Øvre Sævareid 6

Etne
Prisantydning

2 190 000,-

Solgt
 • BRA182㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2008
 • Omkostninger71 650,-
 • Totalpris2 261 650,-

BUD FORELIGGER Kyrping - Nyere innholdsrik enebolig i naturskjønne omgivelser. Utsikt.

Detaljer

Adkomst via praktisk bi-inngang til vaskerom eller inn hoveddør. Romslig gang med god plass til oppbevaring av yttertøy. Gjestetoalett med lyse overflater, vask og vegghengt toalett. Doble dører inn til romslig stue med god plass til stort spisebord og sofagruppe. Downlights. Eneboligens fasade er vendt mot sjøen slik at en får fantastisk utsikt fra stue- og kjøkkenvinduene. Utgang fra stue til terrasseflate. Flott kjøkken med integrerte hvitevarer og godt med benke- og skapplass. Plass til spisebord like ved vindu på kjøkken. Har en vært på handletur har en adkomst direkte til kjøkkenet via vaskeromsinngangen. Hvis ønskelig kan del av stuen trekkes inn som et femte soverom.

Fra trapp kommer en opp i loftstue hvor en har plass til en evt. sittegruppe. Utgang til balkong med utebelysning og en fantastisk utsikt. Hovedsoverommet har også utgang til balkong. Romslig bad med dusj, toalett, boblekar og baderomsinnredning. Praktisk med sjakt ned til vaskerom. Som i første etasjen har en mulighet for et soverom i loftstuen.

Eneboligen holder god standard. Det er hovedsakelig laminat på gulv som ikke er våtrom og panel/ tapetserte vegger.

Bad: belegg på gulv og baderomsplater på vegg. Vaskerom: belegg på gulv panel på vegg. Toalett: belegg på gulv og panel på vegg.

Bygningsinformasjon

Bygningen er trolig oppført med grunnmur av støpt såle. Bindingsverk veggkonstruksjon i tre. Tak tekket med betongpanner.

Takstmann har i sin rapport gitt TG3 (Store eller alvorlige avvik) på toalett i 1. etasje - manglende ventilering. Elektrisk anlegg - manglende dokumentasjon. Det er gitt TG2 (Avvik som kan kreve tiltak) er gitt på følgende: Vinduer - noe skade på enkelte karmer. Balkong/terrasse - det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkon/terrasse. Bjelkelag er stikkspikret og ikke festet med sko. Utvendig trapper - det må etableres trapp foran dører når høyde er over 50 cm. Overflater - slitasje. Bad - levetid, manglende fall. Vaskerom - slitasje, manglende fall. Kjøkken - slitasje. Avløpsrør - lufting bør føres ut. Vannbåren varme - Ulyd i anlegg, mulig luft? Service anbefales. Grunnmur/fundament - mangler noe masse i hjørne mot veien.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 98 kvm 2. etasje: 84 kvm Primærrom 1. etasje: 92 kvm P-rom utgjør hall, toalett, stue, kjøkken og vaskerom. 2. etasje: 84 kvm Loftstue, bad og 4 soverom. Sekundærrom 1. etasje: 6 kvm 2. etasje: 0 kvm

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.02.2010.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Kloakk i septik med kommunal tømming, overvann til kommunalt anlegg.

Oppvarming

Vannbåren varme i hovedetasjen og på bad i loftetasjen. Peisovn i stuen. I de rom hvor det ved visning ikke er montert panelovner vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende i idylliske omgivelser omringet av flott natur- og fjellandskap. Her bor flere barnefamilier med barn i de fleste alderstrinn, på tidligere skole blir det ofte arrangert sosiale arrangementer. Kort avstand til bensinstasjon og kro som ligger like ved E134 ellers 20 minutters kjøretur inn til Etne med tilhørende fasiliteter. Seljestad ligger ca 40 minutters kjøring unna. I nærområde har en ett mangfold av flotte turområde både sommer- og vinterstid. Det kan være ledige båtplass i båtforening nede ved sjøen.

  Adkomst

  Følg E134 forbi Etne, følg vegen i ca. 20 minutter til en får bensinstasjon og kro på venstre side av vegen, ta avkjørselen til venstre like før. Følg vegen nedover til en får tidligere skole på høyre hånd, ta da vegen opp til venstre. Eneboligen ligger da på høyden som første på venstre hånd.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område avsatt i ommuneplan til LNFR med spredt boligbygging.

  • kr 2 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 71 650,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 261 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 293,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 13.12.2023 og selgers Egenerklæring datert . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 30. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01230267
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.