Tormods veg 5

Haugesund
Prisantydning

3 990 000,-

Solgt
 • BRA215㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1953
 • Omkostninger116 900,-
 • Totalpris4 106 900,-

Tiltalende enebolig - Utleieleilighet (ikke omsøkt) - 3(4) sov og 2(3) bad - Stor vinterhage - Flere terrasser - Garasje!

Beskrivelse

Stuen er romslig og innbydende, med en vedovn utstyrt med nytt rehab-rør i pipen. Varmepumpen ble installert i 2023. Fra stuen er det utgang til en stor og vakker vinterhage. En skyvedør gir tilgang til en romslig terrasse som leder videre ned til hagen. I tillegg finnes det en trapp som fører opp til en terrasse tilknyttet 2. etasje.

Stuen har en delvis åpen løsning mot kjøkkenet, som har en elegant, hvit kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og et frittstående kjøleskap. Veggen over benkeplaten er flislagt. Kjøkkenet tilbyr rikelig med skap- og benkeplass, samt god plass til et spisebord.

Det kombinerte toalett og vaskerommet har fliser og varmekabler i gulvet, og vegger dekket med baderomsplater. Badet inkluderer vegghengt toalett, vask i seksjon, opplegg til vaskemaskin og en praktisk benkeplate.

Under trappen finnes det lagringsplass, og boligen er utstyrt med sentralstøvsuger.

Entréen imponerer med fantastisk takhøyde, fliser og varmekabler i gulvet, og en stor skyvedørsgarderobe til yttertøy.

I trappen er det et dekorativ og spesiallaget bilde limt på vegg.

I 2. etasje finnes tre romslige soverom. Hovedsoverommet har utgang til en stor terrasse.

Hovedbadet i 2. etasje har flislagt gulv med varmekabler og vegger dekket med baderomsplater. Badet er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt toalett og vask i seksjon.

En trapp leder opp til loftsrommet, som brukes som en loftstue. På grunn av takhøyden er det ikke et målbart areal. Loftet har vegger og tak kledd med MDF-plater, synlige bærende bjelker og tømmervegger som gir et rustikt og sjarmerende uttrykk. Det er downlights i taket og et nytt vindu.

Sokkelleilighet er per i dag utleid. Leiligheten er nymalt og oppleves lys og innbydende.

Det helflisede badet i sokkelleiligheten er romslig, med vegghengt toalett, opplegg til vaskemaskin, dusjnisje og baderomsinnredning. Det er også downlights og varmekabler i gulvet.

Soverommet i sokkelleiligheten er romslig og har garderobeskap.

Stue og kjøkken i sokkelleiligheten har en åpen løsning, med god plass til spise- og sittegruppe. Kjøkkenet er praktisk utformet med rikelig skap- og benkeplass, nytt kjøleskap og stekeplate, samt en vifte fra 2023. Det er en backsplash-plate over benkeplaten.

Den innvendige boden tilbyr lagringsplass og rommer tekniske installasjoner, inkludert hovedstoppekran, sikringsskap, sentralstøvsuger og fordelerskap for rør-i-rør-systemet.

Garasjen har innlagt strøm. Utenfor finnes et stort gårdstun med belegningsstein. Hagen er stor og inneholder diverse beplantning, inkludert et stort plommetre og en flaggstang. Det er gravd ned guidekabel for robotgressklipper.

Bygningsinformasjon

Beskrivelse av eiendommen hentet fra takstmanns tilstandsrapport:

Enebolig fra ca 1900, som i 1953 ble flyttet til denne eiendommen. Opprinnelig er boligen bygget som en tomannsbolig, men er senere ombygget til enebolig. Bygning er registrert som enebolig hos kommunen i dag. Boligen ble i perioden 2010-2016 vesentlig modernisert og oppgradert. Det er etter 2010 blitt etablert sokkelleilighet i kjelleren. Selv om boligen er innredet med sokkelleilighet er den vurdert som enebolig. Årsaken til dette er at sokkelleilighet anses som ikke godkjent.

Utvendig er kjeller med pusset mur. Huset for øvrig er i treverk. Tak er tekket med betongstein. Boligen fremstår generelt som normalt vedlikeholdt, men det er registrert en del detalsjer rundt på huset som det anbefales å utbedre. Innvendig er overflater, men noen få unntak fra 2010 eller nyere. Gulv har i hovedsak laminat og vegger/tak er malt.

Tekniske installasjoner i boligen: Automatsikringer. Varmepumpe. Vedovn. (Rehab-rør er installert i eldre pipeløp).

Sammendrag av boligens tilstand hentet fra tilstandsrapport. Alle interessenter oppfordres å lese vedlagt salgsoppgave i sin helhet.

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Utvendig > Vindu kjeller (Nord) Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom > 1 Etasje > Toalett / Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 2 etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Taktekking Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Innvendige dører Våtrom > 1 Etasje > Toalett / Vaskerom > Overflater Gulv Våtrom > 2 etasje > Bad > Overflater Gulv Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Utvendig > Vinduer Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Innvendige trapper Våtrom > 1 Etasje > Toalett / Vaskerom > Overflater vegger og himling Våtrom > 1 Etasje > Toalett / Vaskerom > Ventilasjon Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater vegger og himling Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > Kjeller > Bad > Ventilasjon Våtrom > 2 etasje > Bad > Overflater vegger og himling Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Terrengforhold

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Megler har mottatt bygningstegninger som avviker fra slik boligen fremstår innredet i dag. følgende rom er ikke godkjent til rom for varig opphold: Kjeller og loftsrom. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eneboligen. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

Det er gitt igangsettelses tillatelse vedr. mindre fasadeendring, ny terrasse, nytt tak over kjeller dør og utvidelse av inngangsparti, datert 17.09.2013. Det foreligger ikke ferdigattest for dette tiltaket.

Det er også gitt igangsettelses tillatelse vedr. sommerstue, datert 02.12.2015. Det foreligger ikke ferdigattest for dette tiltaket. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Det anbefales at kjøper søker ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet. Kjeller er ikke omsøkt og godkjent for varig opphold eller som separat boenhet dermed ikke godkjent for utleie.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn montert i stue, pipen er i 2021 fornyet med stålrør.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger usjenert i et rolig og etablert boligområde, med kort vei til skoler (Gard skole), barnehager, butikker, turområder, badeplass, idrettsanlegg, sentrum, såvel som gangavstand til sentrum av Haugesund. God bussforbindelse til sentrum/Raglamyr/Norheim hvert kvarter.

  Veldig gode solforhold i hage og på terrasser!

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 3 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 116 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 106 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 16 834,- pr. 2023. Opplyste kommunale avgifter er fordelt på vann, avløp, eiendomsskatt og feiing. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon til HIM med kr. 3411,- pr. år.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Følgende medfølger ikke handelen: Svart hylle i stue, veggfeste til TV - Verktøy-hylle garasje, hylle i gang - innredning i skap (soverom), robotgressklipper - medisinskap bad.

  Sofa og hvitevarer i sokkelleilighet kan medfølge etter nærmere avtale.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 06.06.2024 og selgers Egenerklæring datert 05.06.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01240254
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.