Storasundgata 101F

Haugesund
Prisantydning

2 990 000,-

 • BRA120㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1971
 • Omkostninger91 900,-
 • Totalpris3 081 900,-

Rossabø - Atriumshus med alt på 1 plan - Lun, usjenert og solrik hage - Garasjeplass

Visning

mandag 27 mai

16:00-17:00

Påmelding
Beskrivelse

Boligen er vedlikeholdt ved behov ref. vedlagte tilstandsrapport. Bad utvidet og modernisert ca 2007. Dusjkabinett, vegghengt WC, ny seksjon/speil. Kabler under gulvbelegg. Kjøkken med eldre innredning, fliser under overskap. Vaskeromdel med nyere varmtvannsbereder ca 200 liter og opplegg vaskemaskin. Rustikke fliser med varmekabler under på gulv i entré og gang, parkett i stue. Forøvrig belegg eller laminat. Malte vegger, fliser på bad. Malte himlinger/takplater, panel i snekkerbod. Nyere peisovn i stue, vedskjul i atrium. Selger opplyser at vinduer er skiftet i sin eiertid. Skyvedør til atrium skiftet i 2024. El-tavle med skrusikringer i gang. Takhøyde i stue er foret ned på grunn av tilleggsisolering. Fra tilstandsrapporten side 15: Takhøyde i stue ble målt til 2,3 meter. Standard etasjehøyde er 2,4 meter.

Detaljer

(BRA-i): Vindfang , Gang med garderobe, Soverom med utgang atrium , Soverom 2, Bod m. luke til krypkjeller, Bad , Stue m. spisestuedel (opprinnelig soverom 3) - skyvedør til atrium, Kjøkken med vaskeromdel. avdelt med terskel. (BRA-e): Utvendig snekkerbod.

Bygningsinformasjon

Taktekkingen er av pvc-duk. Taket over utvendig bod er tekket med metallplater, med takpanneprofil. Takrenner og nedløp av plast. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon og av plasstøpt betong. Utvendig malt mur og kledd med stående bordkledning. Flat takkonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Malt hovedytterdør av tre. Malt terrassedør av tre med 2-lags glass i soverom. Malt ytterdør av tre i innvendig bod. Skyvedør i stue ble byttet i 2024 i følge eier. Terrasse på terreng av tre.

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Knutsen Takst datert 30.04.2024 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Ingen.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Tomteforhold > Oljetank

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Veggkonstruksjon Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Våtrom > Hovedetasje > Vaskerom > Ventilasjon Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Drenering

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Våtrom > Hovedetasje > Bad > Overflater Våtrom > Hovedetasje > Vaskerom > Overflater Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tomteforhold > Terrengforhold Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Peisovn type Wiking. Elektrisk oppvarming via varmekabler og panelovner. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Rolig beliggende i etablert boligområde på Rossabø med gangavstand til sentrum. Nærbutikk, barnehage, skole og turmuligheter i området. Bussholdeplass rett ved.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen ved Haugesunds Avis, ta opp Storasundgata og ta til venstre i krysset Spannavegen. Fortsett Storasundgata og ta til første vei til høyre. Parker på gjesteparkering bak garasjeanlegget.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål - konsentrert småhusbebyggelse. ID RL836 "Nord og nordøst for Rossabø skole, mellom Spannavegen og Storasundgata" med ikrafttredelse 22.02.1973.

  • kr 2 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 91 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 081 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 675,- pr. 2024. Inkl. eiendomsskatt, vann, avløp, feiing. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer avgifter til HIM kr 3.411 pr år (2024)

  Ligningsverdi

  kr 514 198,- for 2022

 • Diverse

  Boligeiere er forpliktet til å være medlem av foreningen "Atriumshusenes Vel".

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Niels Chr. Hald
 • Oppdragsnummer: 01240199
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.