Smedasundet 19C

Haugesund
Prisantydning

2 250 000,-

Solgt
 • BRA81㎡
 • EierformAndel
 • Soverom2
 • Byggeår2008
 • Omkostninger15 631,-
 • Totalpris3 872 593,-
 • Felles/mnd15 945,-

Søre bydel - Unik leilighet med panoramautsikt over Karmsundet - To terrasser - Garasjeplass - IN-ORDNING!

Beskrivelse

Stue og kjøkken i åpen løsning med en fin flyt mellom det delvis åpne kjøkkenet, spisestuedelen og dagligstuen. Hele fasaden mot vest består av gulv-til-tak-vinduer, som gir en spektakulær utsikt over Karmsundet og skaper en herlig atmosfære. Et levende maleri som endrer seg i takt med været utenfor, og gir følelsen av å ha havet rett inn i stua.

Kjøkkenet har en lekker innredning med integrerte Miele hvitevarer, inkludert stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap.

Fra stuen har du utgang til en romslig balkong gjennom en terrassedør. Her er det plass til en stor sittegruppe, og stuen er ellers stor nok til å romme både en stor spisegruppe og sittegruppe.

Innenfor ytterdøren finner du en praktisk gang med skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy.

Leiligheten har et flott helfliset bad med varmekabler, dusjnisje, vegghengt toalett og vask i seksjon. Badet har også en skyvedør som skjuler vaskemaskin og tørketrommel.

I tillegg er det et praktisk gjestetoalett med flislagt gulv og varmekabler, vegghengt toalett og en liten vask i seksjon.

Leiligheten har to romslige soverom. Hovedsoverommet har en luftebalkong og to garderobeskap.

Det er også en innvendig bod med flislagt gulv, hyller til oppbevaring og ny VVS.

Malte slette overflater og flott eikeparkett på gulvene.

Fasiliteter som gjesterom og trimrom felles for sameiet.

Det er via selger anledning å kjøpe båtplass, plassert like nedenfor leiligheten. Konferer megler for mer informasjon.

Bygningsinformasjon

Beskrivelse av eiendommen hentet fra takstmanns tilstandsrapport: Leilighet 1 etasje over bakkeplan. Leiligheten fremstår i normal god stand tatt alder i betraktning. Alder tilsier et noe bruksmerker må kunne forventes samt normal elde. Det er ingen vesentlige anmerkninger i rapport, men naturlig vedlikehold må kunne forventes. Utvendig - Bygget er i hovedsak oppført i mur, tegl og fasadeplater. Bygget fremstår som velholdt og i normal stand tatt alder i betraktning. Det er sameiet som har utvendig vedlikehold. Innvendig - Leiligheten har parkett på gulv og malte overflater. Tatt alder i betraktning fremstår leiligheten i normal stand. Tekniske installasjoner - Automatsikringer. Sprinkel-anlegg. Dør-telefon m/ åpner.

Oppsummering av avvik, hentet fra takstmanns tilstandsrapport. Alle interessenter oppfordres til å lese den vedlagte tilstandsrapporten i sin helhet. AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG 2: Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK - TG 2: Våtrom > 2 Etasje > Bad > Overflater Gulv Våtrom > 2 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg - leilighetsbygg datert 24.06.2011.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Styret kan gi tillatelse til fremleie inntil 3år. Under spesielle forhold kan styret gi ytterligere forlengelser. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt i Haugesund. Beliggenheten i bygget gir deg en fantastisk utsikt til Karmsundet og følelsen av å bo helt i sjøkanten. Gode sol- og utsiktsforhold. Lett adkomst med heis. Maritim beliggenhet med nærhet til sjøen, like utenfor sentrumskjernen og dermed gangavstand til alle byens tilbud. Her finner du det du trenger; kjøpesenter, uteliv, butikker, treningssenter osv. Her ligger alt til rette for et urbant liv i Haugesund!

  Adkomst

  Bygget helt ytterst. Inngang 19C.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 250 000,- (Prisantydning)
  • 1 606 962,- andel fellesgjeld pr. dato 23. mai 2024
  • 3 856 962,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Gebyr forhåndsprøving forkjøpsrett kr. 7.981,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.400,-
  • kr 15 631,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 872 593,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 15 945,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kabel-tv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 26.05.2024 og selgers Egenerklæring datert 30.05.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240239
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.