Øvregata 102

Haugesund
Prisantydning

1 350 000,-

Solgt
 • BRA39㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår1922
 • Omkostninger45 500,-
 • Totalpris1 395 500,-
 • Felles/mnd584,-

Sentrum - Lekker selveierleilighet - Perfekt for førstegangskjøpere eller som utleieobjekt!

Beskrivelse

Hovedsaklig innredet med parkett på gulv og malte overflater på vegger. Downlights i tak.

Stue med god takhøyde og to store takvinduer som gjør rommet luftig og godt naturlig lys.

Åpen kjøkkenløsning fra stue. Hvit kjøkkeninnredning med slette fronter. Integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap.

Helfliset bad som inneholder vegghengt toalett, dusjnisje og vask i seksjon. Opplegg for vaskemaskin, fordelerskap til rør-i-rør og varmekabler i gulvet.

Soverom i god størrelse.

Trapp opp til hems fra stue.

Detaljer

Flott selveierleilighet renovert i 2015 med porttelefon. Leiligheten ligger i 3.etasje og inneholder:

Bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning og trapp opp til hems.

I tillegg har leiligheten en bod på fellesarealer som er merket A3.

Bygningsinformasjon

Bygget er oppført i 1922, men fikk en modernisering i 2015. Huset er ikke total renovert, men modernisert. Leiligheten bærer preg av å være innredet i 2015, men har naturlig elde og slitasje etter dette. Fasade i pusset mur. Tak er tekket med tegl, betongstein mm. Innvendig er det parkett på gulv. Vegger og himling er hvitmalte gipsplater.

Sammendrag av boligens tilstand, hentet fra takstmanns tilstandsrapport. Alle interessenter oppfordres å lese vedlagt tilstandsrapport i sin helhet.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK - TG 3: Utvendig > Taktekking

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG 2: Våtrom > 3 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK - TG 2: Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Vinduer Innvendig > Overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom > 3 Etasje > Bad > Overflater Gulv Våtrom > 3 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 3 Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Våtrom > 3 Etasje > Bad > Ventilasjon Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. bruksendring fra næringslokale i del av 1. etasje til bolig og innredning av to leiligheter på loft, utskiftning av vinduer, innsetting av takvinduer og takkarnapp datert 30.09.2016.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

I følge styreleder: Hvis det skal monteres varmepumpe må denne settes på baksiden av bygget, vekk med avstand til bygget.

 • Beliggenhet

  I Øvregata bor du sentralt, og samtidig usjenert og tilbaketrukket i et rolig boligstrøk bestående av ærverdige, gamle villaer og bygårder.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen. Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  Øvregata 102 ligger i hensynsone "Breidablikkhøyden" og alle arbeider på eksteriør (fasader og takflater) må avklares med byantikvar.

  • kr 1 350 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 45 500,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 395 500,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 584,- Felleskostnader betales pr. mnd. og inkluderer bla. felles bygningsforsikring, strøm fellesområde, brannsentral og avsetning til diverse utvendig vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 5 716,- pr. 2023. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann, avløp og eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.06.2024 og selgers Egenerklæring datert 04.06.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240244
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.