Strandgata 163

Haugesund
Prisantydning

990 000,-

 • BRA62㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår2006
 • Omkostninger7 650,-
 • Totalpris1 807 924,-
 • Felles/mnd9 283,-

Unik & flott andelsleilighet i hjertet av Haugesund sentrum - Parkering i garasje - Toppetasje med fantastisk utsikt!

Beskrivelse

Leiligheten, beliggende i byggets 4. etasje (bygget i bakgård) fremstår som moderne med tidsriktige fargevalg. Den har bl.a. eikeparkett på gulv, listefritt mot tak, stort flislagt bad, pent kjøkken med integrerte hvitevarer og store vindusflater i stuen vendt mot havet i vest. Leiligheten selges delvis møblert. Konferer megler for mer informasjon.

Romslig entre med stort garderobeskap og oppheng til yttertøy.

Stort soverom med vindu vendt mot gårdsrom, fri for trafikkstøy. Garderobeskap, dobbeltseng og nattbord medfølger.

Stor, flott kjøkkeninnredning. Integrert kjøleskap med fryser, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er montert lys over overskap.

Det er en åpen stue/kjøkken løsning. Lys og luftig stue med balkong og vinduer fra gulv til tak med flott utsikt. God plass til spise- og sittegruppe.

Stort helfliset bad med varmekabler i gulv. Opplegg og plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Dusjnisje, vegghengt toalett og servant med skap. Det er montert speil på vegg og det er downlights i taket. Vaskemaskin medfølger.

Det er mulighet å komme til leiligheten fra garasjen der en kjører inn fra Strandgaten. Bakgården er godt tilbaketrukket og usjenert for andre enn beboerne. Bakgården har sittegrupper for å samle både familie og venner utenfor.

Stor sportsbod og parkering i lukket anlegg.

Detaljer

Entré, soverom, bad, stue og kjøkken i åpen løsning.

Bygningsinformasjon

Fasade er i mur/betonr og fasade plater. Tatt byggeår i betraktning holder leiligheten normal standard og har parkett på gulv og flislagt bad. Det er enkelte anmerkninger i tilstandsrapporten, men ingen anses som vestlige pr dd.

Summering av TG2-3 hentet fra takstmanns tilstandsrapport. Interessenter oppfordres å lese tilstandsrapporten i sin helhet før visning.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK - TG3: Tekniske installasjoner - Vannledninger: Rør-i-rør skap mm burde vært lettere tilgjenglig og merket. For å komme til skapet mm må speil over wc fjernes. Kjøper vurderer selv om tiltak er nødvendig, men det anbefales.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT - TG IU: Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Våtrom - 4.etasje - Bad - Overflater vegger og himling: Tg settes pga naturlig elde og slitasje. Tiltak anses ikke som nødvendig, men bad er i sluttfasen på forventet levetid.

Våtrom - 3.etasje - Bad - Sanitærutstyr og innredning: Tg pga normal elde og slitasje. Det er ikke behov for tiltak pr dd.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK - TG2: Innvendig - Innvendige dører: Skyvedør mellom stur og entre har noe mer bruksmerker enn normalt. Det er noe skjønnsmessig vurdering om tiltak anses nødvendig.

Våtrom - 4.etasje - Bad - Overflater gulv: Tg pga normal elde og slitasje. Tiltak anses ikke nødvendig pr dd.

Våtrom - 4.etasje - Bad - Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.01.2013.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet midt i Haugesund sentrum med umiddelbar nærhet til alt av servicetilbud byen har å tilby!

  Bank, dagligvare, apotek, vinmonopol, spisesteder og kafeer i gangavstand fra leiligheten.

  Adkomst

  Inngang fra Haraldsgata 166. Leiligheten ligger i 4.etasje med tilkomst fra utvendig trapp (første til venstre) i bakgård.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i område omfattet av sentrumsplanen.

  • kr 990 000,- (Prisantydning)
  • 810 274,- andel fellesgjeld pr. dato 12. jan. 2024
  • 1 800 274,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.400,-
  • kr 7 650,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 807 924,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 9 283,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, drift og vedlikehold av fellesareal, felles bygningsforsikring og TV/internett (GET/Telia).

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter for vann/avløp blir fakturert eier etter forbruk. Ved salg må disse avregnes direkte mellom selger og kjøper. Kommunale avgifter blir sendt til beboer i post pr kvartal.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 26.01.2024 og selgers Egenerklæring datert 12.01.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. mar. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240012
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.