Rogalandgata 73B

Haugesund
Prisantydning

1 890 000,-

 • BRA90㎡
 • EierformAksje
 • Soverom3
 • Byggeår1953
 • Omkostninger7 400,-
 • Totalpris2 075 074,-
 • Felles/mnd3 374,-

Innholdsrikt rekkehus over 3 plan - Sentral beliggenhet - Stort uinnredet loft & kjekk kjellerstue!

Visning

tirsdag 28 mai

17:00-18:00

Påmelding
Beskrivelse

Stue i god størrelse. Store vindusflater vendt mot sørvest, gir godt med lys. God plass til større spise- og sittegruppe. Utgang til terrasse og felles hage. Mulighet for å sette inn vedovn, om ønskelig. Parkett på gulvet og tapetserte vegger.

Innholdsrikt kjøkken med eldre innredning. Delvis fliset over benkeplate. Godt med skap- og benkeplass og plass til et mindre spisebord. Frittstående hvitevarer inkludert i handelen, det gis av selger ingen garanti.

I kjelleren har du kjellerstue med ny parkett på gulvet. Et utrolig kjekt areal, enten som ekstra stue, lekerom eller hobbyrom. Vaskerom med VVs, opplegg til vaskemaskin og noe lagringsplass. Snekkerbod med snekkerbenk, godt med lagringsplass her.

I andre etasje er det tre soverom, alle i gode størrelser. Soverom 1: Parkett, panel, garderobeskap. Soverom 2: Parkett, panel på vegg og tak, garderobeskap. Soverom 3: Parkett, panel på vegg og tak, garderobeskap, samt trapp opp til loft.

Loftet er et stort areal med god takhøyde. Mange muligheter her!

Bad med baderomsbelegg på gulvet. Varmelampe montert på vegg. Gulvstående toalett, dusjkabinett og vask i seksjon. Oppbevaringsskap montert på vegg.

Gang med parkett, garderobeskap og sikringsskap med automatsikringer.

Bygningsinformasjon

Huset bærer preg av varierende alder og kvalitet. Borettslaget har utvendig vedlikehold og det fremstår som det er blitt utført en del arbeid rundt år 2006/07. Vinduer ble ikke skiftet og disse står nå for tur, i følge selger. Vinduer i 2.etasje er planlagt byttet nå i sommer (2024).

Grunnmur i betong. Denne er i hovedsak skjult av terreng. Kledning og vinduer i treverk. Tak er tekket med takplater med takstein mønster. Det er montert snøfanger over inngang, men ikke over terrasse.

Alle interessenter oppfordres på det sterkeste å lese vedlagt tilstandsrapport i sin helhet før visning. Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK - TG 3: Utvendig > Vinduer Utvendig > Dører Våtrom > 2 etasje > Bad > Generell Kjøkken > 1 etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG 2: Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Overflater Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK - TG 2: Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Radon Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Innvendige trapper Kjøkken > 1 etasje > Kjøkken > Avtrekk Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT - TG IU: Innvendig > Pipe og ildsted

Megler har mottatt bygningstegninger som avviker fra slik boligen fremstår innredet i dag. følgende rom er ikke godkjent til rom for varig opphold: Kjellerstue. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg - 8stk. våningshus, datert 30.03.1951.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Det er mulig å etablere vedovn i stue.

 • Beliggenhet

  Sentral og attraktiv beliggenhet i Haugesund. Her har en gangavstand til sentrum og byens fasiliteter. Kort vei til dagligvarebutikk, skole, barnehager, idrettsanlegg, turområder, Haugesund sykehus, høyskolen, treningssenter m.m. Gode bussforbindelser et steinkast unna.

  Adkomst

  En kan åpne annonsen på Finn.no, på annonsen høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 890 000,- (Prisantydning)
  • 177 674,- andel fellesgjeld pr. dato 2. mai 2024
  • 2 067 674,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 500,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.400,-
  • kr 7 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 075 074,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 374,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommune avgifter og Altibox.Fra den 01.06.2024 vil felleskostnader per måned utgjøre kr.3.700,-.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 20.04.2024 og selgers Egenerklæring datert 07.05.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240205
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.