Tostemvegen 204B

Karmøy
Prisantydning

2 290 000,-

Solgt
 • BRA122㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2007
 • Omkostninger74 400,-
 • Totalpris2 364 400,-

Kjekk bolig over to plan - Lettstelt tomt med stor terrasse - Beliggende like ved nydelige turløyper!

Beskrivelse

Boligen holder gjennomgående god standard, og tomten/ uteområdet fremstår som lettstelt. - Pen kjøkkeninnredning med kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Kjøkkenet er i delvis åpen løsning til stuen og har parkett på gulv og utgang til stor og flott terrasse. - Stuen fremstår som romslig og har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys. Varmepumpe i stue. - Flott helfliset baderom med toalett, vask i seksjon og dusjkabinett. Det er gode muligheter for oppbevaring på badet. Boligen har også eget vaskerom, her med gulvbelegg på gulv og plater på vegg. - To romslige soverom i første etasje. Det er også to store rom i andre etasje, som både kan brukes til soverom og loftstue. - Mulighet for å sette inn vedovn i stue. - Flott terrasse ved entrè. Her kan morgensolen nytes.

Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Vindfang, to soverom, vaskerom, bad, stue og kjøkken. Utgang til stor terrasse fra stue. Andre etasje: Loftstue, soverom og bod.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av en part av en vertikaldelt tomannsbolig. Ringmur av betong. Støpt plate på mark, isolert. Yttervegger er oppført i bindingsverk av tre, kledd med liggende trepanel. Saltak med takkonstruksjon av tre, lukket takkonstruksjon. Tak er tekket med takstein av betong, gavlpanner på avslutning. Takrenner og rennenedløp av metall. Ytterdører og vinduer av tre, isolerglass.

Det foreligger bygningstegninger datert 2006. I originale bygningstegninger tyder på at det er klargjort for innredning av loft. Innredning er foretatt etter ferdigattest er gitt, og ikke omsøkt innredet i kommunen.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Utvendig: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. TG2: -Utvendig: Det ble registrert noe værslitasje og sprekker i maling på vinduer. Det ble registrert noe malingsflass på vannstokker og lister rundt vinduer. Det ble registrert sprekk og svellinger i nedre del på dørblad til entrèdør. Noe rust på hengsler. Det ble registrert noe værslitasje på terrassedør. Det ble registrert noe malingsflass/slitasje på rekkverk og terrassebord. -Innvendig: Det ble registrert noe bruksslitasje på gulvoverflater og riss/sprekker på vegger. Bruksmerker og merker etter kroker oppheng må forventes. Det ble registrert bom/hulrom under fliser i vindfang. Det ble ikke registrert sprekker i fuger. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 15 mm skjevhet på gulv i soverom på loft. Målt gjennom hele rommet. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det ble registrert noe slitasje på enkelte dører. Dører som blir for mye brukt er mer utsatt for slitasje. -Våtrom første etasje bad: Det ble registrert merker etter tidligere oppheng i dusjsonen. Det er manglende fall til sluk i dusjsonen. Kravet er minimum fall i forholdet 1:50, 80 cm ut fra dusjens nedslagsfelt, eller 1:100 dersom dusjsonen er nedsenket minimum 10 mm. Det er ikke tilstrekkelig høydeforskjell fra topp av sluk til topp av tettesjikt ved dørterskelen. Kravet er minimum 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. -Våtrom første etasje vaskerom: Gulvet er flatt med lokalt fall. Kravet er minimum fall i forhold 1:100 på hele gulvet. Gjennomføring av rør ved stoppekran er ikke tett. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det er ikke tilfredsstillende el-tilkopling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. -Tomteforhold: Det ble registrert noe løst gjerde.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på nybygg tomannsbolig datert 05.07.2007.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmepumpe i stue. Varmekabler på bad. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Barnevennlig beliggenhet på Tjøsvoll Øst i Åkrehamn. Flotte turmuligheter like utenfor boligen. Her kan man for eksempel gå rundt Aureivatnet, til tanken på Vea, Brekke, Sålefjell, rundt Tistreivatnet Oppmerket sti hele turen og flere flotte utsiktsposter på veien. Eiendommen ligger kun få minutter unna bla. Åkrehamn sentrum, Amfi senteret, Åkrasanden og idrettsanlegg.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål. Det er planer om å bygge omkjøringsveg i området, og denne vil eventuelt bli i nærheten av boligen.

  • kr 2 290 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 74 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 364 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 713,- pr. 2023. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 588 133,- for 2019

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport og selgers egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01240188
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.