Skånasund 13

Etne
Prisantydning

2 390 000,-

 • BRA94㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2012
 • Omkostninger73 480,-
 • Totalpris2 463 480,-

Skånevik sentrum: Enebolig / hytte med båtplass

Beskrivelse

Innlagt Altibox Det er pipe, som gir mulighet for vedovn om ønskelig. Utvendig vannkrane. Stikkontakter, utebelysning og varmeovn på terrassen. Asfaltert rundt huset.

Detaljer

Skiferbelagt platting i adkomsten og stor treterrasse med høye rekkverk for skjerming mot innsyn. Det er også gjennomgang til fremsiden av huset og en liten utvendig bod på terrassen.

Det er tak over inngangspartiet og en utvendig bod like ved ytterdøra. Den utvendige boda har laminatgulv, fastmonterte hyller, luke til kaldloft, innlagt lys og stikkontakter samt mulighet for å ha ekstra kjøleskap/frys etc.

Inngang til stue/kjøkken/gang med åpen løsning og eikeparkett på gulv. Skyvedør mot trappa som gir en liten bodplass under der.

Vaskerom/wc med fliser på gulv, utslagsvask, wc, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Her er både varmtvannsbereder, rør-i-rør skap og sikringsskap plassert.

Kjøkkeninnredning med laminatbenkeplate med halvannen nedfelt vask og skaper helt til taket og under benkeplata. Integrert stekeovn med keramisk koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap som medfølger.

Stua har utgang til terrasse på fremsiden. Der er det pergola glasstak over sittegruppa. Tapetserte vegger. Panelovn.

Trapp opp fra stua til gang med eikeparkett, panelovn og persienner i vindu.

3 Soverom med eikeparkett, persienner i vindu og tapetserte vegger.

Lita loftstue/trappeoppgang.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, våtromstapet på vegger, vegghengt toalett, baderomsinnredning med fire underskap og to speilskap samt lys over speil. Dusjkabinett, med regnvannsdusj.

Bygningsinformasjon

Trolig støpt plate mot grunn. Veggene har trekonstruksjon av bindingsverk. Betongtakstein på tak. Takrenner og nedløp i aluminium.

Boligen er oppført i 2011/2012, men er byggemeldt før tek-10 og holder derfor tek-97 forskrifter.

I tilstandsrapport fra takstmann som er vedlagt denne salgsoppgaven så fremkommer det følgende TG3 avvik: - Brannteknisk forhold. Det mangler brannslukker og røykvarslere. Kostnadsestimat under kr 10 000,-.

Konstruksjoner som ikk er undersøkt: - Takkonstruksjon /loft. Hele konstruksjonen er gjenbygget og derfor ikke undersøkt.

TG2 avvik som kan kreve tiltak:; - Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 og 20 mm innenfor en lengde på 2m. - Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Kostnadsestimat under kr 10 000,-. - Skyvedør vaskerommet: Skade på dørbladet etter lås og hakk på utsiden. Kostnadsestimat under kr 10 000,-. - Vannledninger: Evt. lekkasjevann fra rør-i-rør system ledes ikke til sluk. Det er lekkasje på 1t-kobling i rør-i-rør skap. Kostnadsestimat under kr 10 000,-. - Elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anbefales kontroll på generelt grunnlag. Kostnadsestimat under kr 10 000,-.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er: - Vaskerom og bad.

Primærrom

Enebolig/hytte Bruksareal 1. etasje: 50 kvm Stue/kjøkken, vaskerom og bod. 2. etasje: 44 kvm Gang, bad og 3 soverom. Primærrom 1. etasje: 44 kvm Stue/kjøkken og vaskerom. 2. etasje: 44 kvm Gang, bad og 3 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Avløp til felles privat septiktank som hører til hele nabolaget. Privat vann fra Skånevik Vassverk.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Boligen har pipe men ikke ildsted. Det er mulig å sette inn vedovn om en skulle ønske. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende på Skålnes med gangavstand til Skånevik sentrum med butikker, kafeer, hotell, bensinstasjon (bil og båt), ferjeleie til Utåker m.m. Avstand til Odda og Haugesund er ca. 80 km. Avstand fra huset til bussholdeplass for buss til Odda og til Haugesund er ca. 300m.

  I Skånevik kan en hele året nyte den umiddelbare tilgangen til sjøen eller fjellturer i den omliggende flotte naturen. Om vinteren kan en ta i bruk Røldal skisenter ca 50 minutter kjøring unna. Sommerstid kan Skånevik blant annet tilby Bluesfestival, Torgdagene og Pippifestival som er kjekt for store og små.

  I disse dager er det stor spenning i Skånevik da alle gleder seg til det nye oppvarmede utendørs svømmebassenget, som er under bygging, er forventet ferdigstilt i løpet av sommeren 2023.

  Adkomst

  Når man ankommer Skånevik fra øst kjører man forbi hotellet i Skånevik sentrum og holmen som kalles Peparen. Man tar så første vei til høyre inn til Skånasund. Ta så inn mellom prosjektet og det store røde bygget og parker her. Adkomst til leiligheten fra østsiden av prosjektet.

  Regulering

  Regulert til kombinert bolig/kontor/forretning. Kan brukes som fritidsbolig om man ønsker da det ikke er boplikt i Etne Kommune.

  • kr 2 390 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 73 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 463 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 922,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg så kommer årlig vannavgift til Skånevik vassverk.

  Ligningsverdi

  kr 595 150,- for 2021

 • Diverse

  Kontigent for velforeningen er i dag 1500kr per år og 1000kr per år for båtforeningen .

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 30.05.2023 og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230203
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.