Odlandsvegen 98

Ullensvang
Prisantydning

1 200 000,-

Solgt
 • BRA74㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1973
 • Omkostninger43 730,-
 • Totalpris1 243 730,-

Hytte med unik beliggenhet - helt for seg selv - 4 soverom - solrik - båtopptrekk

Beskrivelse

Hele hytta har heltre gulv og panelte vegger innvendig. Hytta er ikke pusset opp på mange år, men fremstår som utvendig velholdt og i innvendig helt grei hyttestandard.

Hytta er påbygget med en ekstra stue og to soverom i 1990. Dette er omsøkt og godkjent. Skiftet 3 vinduer i stue og på kjøkken i 2016. Det er to piper i hytta, en til hver vedovn.

Det er ikke innlagt strøm, men det ligger strøm i en påle bare ca 50-100m fra hytta. Megler har ikke undersøkt kapasiteten.

Det er ikke innlagt vann, men området er godt egnet for dette i følge selger. Man kan påregne å finne vann på ca 40m dyp i følge selger dersom man borer etter vann.

Skjøte gir eiendommen tinglyst rett til 3m brei traktorvei frem til parsellen.

Tinglyst rett til båtopptrekk.

Tinglyst rett til vei og vann fra hovedbruket.

Detaljer

Inneholder inngang til gang med garderobe og luke til kryploft.

Soverom med køyseng.

Soverom med familieseng med dobbel nede og enkel oppe.

Soverom med familieseng med dobbel nede og enkel oppe.

Soverom med dobbeltseng og garderobe.

Kjøkken med heltre innredning, to benkeplater og skap. Gassovn til koking.

Stue med Trolla vedovn og åpen peis.

Svært romslig spisestue med egen utgang og vedovn.

Uthus: Vedlager og utedo. Ble godkjent og bygget i 1990.

Bygningsinformasjon

Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Ringmur rundt den ene delen, mens den andre har langsgående mur. Oppført i bindingsverk av tre. Utvendig trekledning. Sperretakskonstruksjon. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Det anbefales å kjøpe ny brannslukker. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Avtrekk kjøkken og drenering.

 • TG2 avvik som kan kreve tiltak:
 • Dimensjonering mm må ikke forveksles med dagens standard. Konstruksjon bærer preg av naturlig elde og slitasje. Det er ikke registrert tilkomst til østre del av hytten. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.
 • Vinduer har noe fukt/ kondens merker og bærer preg av naturlig elde. Med unntak av 3 vinduer bærer vinduer preg av naturlig elde. Noe utskiftning må kunne forventes i årene fremover.
 • Terrasse fremstår som slitt. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.
 • Det er hvitmalte plater i stue og kjøkken som bærer preg av elde/ misfarging. Plater på kjøkken har trolig løsnet fra feste og henger noe ned i senter av rommet. Det er noe mindre fuktskade ved peis. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-.
 • Peis har ikke brannplate på gulv. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.
 • Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-.
 • Hytten har litt varierende fundament. Det er ringmur rundt den ene delen, mens den andre har langsgående mur. Murene fremstår i normal stand tatt alder i betraktning. Tg pga normal elde og slitasje.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Taktekking, veggkonstruksjon, dører, radon, krypkjeller og terrengforhold.

Primærrom

Hytte Bruksareal 1. etasje: 74 kvm Gang, stue, spisestue, kjøkken, 4 soverom og bod. Primærrom 1. etasje: 71 kvm Gang, stue, spisestue, kjøkken og 4 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på hytta byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger tegninger mottatt fra kommunen fra 27.07.1971. Det foreligger også stemplede tegninger mottatt fra kommuen om påbygget datert 27.04.1990. Det foreligger stemplede tegninger mottatt fra kommuen av uthuset datert 27.04.1990.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Odlandsvegen er kommunal. Utedo. Ikke innlagt vann, men det foreligger tinglyst vannrett og veirett.

Oppvarming

To stk. vedovner. Det er ikke elektrisk oppvarming, men man kan også bruke gassovn om man ønsker.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger nydelig til nesten helt i vannkanten med kun 3 km. til Røldal sentrum, stavkirka, campingplassen, butikker, bensinstasjon med mer. Eiendommen har en landlig beliggenhet med spredt boligbebyggelse og gårdseiendommer på solsiden av Røldalsvannet. Hytta har en barnevennlig og rolig beliggenhet langs en blindvei med lite trafikk. Det er ca 200m å gå fra parkeringsplassen, men mulighet for nyttekjøring nesten helt frem til eiendommen på skogsvei. Røldalsvannet er en innsjø som er regulert som magasin for Suldal kraftverk. På tidspunktet for bildetaking er magasinet tilnærmet fullt.

  Herfra er ypperlig utgangspunkt til Røldal skisenter, preparerte langrennsløyper på Seljestad eller i Valldalen, afterski i Røldalsgarasjen, Haukeliseter, Odda sentrum, Trolltunga/Hardangervidda, Bondhusvatnet, Fonna Glacier ski resort for alpint på sommeren og ellers mange nydelige turstier sommerstid.

  I fjellene rett bak hytta har man Blåbergnuten på 1584 m.o.h. hvor det går anleggsvei et godt stykke opp i den retningen. Man har også toppen Odlandsnosa på 1478 m.o.h. mer mot sør. I mellom de ligger Midnuten på 1463 m.o.h. I området rundt disse toppene er det et fantastisk bra langrenns terreng og man har adkomst til Rogalands eneste isbre. Breifonn ligger på grensa mellom Ullensvang kommune og Suldal kommune.

  Turen til Breifonn starter fra anleggsveien i Blåbergdalen et lite stykke nærmere Røldal sentrum. Følg god sti videre innover den frodige dalen mot Jonshol. Etter to kilometer forlater du stien og tar fatt på den kraftige stigningen i sørvestlig retning opp til skaret mellom Midnuten og Breifonn. Etter hvert dukker det opp små varder (nødlinger) som viser retningen. Innenfor de to små tjørnene svinger løypen seg opp på platået. Her er det viktig å finne og følge nødlingene. Turen fortsetter i jevn stigning innover platået. Selve breen ligger i skråningen ovenfor Breifonntjørna og fyller skarene over mot Suldal. En tur opp til varden anbefales. Utsikten mot Hardangervidda og det nordøstre hjørnet av Rogaland er praktfull.

  Røldalsvannet byr på garantert fangst, og det er fritt stangfiske! De beste fiskeplassene er ved utløpet av kanalen, en km sør for sentrum i retning hytta. Røldal kan by på mange fiskevann og -tjørn i og rundt Røldal der en kan fiske aure. Fiskekort får du kjøpt på på inatur, Båtutleige finner man på Seim Camping. Storauren finner man i Suldalsvatnet, 30 minutt sør for Røldal. Fiskekort får du kjøpt i butikken på Nesflaten. Fortsetter du videre mot Suldalsosen kan du fiske laks i Suldalslågen. Om du vil fiske i sjøen er det muglig. Man har fire forskjellige fjorder innnn 45 km fra Røldal: Saudafjorden, Hylsfjorden, Sørfjorden og Åkrafjorden.

  Adkomst

  Fra E134 ta ned mot Røldal sentrum. Følg så Kyrkjevegen inn i Odlandsvegen på andre sida av elva. Fra sentrum er det ca 3km til parkeringsplassen. Man passerer hytta på høyre side når den er synlig fra veien. Man ser så skogsveien som går ned fra to forskjellige plasser ned mot hytta. Kjør noen meter forbi skogsveien og parker på høyre side ved parkeringslomme. Gå så ned til hytta langs skogsveien.

  Regulering

  LNF-område m/spredt boligbygging.

  • kr 1 200 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 43 730,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 243 730,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 156,- pr. 2023. Renovasjon og feiing.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for sekundærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Utedo vil ikke bli tømt før overtagelse. Ellers vil hytta bli overlevert ferdig utvasket og ryddet.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 03.07.2023 og selgers Egenerklæring datert 31.01.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240060
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.