Strandgata 52

Haugesund
Prisantydning

4 390 000,-

Solgt
 • BRA117㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1993
 • Omkostninger121 500,-
 • Totalpris4 511 500,-
 • Felles/mnd4 145,-

3-roms leilighet (117m2) med maritim beliggenhet helt i sjøkanten - Trappefri adkomst - Nydelig utsikt til Smedasundet!

Beskrivelse

Stue i god størrelse, med store vindusflater. Her har man full kontroll over båttrafikken som går i Smedasundet - et levende maleri midt i stua. Det er rikelig med plass til både sittegruppe og spisegruppe.

Utgang til balkong med flotte fliser. Ny terrassedør. Sameiet har også montert et flott nytt glassrekkverk, som gir utvidet utsikt mot Smedasundet.

Gulvet i leiligheten (stue/kjøkken og gang) er pusset ned, lagt på hvit dekor og behandlet med hardvoksolje. En nydelig eikeparkett.

Innholdsrikt kjøkken med integrerte hvitevarer. God skap- og benkeplass, og fliser over benkeplaten.

Entré med skyvedørsgarderobe og plassbygd garderobe med praktisk sittebenk. Nyrenovert gjestetoalett med fliser på gulvet og tapet på veggene. Moderne toalett og servant.

Helfliset bad med flotte detaljer. Varmekabler i gulvet. Dobbelvask med god oppbevaring, romslig dusjnisje, vegghengt toalett og oppbevaringsskap. Et stort vindu gir mye naturlig lys på badet. Speil montert i flisene.

Leiligheten har to store soverom med god plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe. Leiligheten er opprinnelig tegnet som en 4-roms leilighet, og det er mulighet for å dele av for å få tre soverom.

Vaskerom med arbeidsbenk, oppbevaringsløsninger, utslagsvask og brannslange. Opplegg for vaskemaskin. Nyere varmtvannsbereder. Sluk i gulvet.

Bod i god størrelse til oppbevaring.

Periodevis mulighet for å leie garasjeplass, konferer megler for mer informasjon. Skal garasjeplass selges er det vedtektsfestet at beboere i sameiet har forkjøpsrett. Varmekabler lagt i bakken ned til bygget.

Bygningsinformasjon

Bygget er oppført i betong og treverk. Fasade bærer noe preg av naturlig vær slitasje og er moden for vask/maling. Vinduer og terrasse dør samt rekkverk på balkong er skiftet og fremstår i stor grad som nytt.

Samtlige interessenter oppfordres å sette seg nøye inn i vedlagt tilstandsrapport. Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport/ oppsummering av avvik:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK - TG 3: Tekniske installasjoner > Ventilasjon

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG 2: Våtrom > 3 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Våtrom > 3 Etasje > Bad > Overflater Gulv Våtrom > 3 Etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling Kjøkken > 3 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK - TG 2: Utvendig > Veggkonstruksjon Innvendig > Overflater Innvendig > Innvendige dører Våtrom > 3 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 3 Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv Våtrom > 3 Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 10.02.1994 foreligger med følgende anmerkninger: - Røykvarsler monteres i gang utenfor soverom straks. - Revidert terningsett for hele prosjektet innsendes. - Kjøkken ferdigmonteres med tilhørende ventilator straks. Frist for utbedring utløp: 01.03.1994.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt - kort gangavstand til Haugesund.

  Sentral beliggenhet med gangavstand til Haugesund sentrum. Like i sjøkanten beliggende i byggets tredje etasje/gateplan og med flott utsikt fra terrassen og fra vinduene i leiligheten.

  Her bor en sentralt og med kort gangavstand til Haugesund sentrum og alt som medfølger.

  Ettertraktet beliggenhet i et rolig og etablert boligområde.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen. Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 390 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 121 500,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 511 500,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 4 145,- Felleskostnader betales pr. mnd. og inkluderer bla. felles bygningsforsikring, TV og/eller internett levert av Get/Telia og avsetning til diverse utvendig vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 8 874,- pr. 2023. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann, avløp og eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Det er tre båtplasser til sameiet. Disse leies ut til seksjonseiere, leietid tildeles opptil 3 år. Søknad sendes styret.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 21.05.2024  og selgers Egenerklæring datert 10.05.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240226
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.