Torvastadgata 19

Haugesund
Prisantydning

7 490 000,-

Solgt
 • BRA425㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2010
 • Omkostninger204 400,-
 • Totalpris7 694 400,-

Stor enebolig med stor garasje i attraktivt boligområde - nydelig hage!

Beskrivelse
 • Vannboren varme med luft-til-vann varmepumpe som gir varme i gulv i underetasjen, i første etasjen, på badet i andre etasje, i konvektorovn og i håndkletørker. I alle soner med vannbåren varme er det termostater for å regulere varmen i de enkelte sonene.
 • Alarmen er frakoblet sentralen hos alarmselskapet, men fungerer. Alarmen utløses dersom en ytterdør blir åpnet eller bevegelsessensor blir utløst.
 • Det balanserte ventilasjonsanlegget er nytt for et par år siden og er et smart anlegg som kan styres via mobil app.
 • Innlagt fiber.
 • Parkett er heltre eik stavparkett levert av Parkettgruppen.
 • Benkeplater er betegnelsen Kashmir Hvit levert av Skattkjær.
 • Sentralstøvsuger.
 • Utebelysning med bevegelse- og lyssensor.
 • Rikelig med utvendig kontakter for utebelysning ved inngangene, terrasse og balkongen.
 • Utvendig krane med vannkarusell.
Detaljer

Boligens hovedetasje: Støpt trapp og støpt platting foran inngangsdøra med tett tak over og rekkverk på sidene. Utebelysning. Dobbel inngangsdør inn til hall med parkett på gulv, trapp opp til loftsetasjen og trapperom ned til kjelleren. Det er flere vindu som gir godt med dagslys inn i hallen og trappa samt en nydelig taklampe og enkelte spotter.

Skyvedør inn til en garderobe med wc og skyvedører videre til vaskerom. Garderoben har innredning for oppbevaring av sko og ytterklær. Wc har toalett og en moderne servant med en liten benkeplate. Det er parkett på gulv.

Skyvedør fra hallen og inn til TV stue med parkett på gulv, plissé gardiner i vindu i tillegg til liftgardin. Spotter i tak, malte vegger og en nydelig gjennomgående peis som viser både i TV stue og i hovedstua.

Hovedstue med parkett på gulv, malte vegger, liftgardiner, fine rullegardiner for solskjerming mot vest.

Stor åpen løsning fra hovedstue og inn mot spisestue. Det er tilrettelagt for skyvedører mellom stue og spisestue, spisestue og kjøkken. Åpningene er 230 høye. I spisestua er det parkett, malte vegger, spotter i tak og utgang via doble dører ut til kjekt terrasseområde av belegningsstein med trebenker rundt. Det er tett tak over innerste del av terrassen. Fint beplantet terrasse med fine bedd. Steintrapp ned til nytt terrasseområde på et lavere plan. Her er det en Pergola som ikke er omsøkt godkjent. Skillevegg mot grønsaksområdet har to espalier epletre med greiner bortover hele veggen som fylles med epler om sommeren. Glasstak over innerste del av terrassen. Her er det også vindu mot parkeringsområdet.

Det er også stor åpen løsning fra spisestua og inn mot kjøkken. Kjøkkenet har granittbenkeplate med halvannen nedfelt og underlimt vask. Det er kjøkkenøy med underskap og oppvaskmaskin, samt barløsning med plass til knær og ekstra skapplass mot spisestua. Integrerte hvitevarer som stor induksjon koketopp, moderne vifte, int. stekeovn, int. dampovn, int. kjøleskap og int. fryseskap. Smarte og meget gode oppbevaringsløsninger i skapene.

Vaskerom med flislagt gulv, veldig mye innredning, mye skapplass, to benkeplater, forhøyet innredning for vaskemaskin og tørketrommel med tilhørende underskuffer. Skaper helt til taket, skap under benkeplatene. Det er også en seksjon på nordveggen med nedfelt vask og utgang til balkong mot nord med overbygget treterrasse, liten trebenk og to trapper ned til garasjeområdet.

Fra vaskerommet er det inngang m/katteluke i døra til teknisk rom som inneholder strømskap, det vannbårne anlegget, balansert ventilasjonsanlegg, sentralstøvsuger, rør-i-rør skap med mer. Fliser på gulv i det tekniske rommet (samme type som i vaskerommet).

 1. etasje: Hvitmalt trapp med trappeteppe i sisal rib og nattbelysning opp til romslig loftstue med parkett på gulv, spotter i tak, stor moderne konvektorovn (tilknyttet vannbåren varme), utgang via doble dører til tett veranda mot den flotte sjøutsikten mot vest.

Dobbelt soverom med teppe i Sisal Rib på gulv, panelovn, malte vegger, rullegardiner i vinduer og et eget garderoberom med teppe på gulv og innredning.

Dobbelt soverom som i dag er brukt som arbeidsrom/hobbyrom. Rommet har flott utsikt til Karmsundet, har sisal rib teppe på gulv og malte og tapetserte vegger. Også dette rommet har eget garderoberom med innredning og teppe på gulv. Panelovn. Fastmontert benk (med oppbevaringsrom) i vinduet er perfekt for avslapping og å nyte den fine utsikten.

Flislagt bad med vannbåren varme i gulv, servant med dobbel underskuff, wc, dobbelt skap, fastmontert speil og dusjnisje med mosaikkfliser inni dusjen og skillevegger i frostet glass.

Dobbelt soverom med katteluke i døra, sisal rib teppe på gulv, malte vegger, plissé gardiner (både blackout gardiner for nattskjerming og lyse plissê gardiner for dagslys skjerming) i vindu, flott utsikt til Vikjo på Torvastad og skyvedør til romslig garderoberom klart for innredning for ny eier. Luke med nedtrekkbar stige til kaldloft herfra. Klessjakt fra garderoberommet leder ned til skap på vaskerommet.

Veldig fint bad med flislagt gulv, dobbel vask med benkeplate i kompositt fra Kuma, stort speil med belysning, et nedfelt og innfliset badekar, stort dobbelt skap med speilfronter, spotter i tak, wc, bidê og dusjnisje. Håndkletørker tilknyttet det vannbårne anlegget.

Kjeller: Trapperom ned til et naturlig kjølerom med mange hyller. Betong på gulv, gipset vegger og innlagt belysning.

Romslig kjellerrom som er brukt som bod i dag med betonggulv og betongvegger. Isolasjon mot den innredete delen.

Resten av kjelleren er laget med tanke på å enten bruke arealet selv eller innrede utleieleilighet. NB: Det er ikke søkt om å bygge leilighet så det må evt. søkes om først. Det er doble dører mellom gangen i «utleiedelen» og trapperommet i hoveddelen sin kjellerdel. Praktisk om man ønsker å ta i bruk hele boligen selv.

Kjelleren kan enkelt deles inn i et stort soverom med to vinduer med dype lysgraver på utsiden. Videre et enkelt soverom i motsatt ende, en stor stue mot lysgraver, kjøkken, et bad med badstu samt en gang med egen utgangsdør til kjellerhals med sluk og støpt trapp opp til området ved siden av garasjen. Egen utebod på ca. 5 kvm. for leilighet utenfor døra her.

Dobbel garasje: Dobbel port med portåpnere til begge portene. Det er innlagt god belysning, mange stikkontakter, utslagsvask, vannkrane, 3 fas strøm innlagt, El-bil lader av typen PodPoint, god arbeidsbenk med stor benkeplate, underskap, høyt sideskap, og fem ekstra skap. Montert varmepumpe i garasjen. Sidevinduer for dagslys. Sidedørsinngang. Utvendige stikkontakter og utvendig belysning på garasjen. Montert bevegelsessensor. Dreneringslist foran portene til garasjen. Noe ekstra lagringsplass på siden av garasjen.

Bygningsinformasjon

Bygningen har betonggrunnmur. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner og nedløp er i aluminium.

På godkjent tegninger av undretasjen er det inntegnet fremtidig kjellerstue, bod, hall/trapperom, gang og fremtidig bad/vaskerom med fremtidig badstu. Dette avviker noe fra selgers planer for etasjen som beskrevet under "innhold". Mer spesifikt så er det ikke tegnet inn soverom i kjelleren og heller ikke godkjent en egen boenhet / utleieleilighet. Etasjen er imidlertid bygget med tanke på å senere innrede leilighet og tilrettelagt for tilstrekkelig dagslys og rømningsvei på grunn av lysgravene i naturstein. En eventuell innredning av en selvstendig boenhet er søknadspliktig.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik med store eller alvorlige avvik: Utvendig > Utvendige trapper

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt: Våtrom > 2 etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom.

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Radon Våtrom > 2 etasje > Bad > Overflater vegger og himling Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 2 etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Våtrom > 2 etasje > Bad (soverom) > Sluk, membran og tettesjikt Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Terrengforhold

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for nybygg.

Det foreligger ferdigattest på oppføring av gjerde i nabogrense samt levegg. Datert 21.03.24.

Det foreligger både godkjenning for oppføring av garasje og dispensasjon for garasjens størrelse datert 01.09.2009.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og avløp. Det ligger offentlig avløpsledning over tomten. Se vedlagt kart.

Oppvarming

Nydelig gjennomgående peis som viser både i TV stue og i hovedstua. Vannboren varme med luft-til-vann varmepumpe gulv i underetasjen, i første etasjen, på badet i andre etasje, i konvektorovn og i håndkletørker. I alle soner med vannbåren varme er det termostater for å regulere varmen i de enkelte sonene.

Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.

 • Beliggenhet

  Velkommen til Torvastadgata 19. En eiendom som kombinerer det beste av både beliggenhet og moderne kvaliteter. Med en sentrumsnær plassering er denne eiendommen ideell for de som ønsker å være nær alt byen har å tilby. Torvastadgata har en sentral beliggenhet, like utenfor bykjernen i Haugesund. Urban og attraktiv beliggenhet med kort vei til de fleste fasiliteter. En av eiendommens fordeler er at eiendommen grenser til friområde på to sider. Området er rolig og fredelig, har lite trafikk eller støyende næringsvirksomhet. Meget gode solforhold i flott villaområde.

  Boligen ligger like ved Rossabø kirke. Fra boligen har man sykkel- og gangsti hele veien til Lillesund barneskole (1-7 kl.), Håvåsen skole (8-10 kl.), barnehage , Tennishallen og Sakkestad Idrettsanlegg. Salhusvegen hjemmebakeri, samt Kiwi dagligvareforretning ligger en liten spasertur unna. Enkel adkomst til E134 og Karmsundgata med bl.a. Meny og Aerobicsenteret.

  Gode kommunikasjonsforbindelser til hele Haugesund, Raglamyr, Oasen storsenter og Helganes flyplass.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen ved Opel i krysset mellom Haukelivegen og Karmsundgata tar man av mot vest i retning havet. Ta inn Kopervikgata på høyre hånd. Følg veien rett frem inn i Torvastadgata og forbi Rossabø kirke. Boligen er den første på høyre hånd ca. 75 meter etter man har passert kirka.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til bolig. Grenser til friområde på to sider.

  Delarealer: Delareal 110 m Formål Kjørevei Delareal 39 m Formål Gangvei Delareal 805 m Formål Frittliggende småhusbebyggelse.

  • kr 7 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 204 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 7 694 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 23 858,- pr. 2023. Avløp kr. 4 393,- Eiendomsskatt kr. 11 888,- Feiing kr. 486,- Vann kr. 3 679,- Renovasjon til HIM kr. 3 411,- Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Selger har mottatt nabovarsel fra nabo i Åkrehamngata 11 datert 07.04.24 for tilbygg av ekstra stue, soverom og kontor. Megler har kopi av nabovarselet som kan leses på meglers kontor. Selger vil også informere om planlagt tilbygg på sin nye bolig i Torvastadgata 20 som det ikke er sendt inn søknad på, men er under planlegging. Megler har kopi av disse også og tegninger kan leses hos megler.

  Det er 22.05.24 mottatt nabovarsel for utvikling av parkområde ved siden av eiendommen mot Håvåsen skole. Megler har kopi av nabovarselet.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 26.03.24 og selgers Egenerklæring datert 26.03.24. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 10. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240096
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.