Skjoldastraumsvegen 1076

Tysvær
Prisantydning

7 500 000,-

 • BRA179㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1918
 • Omkostninger204 650,-
 • Totalpris7 704 650,-

Fritidseiendom - "Ei perla med alt" rett innenfor slusene i attraktive Skjoldastraumen

Beskrivelse

Innvendig god standard med flott enstavs parkett og skiferfliser på gulv og fint kjøkken m/integrerte hvitevarer og bad med fliser og varme i gulv. Utvendig er det meste tatt av kledning, vinduer, tak og hele hagen ble også tatt i 2010 +-.

Detaljer

Fritidseiendommen inneholder i hovedetasje: entrè/trapperom, 2 stuer, spisestue, kjøkken, bad. Loftsetasje inneholder 2 (3) soverom, walk in closet og loftstue/loftsrom. Kjeller inneholder kjellerom, vaskerom og bod. Naust, redskapshus og garasje.

Bygningsinformasjon

Kommunen har ikke opprinnlige bygningstegninger i sitt arkiv. Megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som opprinnelig var godkjent innredet i boligen.

Kjeller har grunnmur i naturstein. Huset for øvrig er oppført i treverk, men enkelte vinduer i pvc. På tak er det betongstein.

Samtlige interessenter oppfordres å sette seg nøye inn i vedlagt tilstandsrapport. Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport/ oppsummering av avvik:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK TG3:

Etasjeskille/gulv mot grunn. Boligen har støpt plate mot grunn. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk. Takstmann undersøker skjevheter med laser og måler på listverk til vegg. Innbo eller lokale skjevhet gjør at skjevheter derfor vurderes omtrentlig, men gir en god indikasjon på boligens tilstand. Eldre byggverk har ofte ikke dampsperre mot terreng og naturlig bakkefukt må derfor kunne forventes. Vurdering av avvik: • Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ca 3-4 cm skjevhet i bygget. (Gjelder ikke påbygg) Konsekvens/tiltak: • For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK TG2:

Utvendig > Veggkonstruksjon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Krypkjeller Innvendig > Innvendige dører Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Se vedlagt takst for nærmere beskrivelse

Ferdigattest

Det er gitt ferdigattest på "Tilbygg til bustadhus" 27.03.2017. Det foreligger ferdigattest på "Tilbygg til sjøhus-halvtak datert 10.09.2013. Naust er registrert i matrikkel som "Tatt i bruk".

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på opprinnelig bolig. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann. Privat avløpsanlegg. Dersom det er avvik på anlegget kan kommunen, som er forurensingsmyndighet, pålegge eier oppgradering av anlegget i henhold til dagens krav eller påkobling til kommunalt avløpsanlegg.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyr. Varmekabler på bad og i stuen som er påbygget i nyere tid. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i idylliske omgivelser i sjøkanten, rett innenfor slusen i Skjoldastraumen. Kun 20-25 minutter til Haugesund.

  Adkomst

  Kjør E-134 østover og ta til høyre i rundkjøring v/Grinde. Forsett til Skjoldastraumen. Ta første vei til venstre etter kirken og gårdsplass er rett etter den gamle skolen på venstre side.

  Regulering

  Eiendommen ligger ihht. kommunedelplan i område for nåværende boligbebyggelse med hensyn friluftsliv.

  • kr 7 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 204 650,- (Omkostninger totalt)
  • kr 7 704 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 515,- pr. 2024. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon til HIM på kr. 3411,- pr år(std. abonnement).

  Ligningsverdi

  kr 468 533,- for 2021

 • Diverse

  Mye av utstyr og innbo kan medfølge, dette avklares før budaksept.

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01240208
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.