Totlandsvegen 172

Bømlo
Prisantydning

2 750 000,-

Solgt
 • BRA180㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2009
 • Omkostninger85 900,-
 • Totalpris2 835 900,-

Enebolig på stor tomt og noe utsikt til sjøen. Det er oppført stor garasje på eiendommen.

Beskrivelse

Enebolig med hovedetasje og loft. To rom på loft er innredet til soverom som egeninnsats.

Overflater av tradisjonelle materialer. Deler av loft er uinnredet. Våtrom var våtromsplater på vegger og belegg på gulv.

Kjøkken av merke Norema med profilerte fronter og heltre benkeplate. Innredningen har integrert platetopp med induksjon, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap m/frys. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Detaljer
 • Dobbel garasje med elektrisk portåpner og 1 EL-bil lader.
 • Vaskerom med inngang til garasje fra boligen.
 • 5 soverom av varierende størrelse.
 • 2 romslige bad med badekar.
 • Vedovn og varmepumpe.
 • Balansert ventilasjon.
 • Automatsikringer.
 • Sentralstøvsuger.
 • Rør- i rør system. Alt i alt en bolig som bør oppleves.
Bygningsinformasjon

Se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Knutsen Takst AS datert 22.02.2024 der byggemåte er nærmere beskrevet, og også gitte tilstandsgrader fremkommer. Tilstandsgradene tilsier hvilken tilstand et objekt har i forhold til et definert referansenivå. For nærmere forklaring av tilstandsgrader og hva de angir, se s.4 i tilstandsrapporten.

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Utvendig > Nedløp og beslag

På denne eiendommen har følgende fått tilstandsgrad 2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Terrengforhold

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Våtrom > Hovedetasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling Våtrom > Hovedetasje > Bad > Overflater vegger og himling Våtrom > Hovedetasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning

Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av boligen.

Se vedlagt rapport for mer informasjon.

Ferdigattest

Ferdigattest nybygg einebustad datert 17.04.2009.

Det foreligger byggemelding fra 2008 på garasjen iflg Bømlo kommune. Brukstillatelse/ferdigattest på garasjen foreligger ikke.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eigedomen grensar til fv.5000 og har tilkomst frå denne.

Vann | Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger.

Avløp | Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

Oppvarming

Det er montert peisovn i stue.

Boligen har Daikin varmepumpe som iflg selger ble montert i 2023.

Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger fint til på Totland med noe utsikt og gode solforhold. Det er kort vei til barnehage, skole og idrettsanlegg, samt få minutters kjøring til Moster sentrum med nødvendig servicetilbud og stor Kiwi butikk. Kort avstand til flotte tur- og rekreasjonsområder.

  Adkomst

  Boligen merkes med «til salgs»-plakat fra Eiendomsmegler A.

  Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligeiendom. Eigedomen regulert av både kommuneplan og reguleringsplan (R-13). Vedlagte kartutsnitt syner begge planane. Areal i både kommune- og reguleringsplan er regulert til bustad. Den del av eigedomen som er regulert av R-13 vart vedtatt med reguleringsendring 12.03.08.

  Kopi av reguleringsplan og kommuneplan etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  • kr 2 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 85 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 835 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 707,- pr. 2024. Vatn og avløp BVA: kr. 3 767,- Eiendomsskatt: kr. 3 908,- Feiing: kr. 557,- Renovasjons gebyr hytte: kr. 1 475,-Det er montert vannmåler i boligen med akonto på 7 m3. De kommunale avgiftene vil variere etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 517 093,- for 2022

 • Diverse

  Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, kommuneplan, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

  Det gjøres oppmerksom på at vedlagte plantegninger ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, samt at avvik og feil kan forekomme.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Tilstandsrapport Egenerklæring Eigedomskart Reguleringskart Tinglyst dokument med dagboknr. 28

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. jun. 2024

 • Oppdragsnummer: 01240083
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.