Spannavegen 115

Haugesund
Prisantydning

6 990 000,-

 • BRA199㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1955
 • Omkostninger191 900,-
 • Totalpris7 181 900,-

Modernisert kvalitetshus tegnet av Hesseberg og med høy standard

Beskrivelse
 • Boligen er nytapetsert med dyr tapet eller så er gipsen malt i fine farger.
 • Selvrensende vinduer på kjøkken og langs hele fronten av huset (stuene).
 • Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Alle vinduer er byttet i 2021.
 • Terrasse er bygget i 2021.
 • Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Dør til stue er original og fra byggeår, men dører for øvrig er fra 2021.
 • Kvikk har levert innredning på det ene soverommet i loftsetasjen.
 • Kvikk har levert kjøkkeninnredningen.
 • Innredningen på vaskerommet er fra Kvikk.
 • Baderomsseksjon på hovedbad er fra Frøland Flis. Badet i loftsetasjen er levert av Kvikk.
 • Dusjen på badet på loft er fra Tindeland. Kvikk leverte seksjonen.
 • I første etasjen er det Tindeland som har levert innredningen på badet.
 • In Design har levert garderobeinnredning i garderoberommet.
 • Royal har levert plissè gardiner (mørk grå farge).
 • Innlagt fiber.
 • Varmekabler i hele hovedetasjen.
 • Mesteparten av belysning som lamper tak/vegg og leselamper i huset er levert av In Design.
 • NB: Lampen til spisebordet vil ikke medfølge handelen selv om den er fastmontert. Vil fjernes skånsomt.
 • Aluminium takrenner.
 • Dreneringen er fra 2021.
 • Hesseberg var arkitekt da huset ble bygd. Hans detaljer inne. Boligen ble tilbygget ved bruk av Tor Gunnar Isdahl for tegninger. Boligens andre etasje ble da utvidet med soverom, garderobe og bad samt at kjøkken og stue ble utvidet. Pluss at hele den utvendige fasaden ble omsøkt og modernisert. Hallgeir Aasbø var byggmester på hele prosjektet.
 • Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten fra feier som var på siste utførte tilsyn 31.08.2023.
Detaljer
 1. Etg.: Støpt plate foran og tett tak over inngangspartiet.

Inngang til hall med 60*60 fliser på gulv, varmekabler, nytapetserte vegger og trapp opp til hovedetasjen.

Vaskerom med bi-inngang, 60*60 fliser, varmekabler, dobbel plassbygget skyvedørsgarderobe med innredning, spotter i tak, benkeplate over vaskemaskin og tørketrommel, hundedusj og fastmontert skap. El vifte. Krypkjeller med tilgang fra luke i skyvedørsgarderoben i vaskerommet. Innlagt belysning, tregulv og hyller for oppbevaring. Gir tilgang for å inspisere rør. Krypkjelleren gir et godt inntrykk og kan enkelt inspiseres på visning.

WC med 60*60 fliser, vegghengt toalett, liten servant med underskap og speil og spott i tak. Varmtvannsbereder er plassert her.

 1. Etg.: Nydelig trapp med trappeteppe i Sisal Rib opp til kjøkken med en stavs eikeparkett og trapp videre opp, samt blyinnfattet dør inn til stue. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer som induksjon koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og stor underlimt vask i lys benkeplate. Plissè gardiner i vinduer. Varmekabler i gulv på kjøkken. Mange innebygde skap, spotter og flotte fastmonterte lamper/belysning.

Bad med 90*90 fliser på gulv, varmekabler, vegghengt toalett, stor dobbel moderne servant med underskuffer, stort speil med int. lys, romslig dusj med baderomsplater inni dusjen og regnvannsdusj.

Skyvedør fra badet og inn til et godt garderoberom med en stavs parkett på gulv. Garderoberommet har fin innredning uten fronter samt kommoder som medfølger. Utgang til hagen fra garderoberommet.

Skyvedør fra garderoberommet og inn til et dobbelt soverom med en stavs parkett, malte gipsplater på vegger og tak samt fastmonterte leselamper.

Spisestue med en stavs parkett, tapetserte vegger, vedovn med glassfront og nydelig listverk.

Åpen løsning fra spisestue inn til TV stue som har utgang til treterrasse og hage på baksiden av boligen. Treterrassen er lun og skjermet med ly mot nordavind og vestavind. Sol hele dagen i hagen.

Det er også åpen løsning fra spisestua motsatt vei og inn til storstue med åpen peis, en stavs parkett, varmekabler i gulv, breie vinduskarmer for potteplanter og TV krok.

Loft: Teppelagt trapp med Sisal Rib opp til loftstue med utsikt til Karmsund bro i sør og til havet i nord. Plissè gardiner i loftstua. Klesbod. Nydelig blyinnfattet vindu fra trappa inn til garderoben (ikke gjennomsikt).

Bad med flislagt gulv med varmekabler, dusjhjørne med glassdører, vifte, spotter, vegghengt toalett, moderne servant med fire underskap og plissé gardiner i vindu.

To doble soverom med en stavs eikeparkett, malte vegger, kott i knevegg og plissè gardiner i vindu. Det ene soverommet har sovealkove.

Utvendig: Utvendig stor bod med garasjeport med portåpner, innlagt belysning, støpt gulv og stikkontakter. Passer godt til oppbevaring av sykler, motorsykler, barnevogner etc.

Bygningsinformasjon

Det er byggegrunn av fjell. (Synlig i krypkjeller). Bygningen har grunnmur i betongstein. Denne er synlig i krypkjeller og garasje. Fasade i treverk og fasade plater. Fasade fremstår som total renovert i 2021. (Det er ikke synlig fuktsikring på grunnmuren). Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Konstruksjon har noe varierende alder da huset er påbygget ved flere anledninger. Konstruksjon er generelt av eldre dato med unntak av påbygg mot øst. Tak er tekket med betongstein. Takstein er lagt ny i 2021.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 store eller alvorlige avvik: Utvendig > Utvendige trapper. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000. Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Våtrom > 1 Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom.

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: Innvendig > Innvendige trapper.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Krypkjeller Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt

Våtrom > Loft > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 1 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt

Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Tomteforhold > Terrengforhold Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for "forandringer" datert 26.02.1975.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og fasadeendring datert 08.10.2022.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Kommunal vei, vann og kloakk.

Oppvarming

Boligen har mursteinspipe, vedovn og åpen peis i stue. Varmepumpe. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Porshaug/ Hemmingstad i Haugesund kommune, ca. 2,5 km. fra Haugesund sentrum. Fra eiendommen er det ca. 10 min gangavstand til Rossabø barneskole, 18 min gange til Havåsen ungdomsskole og kort vei til flere barnehager. Haugland videregående og Karmsund videregående ligger også i nærområdet. Kollektivtilbudet på Hemmingstad består av buss og nærmeste bussholdeplass er Hemmingstad kultursenter, ca. 3 min gange fra boligen. Like i nærheten finner du Haugarhallen som er byens tredje største fotballhall. Ved sentrum ligger Haugesund idrettspark med et svært moderne anlegg. Kommunen har investert store summer i idrett de siste årene, og dette gjenspeiler seg i anleggene. Nærmeste dagligvare er Rema 1000 og Coop Ekstra, men det er også kort vei til handlesenter på Raglamyr og Amanda Storsenter.

  Adkomst

  Kjører man sørover i Spannavegen får man boligen på venstre side av veien.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål. RL 1063 som gjelder.

  • kr 6 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 191 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 7 181 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 30 575,- pr. 2023. Avløp 13 297,40 kr Eiendomsskatt 5 885,00 kr Feiing 486,00 kr Vann 10 906,28 kr.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 10.05.2024 og selgers Egenerklæring datert 27.05.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 10. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240089
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.