenfor døren. Mulighet for jakt og fiske.

  Adkomst

  Følg E-134 østover og ta til høyre rett før Edland mot Hovden. Fortsett gjennom Hovden sentrum, ca 12 km. Flott vei. Ta til venstre, Nordlivegen og første til vestre som er Maurlivegen. Der veien deler seg, ta til venstre og fortsett rett frem, inn i gårdsplassen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til hytteformål. Reguleringsplan for Maurli vest er innhentet og kan fås tilsendt om ønskelig.

  • kr 7 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 210 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 7 960 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 18 130,- pr. 2023. Oppgitt sum er fra Bykle Kommune og er en prognose. Ifølge Selger så betaler de nå kr. 1417 pr mnd. Som er 17004. ifølge Bykle Kommune så vil disse avgiftene variere.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Informasjon fra selger/eier: Stabburet har varmekabler i gulv og innlagt vann med varmetråd i vannrør. Håndlaget bakst-ovn oppført av murer fra Kristiansand (kr 250.000.-). Garasje med hems som har tilgang via trapp. Garasjen har el.bil lader med lang kabel. Motorstyrt garasjeport. I hytten er det varmekabler i gulv i stue, på kjøkken, i alle ganger, i begge bad, i vaskerom og i hovedsoverom. Stor hems over kjøkken med tilgang via trapp i luke. Tilknyttet hovedbad er det badstue. Varmetråd i vannforsyning til hytten. Hytten har fiber tilknyttet internett. Alle dobbelsenger i 4 soverom følger med, men uten madrasser. Alle gardiner unntatt heklede gardiner på kjøkken og gang følger med. Taklampe i stue og kjøkken følger med. Elektronisk regulering av all fast montert belysning. På hyttens bakside finnes stor hundegård med inngjerding som skigard. Flott jacuzzi (>kr 160.000.-) montert på betongfundament med varmekabler. På hyttetunet foran hytten er det anlagt stor gapahuk i villmarkspanel. Hytte og stabbur er oppført i laftet tømmer.

  Golfbane, Hovden Golfklubb, kun 2.5 km fra hytten. Flott turterreng i alle retninger om sommeren. Turistforeningen har 3 hytter innenfor 10-12 km. Utmerket sportsfiske etter ørret. Muligheter for jakt. Flotte områder for bærplukking. Tilrettelagt for vintersport med 200 km langrennsløyper, tilgang 30 meter fra hytten. 12 km til alpinsenter, badeland og restauranter. Hovden har åpne butikker både søn- og helligdager. Hovden har også vinmonopol. Badeplass med gapahuk, bord med sitteplasser, grill og bålplass er anlagt i regi av hyttefeltet.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. (det er krysset feil i egenerklæringen)

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 25.05.2024, selgers Egenerklæring datert 26.04.2024 og kommuneplankart, planrapport og tegninger av stabbur/baksthus. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 11. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01240206
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.