Pedersbakken 1

Karmøy
Prisantydning

6 200 000,-

Solgt
 • BRA381㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1983
 • Omkostninger172 150,-
 • Totalpris6 372 150,-

Stor enebolig med nydelig utsikt, tilhørende naust og brygge.

Beskrivelse
 • Utvendig krane med hageslange.
 • Hele taket ble skiftet i 2015.
 • Ny drenering på vest og sørsiden i 2015.
 • Ny terrasse på nederste del og ny belegningsstein lagt i 2015.
 • Hele carportanlegget med bod og skillevegg mot terrassen er også fra 2015.
 • De fleste vinduene er skiftet. De som ikke er skiftet er de som står mest beskyttet og det var ikke behov for å skifte dem.
 • Det er Eswa varme i taket i stua, men dette har ikke vært i bruk på mange år da oppvarmingen er uøkonomisk. Selger har derfor montert flere varmepumper og vedovner som blir brukt i stedet.
 • Systemnøkkel til alle ytterdører både i bolighus, begge hagestuene, boder og naust.
 • Det ble utført El-kontroll av Tøgersen Elektro AS 03.04.24 uten avvik eller anmerkninger. Gjennomgang av el anlegg og rapport. Det ble utført el.kontroll før salg av hus. Det ble målt kontinutet på jordinger.i Iolasjonstestet og spenningstestet. Huset ble gjennomgått rom for rom. Og avik ble fotografert. Og samlet for dokumentasjon. Alle avik som er funnet er blitt rettet. Og anlegget fremstår helt og i orden utfra det som ble avdekket ved kontroll ihht rapport mottatt av megler.
 • Brannforbyggingskontroll ble utført av feier siste gang 05.04.2024 uten avvik eller anmerkninger.
Detaljer

Underetasje: Overbygget inngangsparti og steinheller foran inngangsdøra.

Inngang til gang med steinfliser på gulv, varmekabler og hvitbeiset rundtømmerpanel på vegger. Stort innebygget skap her.

Dobbel glassdør inn til romslig hall med lakket furutrapp opp til hoveddelen. Det er heltre gulv, vedovn fra Ulefos, varmepumpe, skyvedørsgarderobe med speilfronter, malt rundtømmerpanel på vegger.

Soverom med en stavs laminatgulv, panelovn, to doble garderobeskap og ett enkelt garderobeskap. Malt tapet på vegger.

Soverom med belegg på gulv, lysmalt panel på vegger og ett dobbelt skap.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, hvitmalt panel på vegger, stor skyvedørsinnredning med innredning og speilfronter. Stort kombinert badekar og dusj med stereoanlegg, boblebad funksjon, steam funksjon og regnvannsdusj. Wc. Baderomsinnredning med stor servant med dobbel underskuff og dobbelt speilskap. Elektrisk vifte.

Mellomgang inn til bodavdeling med laminatgulv og skap.

Bod/hobbyrom med sovesofa, skyvedørsgarderobe, dobbelt garderobeskap og fem enkle skap. Eikeparkett på gulv og hvitbeiset panel på vegger.

Bod med varmvannstank og oppheng for klær. Ellers ekstra kjøleskap og god skapplass.

Bod med laminatgulv, skotørker, godt oppheng for verktøy, arbeidsbenk og god lagringsplass.

Vedbod.

Garasje i flukt med boligen og direkte inngang til bodavdelingen. Garasjen har port og portåpner, støpt gulv, godt med skapplass, to arbeidsbenker, innlagt belysning og stikkontakter. Primet/malt betong på gulv.

Hovedetasje: Trapp opp til stue med trapp videre opp til loft. Det er lakket en stavs furgulv og malt tapet på vegger. Varmepumpe og vedovn i kleberstein. Utgang via doble dører til romslig og overbygget terrasse mot fjordutsikten. Åpen løsning og svært god takhøyde opp til hems/loft.

Påbygget (2015) stue mot nord med inngang direkte fra hovedstua. Her er det varmepumpe, vinyl/kork på gulv, store vinduer mot fjordutsikten, skråtak med god takhøyde, fastmontert trippel kontorplass med skuffer og fastmontert seksjon mot sofagruppa som har seks skap. Hvitmalte gipsvegger og hvitbeiset panel i tak.

Skyvedør fra stua og inn til kjøkken med laminatgulv, tapetserte vegger, flott innredning fra Kvikk fra 2011, granitt benkeplate levert av Skattkjær, halvannen underlimt vask, underlimt integrert induksjon koketopp, fliser over hele benkeplata, oppvaskmaskin, skap på motsatt vegg med en granitt benkeplate med trippel underskap og stekeovnseksjon med int. micro, int. kjøleskap, int. stekeovn, et høyt skap og 6 skuffer. God spiseplass med flott utsikt på fjorden samt inn til egen terrasse.

Skyvedør fra kjøkken inn til vaskerom. Vaskerommet er veldig praktisk og har svært god skapplass, to store benkeplater hvorav den ene har nedfelt vask med fliser over vasken, opplegg for vaskemaskin, tørketrommel og ekstra kjøleskap. Hvitbeiset panel på vegger. Varmekabler på gulv.

Utgang fra vaskerommet til påbygget hagestue med vinyl/kork på gulv, brunbeiset panel på vegger, hvitelister, elektrisk varmeovn og skyvedører ut til terrasse. Terrassen er svært romslig, har adkomst til hage gjennom skillevegg mot vest og trapp ned til nederste hagestue nummer to og nederste terrassenivå. Plass til flere langbord her.

Flislagt bad med varmekabler, vegghengt toalett, samsonite benkeplate fra Skattkjær med underlimt vask, seks underskuffer, stor benkeplate, stort speil og belysning, et ekstra skap med seks skapdører, dusjkabinett med regnvannsdusj, elektrisk vifte og persienner i vindu.

Dobbelt soverom med eikeparkett, panelovn, persienner i vindu, hvitmalt panel på vegger, hvitbeiset panel i tak, høyt skap og to innebygde garderobeskap med skuffer. Utsikt til egen hage.

Hems/loft: Lakket furutrapp opp til loftstue med teppe på gulv, takvindu, utgang via doble dører til overbygget balkong skjermet for både vind og innsyn samt har nydelig og vidstrakt utsikt.

Dobbelt soverom med en stavs parkett på gulv, gode kott med fem skapdører inn til kottene. Malt panel på vegger og i tak samt utsikt til egen hage. Ikke omsøkt godkjent.

Dobbel carport: Dobbel carport med asfalt i hele innkjørselen og inn i carporten. Belegningsstein innerst. Stor vedbod i carporten. Dobbel dør mot nederste terrasseområde. Det er også skjermet gjennomgang uten dør. Hele carportanlegget med bod ble påbygget i 2015.

Hagestue og terrasseområde: Nederste terrasseområde med fint lagt belegningsstein, lave rekkverk mot fjordutsikten (for å nyte utsikten fra sittestilling i nederste hagestue). Kjekk bålpanneplass med plass for stor stittegruppe. Godt opplegg for vedlagring her også. Foran hagestua her nede er det et stort takoverbygg for ly mot regn på kjekk parkbenk som medfølger kjøpet og tre trappetrinn opp til skyvedører inn til hagestue. Hagestua ble påbygget i 2015 og har også sidedørsinngang fra trappa som kommer ned fra øverste terrassenivå. Hagestua har nydelig utsikt på fjorden takket være lave rekkverk på terrassen, heltre benkeplate og kjøkkeninnredning med både under- og overskap. Fliser over benkeplata. En stavs parkett på gulv. Hvitmalt panel på vegger og hvitbeiset panel i tak. Det er vifteovn og varmekabler i gulv. Det er lagt opp til å ha vedovn her, men det har ikke selger følt at det var behov for. Godt med elektriske punkter.

Naust: Naust bygget i 2010. Det er inngang fra baksiden til bøteloft som er innredet med hvitglasert panel på vegger, furugulv, to rom i bakkant hvor det ene rommet er lager og det andre et stellerom. Underetasjen har panel på veggene, tregulv i flukt med brygga på utsiden. Sidedørsinngangen er laget etter avtale med forrige eier, men må påregnes å fjernes/tilpasses den dagen naboen vil bygge naust på sin tomt. Foran naustet er det en liten trebrygge. Delvis felles trebrygge med naboen som strekker seg utover sjøen. Denne eiendommen har siden mot nord, mens eier av Pedersbakken 15 har fronten og siden mot sør. Det er tilgang til felles strøm og felles vann lagt frem til område like bak naustet som alle nausteierne benytter seg av.

Bygningsinformasjon

Bygningen har betonggrunnmur. Denne er i liten grad synlig pga innredning i 1 etasje og terreng utvendig. Muren er pusset eller stein belagt for øvrig. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Taktekkingen er av betongtakstein. Eier opplyser at takstein ble lagt ny i 2015. Takrenner er i hovedsak i aluminium som er lakkert sort. Disse er opplyst skiftet i 2015. Det er for øvrig enkelte nedløp som er fra byggeår i plast. Boligen har elementpipe kledd med tegl.

Det foreligger tegninger fra tilbygg datert 09.12.2009. Fasadendringer både i sør, i øst og i vest. Samt at kjøkkenet ble trukket ut med 65 cm. Totalt 2,75 kvm.

Megler ser også at det i matrikkelen står oppført et tilbygg som "Meldingssak fullført" datert 14.06.2010. Dett mener selger er boda som står i hagen opp mot veien.

Tegninger datert 24.10.2014 inkluderer senking av terreng, tilbygg av stue, carport på 35 kvm. og hagestuen med utgang fra vaskerommet. Det doble soverommet på loftet er på tegningen inntegnet som klesbod/diponibel og er da ikke omsøkt til soverom. Hagestua som står på nederste terrasseplan er ikke omsøkt godkjent i kommunen, men selger har innhentet naboens signatur på at han godkjenner tiltaket ved å signere avstandserklæring. Megler har kopi av denne.

Den felles brygga med naboen var tidligere en pir i betong som er ca. like stor som trebrygga. Eier kledde inn betongpiren (som i hovedsak tilhører naboen unntatt siden mot nord) noe som gjorde den ørlitegrann større. Dette er ikke omsøkt i kommunen.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende store eller alvorlig avvik med TG3: - Utvendig > Nedløp og beslag - Våtrom > 2 Etasje > Vaskerom > Generell - Våtrom > 1 Etasje > Bad > Generell

Konstruksjon som ikke er undersøkt: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

TG2 avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Utvendige trapper - Innvendig > Overflater - Innvendig > Radon - Innvendig > Rom Under Terreng - Innvendig > Innvendige trapper - Våtrom > 2 Etasje > Bad > Overflater Gulv - Tekniske installasjoner > Vannledninger - Tekniske installasjoner > Avløpsrør

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Veggkonstruksjon, Vinduer, Etasjeskille/gulv mot grunn, Innvendige dører, Sluk, membran og tettesjikt på bad i 2. etg., Grunnmur og fundamenter, Terrengforhold og Utvendige vann- og avløpsledninger.

Ferdigattest

Det foreligger vedtak om tillatelse for tilbygg til bolig datert 07.11.2014. Det foreligger ferdigattest for tilbygg av enebolig, carport og hagestue datert 23.11.2015 og utført av Byggeforma Kjellesvik og Severinsen AS.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg datert 07.11.1983. Det var pålagt å gjøre følgende endringer: - Bad /wc ventileres over tak. - puss mur utvendig / innvendig slamming. - Håndlist i vegg i trapp. - åpning i himing i garasje stenges med gipsplate luke. - Adkomstveg anlegges ihht situsjonsplan.

Arbeidet måtte være ferdig innen 01.04.1984. Alle pålegg fra midlertidig overtagelse er lukket, med unntak av håndlist i trapp i følge selger.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Pedersbakken er en kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

Oppvarming

Strømforbruket i 2023 var 12 339 KWH.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger fint til i Pedersbakken på Kolnes. Nydelig utsikt ut over Førresfjorden og til fjellene i øst. Et svært familievennlig område med barn i alle aldre. I nærområde er det et godt miljø, samt gode aktivitetstilbud for barn og ungdom. Nokså nyrenoverte lekeplasser på feltet. Flott sandvolleyballbane for velforeningen. Aktiv idrettsklubb i Kolnes IL. Ellers er det både skole og 3 barnehager i gangavstand fra boligen.

  På Kolnes bor en litt på landet samtidig som en har kort avstand til de fleste fasiliteter på Haugalandet. Beliggende midt mellom handelssentrum på Raglamyr og i Aksdal.

  Adkomst

  Ta av E134 ved Skre og ta innover og like før man kommer til Eikevegen på høyre side tar man av til venstre inn i Pedersbakken. Boligen ligger da som første bolig på høyre side i Pederbakken.

  Se forøvrig kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Regulert til bolig.

  Delarealer: Delareal 1 122 m Formål Boliger. Delareal 8 m Formål Felles avkjørsel.

  • kr 6 200 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 172 150,- (Omkostninger totalt)
  • kr 6 372 150,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 20 847,- pr. 2023. Avløp kr. 8 418,04,- Eiendomsskatt kr. 3 838,00,- Feiing kr. 589,00,- Renovasjon kr. 3 445,00,- Vann kr. 4 557,16,-Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 10.04.24 og selgers Egenerklæring datert 09.04.24. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240124
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.