Torjus Gards veg 15

Haugesund
Prisantydning

990 000,-

Solgt
 • BRA54㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår2005
 • Omkostninger36 500,-
 • Totalpris1 046 857,-
 • Felles/mnd2 872,-

Pen og moderne 2-roms leilighet i attraktivt boligområde med garasje.

Beskrivelse

Leiligheten er innredet i lyse farger og holder normalt god standard med laminat på gulv. Teppe på soverommet og belegg på bad. Det er malte plater på innvendig vegg og malte himlingsplater på innvendig tak. Innvendige dører er fyllingsdører.

Leiligheten ligger i tidligere bolig med industridel som ble renovert og omgjort til leiligheter i 2005.

Detaljer

Entrè/stue/kjøkken, bad og soverom. Leiligheten disponerer bod og garasje i fellesanlegg.

Bygningsinformasjon

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Knutsen Takst datert 19/4-2024 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Våtrom > 1.Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Våtrom > 1.Etasje > Bad > Overflater Gulv Våtrom > 1.Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Tekniske installasjoner > Vannledninger

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon.

Byggeår: 2005. Byggeår er opplyst av takstmann og basert på tidligere salgsoppgave. Bygningen er opprinnelig fra 1934.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for garasje og ombygging datert 04.02.2005 og ombygging datert 23.11.2007.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet. Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Seksjonseier skal informere styret i forkant av utleien om når, hvem som leier og hvor lenge de skal leie.

Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Denne eiendommen har en meget sentral beliggenhet i nordre bydel i Haugesund. Her har man alt av hva man til daglig vil ha behov for i umiddelbar nærhet, med gangavstand til bl.a. matbutikk, post, apotek, frisør m.m. Gangavstand til Gard skole, barnehage og flotte turområder. Gode bussforbindelser gjennom Kolumbus kun et par hundre meter fra boligen. Like ved finner man alt av hva Haugesund sentrum har å by på. Her er det mange handels-muligheter, i tillegg til kulturmuligheter og spisesteder.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen ved Gard tar man inn Skeisvollsvegen og tar så første vei til venstre inn Damvegen ved Gard skole. Ta så første vei til venstre igjen Torjus Gards veg bak skolen og ta så inn første vei inn til høyre. Man får da boligen på venstre hånd.

  Boligen merkes med «til salgs»-plakat fra Eiendomsmegler A.

  Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 990 000,- (Prisantydning)
  • 20 357,- andel fellesgjeld pr. dato 27. mar. 2024
  • 1 010 357,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • 990 000,00 (Prisantydning)
  • 20 357,00 (Andel av fellesgjeld)
  • --------------------------------------------------------
  • 1 010 357,00 (Pris inkl. fellesgjeld)
  • Omkostninger
  • 22 750,00 (Dokumentavgift)
  • 200,00 (Gebyr etingslysning)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr pantedokument kjøper)
  • 500,00 (Tinglysningsgebyr skjøte)
  • --------------------------------------------------------
  • 23 950,00 (Omkostninger totalt)
  • --------------------------------------------------------
  • 1 034 307,00 (Totalpris inkl. omkostninger)
  • --------------------------------------------------------
  • kr 36 500,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 046 857,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 2 872,- Felleskostnader betales pr. mnd og forfaller til betaling den 1. i hver mnd. og inkluderer bla. felles bygningsforsikring, avdrag og renter på andel fellesgjeld, vedlikehold og strøm fellesareal.

  Kommunale utgifter

  kr 7 099,- pr. 2023. De kommunale avgiftene er oppdelt som følger:HIM: Kr. 3 411,- Avløp: Kr. 1 848,58 Eiendomsskatt Kr. 307,- Vann: Kr. 1 531,96Det er montert vannmåler i boligen. De kommunale gebyrene vil variere etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 262 882,- for 2022

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Betingelser fellesgjeld

  Haugesund Sparebank.

  Nominell rente 8.3% Effektiv rente 9.4%

  Oppgitt pr 27.03.2024.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Tilstandsrapport Egenerklæring Vedtekter for sameiet sist revidert desember 2021 Husordensregler sist revidert 8. april 2016

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mai 2024

 • Oppdragsnummer: 01240117
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.