Øvre Hillestveit 20

Bømlo
Prisantydning

2 000 000,-

 • BRA181㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1976
 • Omkostninger67 150,-
 • Totalpris2 067 150,-

Flott og innholdsrik enebolig med pent opparbeidet tomt. Enkel garasje og hagestue. Fin og fri utsikt over omgivelsene.

Visning

lørdag 22 juni

10:00-11:00

Påmelding
Beskrivelse

Overflater av tradisjonelle materialer.

Det er fliser på gulv og våtromsplater på vegg på bad/vaskerom i kjeller.

Bad hovedetasje har gulvbelegg og plater med fliseimitasjon (Aquatile) på vegg.

Nyere kjøkken Innredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Innredningen har integrert platetopp med induksjon, stekeovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Det er sikringsskap med jordfeilautomatsikringer fra 2017 iflg. selger.

Detaljer

Enebolig i barnevennlig og sentralt boligområde med flotte uteplasser - Stor, solrik terrasse - Dobbel garasje

Velkommen til Øvre Hillestveit 20 - Enebolig beliggende på Langevåg. Her bor man i et sentrumsnært, men likevel svært fredelig område, like ved butikk, lekeplass, barnehage og skole. Eiendommen har et stort og innbydende uteområde, pent opparbeidet med plen, diverse beplantninger og grusbelagt gårdsrom. Dette er en eiendom med god boltreplass for både store og små!

Bygningsinformasjon

Enebolig med krypkjeller, innredet kjeller og hovedetasje. Hovedetasje er fordelt på to plan. Det er oppført en frittstående garasje med hagestue. Boligen er godt vedlikeholdt.

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Knutsen Takst AS datert 21.05.2024 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Dører Gå Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Krypkjeller Innvendig > Innvendige trapper Våtrom > Kjeller > Bad/vaskerom kjeller > Overflater Gulv Våtrom > Kjeller > Bad/vaskerom kjeller > Ventilasjon Våtrom > Hovedetasje > Bad hovedetasje > Ventilasjon Kjøkken > Hovedetasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning Spesialrom > Hovedetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Terrengforhold

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Taktekking Våtrom > Hovedetasje > Bad hovedetasje > Overflater vegger og himling Våtrom > Hovedetasje > Bad hovedetasje > Overflater Gulv Våtrom > Hovedetasje > Bad hovedetasje > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > Hovedetasje > Bad hovedetasje > Sanitærutstyr og innredning Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmesentral Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon.

Megler har mottatt bygningstegninger som avviker fra slik boligen fremstår innredet i dag. følgende rom er ikke godkjent til rom for varig opphold: Soverom i kjeller er på godkjente tegninger inntegnet som kler og mat rom. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest, nybygg bustadhus datert 14.06.1976.

Det foreligger byggjemelding garasje frå 1997. Tegninger på garasjen er også mottatt fra kommunen, men utforming og størrelse stemmer ikke med dagens bruk. Hagestuen på garasjen er heller ikke tegnet inn, men areal som er registrert i matrikkelrapporten stemmer sånt noen lunde. I matrikkelrapport er garasjen registert med 48 kvm og takstmann har målt den til å være 46 kvm.

Jf. plan- og bygningsloven § 21.10, 5 ledd utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Vann | Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Avløp | Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

Vei | Adkomst skjer via offentlig vei.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe "luft til luft" og peisovn i stuen.

I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Øvre Hillestveit 20 ligger fint til på Langevåg. Her er det kort avstand til ferge mot Haugesund/Haugalandet. Det er også gangavstand til dagligvare, skole, barnehage, sjø og idrettsanlegg. Eiendommen ligger sentralt til ved sentrum av Langevåg.

  Langevåg er en idyllisk liten bygd som ligger i søre enden på øya Bømlo i Vestland fylke. Bømlo kommune er kjent for sin vakre kystlinje, fjorder, og naturskjønnhet, og Langevåg er intet unntak.

  Langevåg og Bømlo generelt har mye å tilby de som søker naturopplevelser. Det vakre kystlandskapet gir muligheter for båtturer, fiske, og dykking. Det er også flotte turstier og steder å utforske for de som er interessert i friluftsliv.

  Adkomst

  Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt adgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Boligen merkes med «til salgs»-plakat fra Eiendomsmegler A.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan R-36 gjelder. Kopi av situasjonskart, målebrev, kommuneplan etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 2 000 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 67 150,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 067 150,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 17 440,- pr. 2024. Kommunale avgifter inkluderer: Feiing: Kr 446,- Eigedomsskatt: Kr 3 468,- Renovasjon- og slamgebyr (SIM): Kr 3 038,- BVA Vann: Kr 4 644,- BVA Avløp: Kr 5 844,-

  Ligningsverdi

  kr 458 780,- for 2022

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Tilstandsrapport Egenerklæring Situasjonskart Reguleringskart

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. jun. 2024

 • Oppdragsnummer: 01240231
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.