Skigardsvegen 3

Sveio
Prisantydning

3 990 000,-

 • BRA109㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2023
 • Omkostninger116 900,-
 • Totalpris4 106 900,-

Nyoppført, innbydende og påkostet fritidsbolig - Landlig og idyllisk beliggenhet - Rett til båtplass

Beskrivelse

Påkostet og gjennomført fritidsbolig som er smakfullt innredet og har en praktisk planløsning. Det er hovedsaklig laminat og fliser på gulv, og flis og gips på vegger.

Gang med plass til å henge fra seg sko- og yttertøy. Her er det flislagt med varme i gulv.

Helfliset gjestetoalett kombinert vaskerom like ved inngangen. Servant med pen baderomsinnredning, speil, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og varmtvannstank.

Lys og trivelig stue og kjøkken i åpen løsning. Store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp og en får nyte utsikten. Utgang til stor og kjekk terrasse med utsikt og sol. I stuen har en ekstra takhøyde som gir god romfølelse. Det er montert varmepumpe som gir lun og god varme i hele hytta. Smakfull kjøkkeninnredning fra Kvik med god skap- og benkeplass og tilhørende hvitevarer. God plass til både sofa og spisegruppe for å samle familien.

Lekkert helfliset baderom med varme i gulv. Servant med pen baderomsinnredning, speil, dusjhjørne, vegghengt toalett og mulighet for badekar.

Det er to gode soverom i hovedetasjen.

Kjekk loftstue med god takhøyde og store vindusflater. Godt med lysinnslipp og flott utsikt.

Lyst og fint soverom.

Detaljer

Nyoppført, innbydende og gjennomført fritidsbolig. Hytta består av første etasje og loft og inneholder: Første etasje: Gang, stue og kjøkken, bad, 2 soverom og vaskerom/wc. Loft: Loftstue og soverom. Utvendig bod.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av fritidsbolig med 1. etasje og loft. Grunnmur av isoblokker (betong og EPS). Avsluttet utvendig med fibersementplater. Veggene er oppført i bindingsverkskonstruksjon. Fasader kledd med stående og liggende bordkledning. Takkonstruksjon av tre. Utført som pulttak. Tekket med asfalttaktekking. Vinduer av tre. Isolerglass. Utvendig beslått med aluminiumsprofiler. Ytterdører av tre. Isolerglass. Fritidsboligen er nylig oppført og fremstår uten nevneverdig slitasje. Beskrivelse er hentet fra takstmanns tilstandsrapport. Se ellers rapporten for mer informasjon.

Det er foretatt en tilstandsrapport for å avdekke boligens tilstand. I rapporten gis det tilstandsgrader etter symptomer på tilstandssvekkelser fra "ingen avvik" (TG0) til " store eller alvorlige avvik" (TG3). De forhold som er blitt merket med TG3 og TG 2 er beskrevet under. For bygningsdeler som er gitt TG3, hvor det er påregnelig med tiltak, er det satt et estimert kostnadsintervall (se rapport for mer info). Interessenter oppfordres likevel til å lese rapporten i sin helhet for et mer sammensatt bilde av boligens tilstand. Under "tiltak" beskriver rapporten hva som skal til for å få den aktuelle bygningsdelen til TG0/1 eller det som står beskrevet.

TG 2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - Utvendig > Vinduer - Innvendig > Innvendige trapper - Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling - Tekniske installasjoner > Avløpsrør

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 21.05.2024. Dokumentet kan leses hos megler.

Byggansvarlig vil utstede ferdigattest når det felles renseanlegget er ferdig oppgradert med større kapasitet. Dersom byggansvarlig skulle gå konkurs før ferdigattest er utstedt vil det kunne bli vanskelig å få ferdigattest på bygget. Kjøper overtar denne risikoen.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik i felles anlegg.

Tilkomst fra privat vei. Avtalen er tinglyst.

 • Beliggenhet

  Eiendommen er beliggende i landlige og naturskjønne omgivelser på Fagerland, Auklandshamn. Feltet er bestående av boliger i første del og fritidsboliger på nederste del. Flott beliggenhet høyt i terrenget med gode solforhold og noe utsikt.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område som er regulert til fritidsbolig. Planstatus: Reguleringsplanen med planID 2022001 sine føresegner gjeld. Dersom føresegner manglar gjeld kommuneplanen sine føresegner i tillegg.

  Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 3 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 116 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 106 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er ikke beregnet på eiendom. Avgifter vil tilfalle når eiendom tas i bruk. Se kommunen nettsider for standard priser.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 50% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det medfølger en båtplass - avtalen er ikke tinglyst. Utdrag fra kjøpekontrakt med nåværende eier og grunneier. "- En stk båtplass i kommende bryggeanlegg. Regulære kontraktsmessige forhold vil gjelde mtp årsleie. Båtplassen fordrer sluttført med ny reguleringsplanog løyve fra kommune/fylkeskommune. - Det garanteres for en stk båtplass ved trebrygge v/båtopptrekk i mellomperiode til overstående kulepunkt er sluttført/myndighetbehandlet. " Ny eier må selv besørge videre formalisering av denne avtale.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport datert og selgers egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 27. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 01230668
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.