Porsholmen 6

Karmøy
Prisantydning

2 990 000,-

 • BRA90㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår2016
 • Omkostninger84 580,-
 • Totalpris3 074 580,-
 • Felles/mnd950,-

Vestvendt innflytningsklar fritidseiendom - Flotte fellesareal - Beliggende i fantastiske omgivelser!

Beskrivelse

Sjøhuset har gjennomgående høy standard og ble ferdig innredet februar 2020.

Kjøkken/ stue: Lys og lekker kjøkkeninnredning fra Aubo med integrert kjøleskap med frys, oppvaskmaskin og koketopp. Rommet har en takhøyde på ca. 2,8 meter og fremstår som romslig med godt naturlig lysinnslipp. Det er god plass til både spisebord og sofagruppe. Fra kjøkkenet er det direkte utgang til bryggen og uteområdet. Det er varmekabler i gulv i stue og kjøkken, samt bad i første etasje. Varmen kan reguleres via Wifi styring.

Bad: Flott og moderne baderom med gulvbelegg på gulv og plater på vegg. Badet inneholder vegghengt toalett, vask i seksjon, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Lyssensor.

Loftstue: Romslig loftstue med plass til flere sittegrupper. Det er innlagt fiber fra Altibox. Fantastisk sjøutsikt fra loftstuen!

Soverom: Sjøhuset har ett soverom, samt hems på loft. Soverommet fremstår som romslig, og det er god plass til både dobbeltseng og klesskap. Hemsen på loftet har ikke målbar høyde, men er praktisk innredet med madrasser. Her er det muligheter for flere sengeplasser.

Uteområdet: Hver seksjon har egen del av brygge i front, samt terrasse ved entrè. To båtplasser til egen utrigger. Utrigger av skikkelig kvalitet på begge sider, gangbar (Tria Marina).

Fellesareal: Porsholmen blir opparbeidet med et svært flott fellesareal. Det er allerede anordnet to sandstrender og terrasse, i tillegg bygget lekeplass og steinmurer for inndeling av områdene. Fellesområdet blir forøvrig opparbeidet med grus, sand, gummimatter, betong og tre fordelt på de ulike områdene. Det vil muligens bli bygget et felles bygg med bod og grovdusj på utsiden for skylling av sand og støpt platting på 50-70 kvm med tak over (tiltaket kan bli finansiert via fellesgjeld)

Detaljer

Sjøhuset er over to plan og inneholder: Første etasje: Entrè, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og innredet rom/ bod. Andre etasje: Stue og soverom. Hems på loft.

Bygningsinformasjon

Fritidsbolig i bygning oppført med 3 enheter. 3 etasjer (med loft). Fundamenter av betong. Yttervegger i bindingsverk av tre, kledd med trepanel, 200 mm isolasjon. Saltak oppført som sperretak, tekket med betongtakstein. Vinduer og dører av PVC. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten: -Tekniske installasjoner: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift (vil bli utbedret ihht. forskrift før overtakelse til ny eier)

Primærrom

Fritidsbolig Bruksareal 1. etasje: 45 kvm 2. etasje: 45 kvm Primærrom 1. etasje: 41 kvm Stue/kjøkken, bad/vaskerom 2. etasje: 45 kvm Stue, soverom Sekundærrom 1. etasje: 4 kvm Bod

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg, annet fiskeri/ fangstbygging datert 2017.

Det ble i 2019 søkt om bruksendring til fritidsbolig. Karmøy kommune godkjenner søknaden om bruksendring til fritidsbolig. Søknaden regnes som fullstendig fra 25.07.2019. Søknaden gjelder bruksendring til fritidsbolig for prosjekt 6. Vedtak om ferdigattest kan ikke gis før følgende vilkår er oppfylt: - Eiendommen er reseksjonert. - Det skal foreligge brannprosjektering for hele Porsholmen. To brannhydranter skal være ferdigstilt. (brannprosjektering er ferdigstilt. Det er lagt opp til trådløst opplegg til felles sentral/ direktevarsling til brannvesen. - Opparbeidelse av lekeområdet, utendørsarealene, badeplass på land og badeområdene i sjø. - Det skal være opparbeidet seks parkeringsplasser for gjester og renovasjonsstasjon på gnr/ bnr 1/192 (er ferdigstilt) - Bruksrett til renovasjon og gjesteparkering på gnr/bnr 1/192 må være tinglyst. - Adkomstmulighet til renovasjon og gjesteparkering fra gnr/ bnr 1/36 må være tinglyst.

Selger har ansvar for at ferdigattest foreligger etter vilkår er oppfylt.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende fritidsbolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i stue/ kjøkken og bad i første etasje. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Flott beliggenhet på Porsholmen mellom Sævik og Salvøy i Veavågen. Det er kort avstand til fastlandet, og kun noen få sekunders tur i båt ut til holmen. Sentrum i Veavågen ligger en drøy kilometer fra Porsholmen med blant annet Coop Prix og andre spisemuligheter.

  Kavholmen ligger også i kort avstand fra eiendommen. Kavholmen er en svært populær holme for hele familien. Holmen byr på flotte grill- og bademuligheter med sandbunn.

  Fra Porsholmen er det muligheter for flere aktiviteter på sjøen, for eksempel tubekjøring, kajakk og paddleboard.

  Lauvesand og "Nymallorca" er strender som ligger i kort avstand fra Porsholmen.

  Adkomst

  Kjør nedover vea på Austre Veaveg. Ta til venstre inn på Østhusneset og videre til høyre mot Salvøy. Det vil bli anordnet gjesteparkering på gnr. 1 bnr. 36 og gnr. 1 bnr.192 på Ospøy (like over broen).

  Regulering

  Porsholmen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål, andre typer bebyggelse og anlegg, fritidsbebyggelse, lekeplass, småbåtanlegg i sjø og vassdrag med tilhørende strandsone, badeplass og uteoppholdsareal.

  • kr 2 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 84 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 074 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 950,- Felles bygningsforsikring samt avsetning til vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 5 887,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder avløp, eiendomsskatt og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi.

 • Diverse

  Det er felles parkeringsplass på Ospøy. Det blir laget 6 båtplasser for gjesteparkering på holmen. Det er mulig å leie fast båtplass på Ospøy for seksjon 6.

  Følgende møbler og inventar kan kjøpes med om ønskelig: - Utemøbler som står ute på bildene (nytt) - Dobbeltseng med sengesett (nytt) - Oppblåsbar seng på loft - Kommode på soverom (ny) - Ny høytrykkspyler (kun brukt til rengjøring på sjøhuset) - Tv- benk (ny) - Vinkelsofa med bord og teppe i loftstue (nytt) - Kombi vask og tørkemaksin (ny) - Spisebord med stoler (nytt) - Båt: Hobby GRP 14 fot, selvlensende med 40 hk Evinrude.

  Utdrag fra siste årsmøte: Styret ønsker mandat frå årsmøtet til å ta opp lån for sameiet. Alt etter utfall av sak om fellesbygg kan det være behov for opptak av 1.100.000 kroner for bygging av fellesbygg og tilbakebetaling av utestående utlagte utgift til utbygger. Fordeling av lån er henholdsvis på 600.000 for opptak av lån for tilbakebetaling av utestående til utbygger; utgiftene til dette låner er dekker opp av dagens felleskostnad på 950 kr. pr. mnd. Videre er det anslått mulig kostnad for fellesbygg på 500.000 kroner som ved realisering av låneopptak vil antas å gi en økning på månedlig fellesutgift på 150kr/ mnd. Forslag til vedtak: Årsmøtet godkjenner låneopptak på inntil kroner 1 100 000 for bygging av fellesbygg og tilbakebetaling av utlagte utgifter til utbygger Porsholmen Utbygging AS. Vedtak: Årsmøtet utsetter saken ang. låneopptak.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring, da selger er et foretak(juridisk person). Ved en evt. oppløsning/konkurs av selskapet vil det være begrenset anledning for å fremme et mangelskrav.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. mar. 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230350
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.