Strandavegen 12

Sauda
Prisantydning

2 300 000,-

Solgt
 • BRA144㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1835
 • Omkostninger74 650,-
 • Totalpris2 374 650,-

Velholdt gårdshus fra 1835 med egen båtplass og flott utsikt. Kort rusletur til Sauda sentrum. 4 soverom

Detaljer

Velkommen til Strandavegen 12 som har historiske røtter fra før Sauda ble egen kommune. Huset er fra 1835, 7 år før Sauda ble skilt ut fra Suldal kommune. Med sin estetikk ønsker huset deg velkommen til en svunnen tid med moderne fasiliteter. Inneholder vindfang/hall med garderobeplass. Romslig godt soverom med utgang til terrassen og stue med vedovn gjør denne sonen til en egen avdeling. Stue - spisestue - kjøkken har en åpen vinkel løsning. Stuen har god plass og en flott peisovn. Husets spisestue gjør at man lett kan være 12 til bords uten at det føles trangt. Det er et romslig IKEA kjøkken og lekker blomstret tapet som står i stil til husets sjel. Her har man rikelig av skap og benkeplass. Oppvaskmaskin. Glassplate i sprutsone. Hele denne etasjen har synlig bjelkelag som forsterker husets historiske sus. Mot baksiden av huset er det et bislag. Loftetasjen består av mellomgang og 3 soverom hvor av to at disse er meget store. Utgang til altan. Underetasjen har lav takhøyde og har dermed ikke beregnbart areal. Denne etasjen består av praktiske boder til lagring av ski, sykler, kajakker etc, vaskerom og et toalett med servant. Eiendommen har vært gjenstand for betydelig oppussing med nyere elektrisk anlegg, rør, vinduer, kledning, rømningsstiger, pipehatter og tak. Eiendommen må oppleves for korrekt inntrykk.

Bygningsinformasjon

Boligen er trolig oppført med grunnmur av sparestein. Tømret veggkonstruksjon, kledd med liggende kledning. Taktekking av plater. Se for øvrig vedlagte rapport fra takstmann. I sin rapport har taktsmann gitt TG3 (Store eller alvorlige avvik) på følgende: Etasjeskille og gulv mot grunn på grunn av skjevheter. Gulv på bad på grunn av manglende fall og alder. Branntekniske forhold på grunn av at vanntåkeapparat er over 10 år gammelt. Terrengforhold på grunn av helning mot huset. Kommunen har ikke opprinnlige bygningstegninger i sitt arkiv. Megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som opprinnelig var godkjent innredet i boligen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Det er også en peisovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har en meget optimal beliggenhet like utenfor Sauda sentrum. Egen båtplass rett over veien. Kort rusletur til sentrum med butikker, cafeer, svømmebasseng m.m. Slettedalen skianlegg bare 19 kilometer (21 minutter i bil) unna har flotte preparerte løyper for langrenn og Svandalen skisenter ligger bare 7,5 kilometer (12 minutter i bil) unna. Sauda er et eldorado av turmuligheter hele året, sjekk ut.no for å se mulighetene.

  Adkomst

  Når du kommer fra Saudasjøen tar du av til venstre like etter Xl bygg, så til høyre. Ta til venstre i andre avkjørsel og eiendommen ligger rett frem.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen.

  • kr 2 300 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 74 650,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 374 650,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 16 100,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Det er montert vannmåler.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er tinglyst en båtplass i båthavna, denne rettighet følger videre til kjøper. Det er også tinglyst en parkeringsplass på bnr. 581 (der søppeldunkene står). Naboene, Strandavegen 14 og 16 kjører over denne eiendommen for å komme til sin eiendom. Det er ikke tinglyst, men denne rettigheten følger eiendommen videre.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport og selgers egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 4. jul. 2024

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01240240
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.